Olasz fórum

Olasz fórum

CAMMARELLE: zárásként újabb ARANY!

2008. augusztus 24. - mbemba

Chicago világbajnoka olimpiai aranyat szerzett szupernehésúlyban. 20 éve szerzett itáliai ökölvívó aranyat egy olimpikon, akkor a pehelysúlyú Giovanni Parisi volt a győzedelmes.

Nem sok kétség fért ehhez a győzelemhez. Bírák legyenek a talpukon, aki ezt elnézik, még ha Kínában is van a meccs és kínai is az ellenfél. Az első negyed 6-1, a második 5-2, a harmadik 2-1, aztán a negyediknek már nincs is számszerű eredménye, mert Cammarelle a kínai sporttársnak ellátta a baját. K.O-val győzött Roberto Cammarelle!
 
Cammarelle jóidején megmondta, hogy neki Pekingben nem érem kell, csak az arany elfogadható és legfőképpen a fináléban megmutatta, hogy nem a levegőbe beszélt. Az olasz ökölvívók amúgy is jók voltak: egy bronz, egy ezüst és arany jelezte az utat, ahol ők elmentek az olimpián.
 
A lukániai szülőktől származó, tehát déli, amúgy Milánóban született Cammarelle 2002-ben, 2004-ben Európa-bajnoki ezüstöt, Athénban bronzot szerzett. 2005-ben és 2007-ben viszont megmutatta, hogy a világbajnoki aranyat is elnyerheti. Elnyerte!
 
A talján bajnok július 30. óta mondhatja magáról, hogy 28 éves. Egy családi barát volt az, aki elvitte megnézni egy boxmeccset, és már tizennégy volt, mikor az első ökölcsapásokat adta és kapta. Mára, jobb- és balkezét egyaránt kiválóan használja, aki nem olvasott róla, vagy nem igazi szakértő nem tudja, hogy jobbkezesnek született. Más adottságokkal is rendelkezik: arról nem nagyon tehet, hogy 190 centire nőtt, de az izomkötegekhez már ő is kellett: ma 102 kilót nyom a mérlegen.
 
2000 óta a rendőrség által fenntartott Fiamme oro versenyzője. Ő a bunyós rendőr!
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr30630168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása