Olasz fórum

Olasz fórum

A dalai láma Róma díszpolgára lesz

2008. szeptember 22. - mbemba

A példa adott! Róma díszpolgárává választotta a dalai lámát.

Az ötlethozó Goffredo Maria Bettini (Partito Democratico, balközép párt) a következőket mondta: ,,Nagyjelentőségű döntés, pozitív visszhangot kaphat az egész világon.” Úgy legyen!
 
A száműzött láma 
A döntést hozó tanács tagjai közül mindössze ketten tartózkodtak, a további harmincnyolc képviselő igent mondott. A tartózkodóknak talán az járt a fejében, mint Romano Prodinak az előző kormányciklus idején, mikor nem fogadta a Tibetből Indiába menekült buddhista vezetőt: nehogy Kína fenyegetően összehúzza szemöldökét.
 
Giovanni Alemanno polgármester (2001 és 2006 között agrárminiszter a 3. Berlusconi-kormányban) a következőket fűzte a döntéshez: ,,Róma örök idők óta vallások fővárosa, ezzel a döntéssel pedig kifejezi együttérzését a tibeti néppel és kifejezi nagyrabecsülését a Nobel-békedíjas láma élete és munkássága előtt.”
 
Az oklevelet, a tervek szerint, a Rómában harmadszor megrendezendő Mozi Ünnepén, október 22 és 31 között adják át.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr24676601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.23. 02:04:57

Figyelitek milyen szép bordósárgában van a dalai láma?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.23. 06:36:42

Micia, ezek az olvasók soha nem tudnak a lényegre figyelni?

micia 2008.09.23. 10:59:01

Ez a bordósárga nekem is szúrja a szemem... :D :P
süti beállítások módosítása