Olasz fórum

Olasz fórum

Aranylabda? Ugyan, Szicíliai Oszkár! (videón Pizzul paródia)

2008. december 03. - mbemba

Az Aranylabda szavazáson az olaszok leszerepeltek (a harmincak között csupán Buffon és Toni neve szerepelt, előbbi kapott is öt szavazatot). Szicíliában azonban sajátjaikat ünnepelték, és ez nem provincializmus. Hogy is lehetett volna provincializmus, hisz ott volt a világbajnoki serleg, meg Marcello Lippi, is, a világbajnokok szövetségi kapitánya.

A szicíliai találmányt minden évben – és nem idényben – a legjobb játékosoknak, edzőknek, újságíróknak, vezetőknek, egyesületeknek és játékvezetőknek nyújtják át, 2000 óta. Persze még szükséges a szicíliai kötődés is. Egyébként, úgy találták ki nagyon helyesen a szicíliaiak, hogy egészen a hatodosztályig (ez az Eccelenza), minden kategória kapjon elismerést.
 
A legjobb az elsőosztályban játszó cataniai Davide Baiocco lett. A Serie B-ben Francesco Millesi (La Spezia és Catania), a harmadosztályban pedig ismét egy ismert figura, nevezetesen Gianvito Plasmati (Catania) lett a legobb. Walter Zenga (Catania) lett a legjobb edző. A vezetők között ismételten cataniai nyert: Pietro Lo Monaco.
 
Karrierdíjat kapott az 1968-ban Európa-bajnokságot nyert Pietro Anastasi. A nagyszerű csatár – cataniai születésű – a wikipédia szerint, azért hagyta ki a 70-es világbajnokságot, mert a masszőr, egy ökörködés keretében, akkorát csapott heréjére egy vizes törülközővel, hogy a mexikói vébé helyett egy igen súlyos műtétre kellett mennie.
 
Az újságírók között két ismert alak nyert. Egyikük, a válogatott meccseit hosszú évekig kommentáló Bruno Pizzul, a másik díjazott, a Panini-könyv (Almanacco del Calcio Illustrato) szerkesztője, Fabrizio Melegari.
 
A szigetlakók kihasználták az alkalmat, megpróbáltak lobbizni Marcello Lippinél, abban az ügyben, hogy újabb szicíliaiak jussanak a válogatott közelébe. Elsősorban Mascararól, Paolucciról, Carrozzieriről kérdezték a helyi újságírók, azonban Lippi visszafogott volt: ,,Minden 18 és 40 közötti labdarúgó szem előtt van. Várják meg a kerethirdetést!”
 
Bizonyisten nem értem, hogy palermói, vagy messinai miért nincs a díjazottak között. 2006-ban és 2007-ben sem volt. Nem, elnézést 2007-ben egy palermói stúdió nyerte a legjobb közvetítés díját.
 
Bruno Pizzul kifigurázása
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr18801002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása