Olasz fórum

Olasz fórum

Gattuso, a fedezet (videó: a sérülés és Gattuso legnagyobb gólja) (trilla 6.)

2008. december 16. - mbemba

Aki a Juve-Milan meccs erejére leült a tévé elé az láthatta, hogy mennyire hiányzik valaki a vendégek középpályájáról: Gattuso nélkül nagyon nem ment!

Nem csak a robotolás, de a lélek is otthon maradt, azzal, hogy Gattuso nem volt. Nem csak a munkája hiányzott, de hatása is a csapatra. A harci szellem nem jött ki a pályára ezúttal, mert a középpályás keresztszalag-sérülése miatt kidőlt a sorból. Hogy mennyi időre? Hat hónapot emlegetnek a szakemberek. A Szakember, az igazi Gattuso-specialista, Lippi, azt mondja Gattuso felépüléséről, hogy: ,,ami másnak egy hónap, az Gattusónak két hét, ami másnak öt hónap, az neki négy!” Ringhiót (Vicsor) – merthogy ez becsületes beceneve –, ilyen fából faragták.
 
Ami biztos, hogy Antwerpenben megműtötték a sérült jobbtérdet, és, ha minden igaz, a műtét jól sikerült. Úgy legyen!
 
Ligabue egyik híres számának címét gyakran emlegetik Rino Gattuso kapcsán (Igazából a 82-es világbajnok, Orialli neve szerepel benne!). Ez a szám az Una vita da mediano. ,,Egy élet fedezetként”, talán, így lehetne legjobban fordítani. A szerzemény az áldozatkészségről, küzdésről, fáradtságról, fáradhatatlanságról szól, arról, hogy mi a fedezet feladata: hogy fedezet legyen! Az önmegvalósításra, arra mindig van valaki más!
 
A sérülés
 

 Az angoloknak lőtt hatalmas gól (2000 novembere volt)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr64825815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása