Olasz fórum

Olasz fórum

Óriási Giro készülődik (+hivatalos reklámfilm)

2008. december 20. - mbemba

Armstrong, Lido, Vezúv, Firenze, Nápoly, Róma, Bettini motoron, centenáriumi Giro,... Mi kell még? Mit tudnánk még nyújtani? - kérdezhetik a Giro-szervezők.  

Viszont felhajtásnak nem lenne elég az amerikai, hiszen 100 éves a Giro. Bemutatták pár napja az útvonalat és mindenki megegyezett abban, hogy ennél látványosabb, klasszikusabb már nem is lehetne. Van benne minden: úgy lett megtervezve, hogy a nagyvárosokat – le Nápolyig – valamennyit érintse: Velence (1978-ban a Szent Márk téren is átmentek, méghozzá előtte a Canal Granden, egy pallón átkelve), Padova, Torinó, Firenze, Bologna, Nápoly, Róma. És itt ezen a ponton van az egyik legnagyobb meglepetés: a befutó nem Milánóban lesz, hanem az Örök Városban – a Fórum körül fognak kerekezni egy 15,3 kilométeres egyéni időmérőt. Persze a lombard főváros sem marad ki a jóból, hiszen 100 éve onnan indult az első verseny.

A hegyek jobban el lesznek osztva: az elején, közepén és végén egyaránt lesznek. A Dolomitok után már a negyedik szakasz az Alpokban találja a versenyzőket. Majd lesz egy kiszállás Ausztriába, aztán jön a legendás Col d’Izoard (ez már 2360 méter), majd irány dél, le az Adrián, vissza a Vezúvhoz, pontosabban fel a Vezúvra, aztán két nap múlva Róma.
 
Tehát, start május 9-én Velencében, 31-én érkezés Rómába, közben pedig 3395,5 kilométert és 21 szakasz kell legyőzni. Az útvonal hivatalos bemutatására sikerült a velencei La Fenice színházat megszerezni. Az indulók? Armstrong oldalán ott lesz Basso, Sastre, Di Luca, Simoni, Menysov, Leipheimer, Pellizotti, Bruseghin, Cavendish, Bennati, Petacchi, Hushovd. Cunego és Ballan viszont, úgy tűnik nem lesznek jelen, és valószínű, hogy a tavalyi győztes Contador szintén hiányozni fog.
 
Mint említettük a szervezők mindent bevetnek, hogy túltegyenek minden eddigi olasz körversenyen: a rózsaszín felsőt idén Domenico Dolce és Stefano Gabbana szabta újra.
 
És meg ne feledkezzünk róla! Paolo Bettini ezúttal nem a bicikli nyergéből próbál meg nagyot alakítani, hanem egy motorbicikliről, ahonnan kommentátorként fogja követni az eseményeket. Egy interjúban Bettini ezt mondta: ,,Megígértem, hogy nem szabadulnak tőlem!”
 
A 2009-es Giro hivatalos promóciós filmje

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr53832810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brunella 2008.12.20. 14:21:27

Kedves Jézuska!
Kérlek, hozz nekem egy Giro pólót, egy 100 éves a Giro könyvet, a pasimnak 3 hét szabadságot akkorra, hogy a helyszínen nézhessük végig az egészet, és persze mbembának is valamit, amiért VÉGRE újra olvashatunk itt bicós híreket. Mondjuk egy dvd felvevőt, amivel felveheti Bettini kommentálásában az Év Eseményét, és szinkronizálva feltöltheti az olaszul kevéssé beszélőknek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.20. 18:16:55

Mondhatni zsír lesz a Giro! De ha gonoszkodhatok is: a mezőnyt elnézve 2009-ben is a Tour-ra maradnak a nagy dopping lebukások! Megmondom őszintén, hogy nekem Armstrong visszatérése egy kicsit büdi. Persze értem én vissza kell állítani a sportág renoméját, de mióta visszavonult Lance kiderült, hogy ő is epózott (nagyon meglepődtem). Félre ne értsetek imádom nézni a pelotont, sőt a lebukott versenyzőket áldozatnak tartom, de Armstrong ülhetne inkább a babérjain.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.20. 23:31:49

Brunella, nem a megszólított nevében mondom: teljesüljön minden kívánságod!
popp
Tájakban a franciák idén lemaradnak. Országimázs lesz a javából! Dopping, áldozat egyetértünk!Armstrong-ügyben... ő élt Olaszországban, lehet ez neki így hiánypótlás, meg a rák elleni küzdelem is rokonszenves és őszíntének tűnik. Az többször elhangzott, hogy ez az küzdelem is tényező az indulásában. Olaszok szerintem fogékonyak erre, vagyis tudnak majd gyűjteni szépen. És ez jó!
Tuti az epo? Tényleg nem követtem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.21. 14:22:54

Azt hiszem a '99 tesztje lett pozitív egy nemrégiben végzett utólagos vizsgálat alapján, de már elévült!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.21. 16:00:16

Eddig nem jutott eszembe. Ez az egész olyan, mint a suliban a puskázás: aki nem bukik le az jó, aki lebukik az balek! :((
A tájban uccse fogunk csalódni. Fel a Giróra!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.21. 17:38:32

mbemba, úgy van! Vagy hogy Schmitt Palizzak egy kicsit, aki nem bukik le az tiszteletreméltó bajnoktársam, aki viszont lebukik az meggyalázza címert.

Ezzel el is mondtam véleményemet, a szponzorok, a tulajok és a sportvezetők szeretnek sütkérezni a dicsfényben. De ha kiderül, hogy a mai sportban mi vezet a glóriához, és hogy mire költik a pénzüket, akkor gyomor- és szemforgató módon elkezdenek moralizálni. Felháborító, hogy van képük azt állítani, hogy a doppingolás a sportolók egyéni partizán akciója.

Például épp Schmitt, aki nyolcvanas években az állami doppingoltatás idején is ott verte már nyálát a MOB vezetőségében.

Na ha ez a téma szóba kerül mindig fölhúzom magam ;-)!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.21. 18:19:17

Nem állunk jól, az biztos. Ugyanakkor az a gond, szerintem, hogy, ha van egy is, amelyik tisztán éri el, akkor már rosszul tesszük, ha általánosítunk.
Nem tudom mennyire volt Pali bátyó döntési pozícióban, de most inkább másnak olvasok utána.
A táj marad!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.22. 00:54:47

Minden tiszteletem az élsportolóké és bajnokoké, akár így, akár úgy!
süti beállítások módosítása