Olasz fórum

Olasz fórum

Látványjuve és egy hajszál (egy videó a szöveg között)

2009. január 15. - mbemba

Kíváncsi voltam a Juve-Catania Olasz Kupa-meccsre, mert sejtettem, hogy az általában nyusziként viselkedő – ami a csapatösszeállítást illeti – Ranieri többet fog kockáztatni, mint máskor, vagyis lehetőséget kap az olasz foci jövője. Értsd: Giovinco, De Ceglie, esetleg majd valamikor Ariaudo, Esposito.

Egy hajszálon múlott

Nos, a pálya baloldalát megkapta a fiatalság, vagyis Giovinco és De Ceglie. Játszottak is. De Ceglie egyszer idétlenül próbált dekázni, emelgetni, cafuskodni, de azon túl remek volt. Giovinco pedig villogott is – valahol persze, szerepéhez tartozik. Könnyedén játszott, görcsök nélkül adott hatalmas passzokat. Nagyon nem látszott, hogy bizonyítani akarna. Ő tudja, hogy mit tud és a szűk, meg bő környezete szintén tudja.
 
De amit Del Piero művelt az… Az első félidőben lőtt egy kapufát, a másodikban felsőlécig jutott, egy wundergólig és a fiatalok felzárkóztatásáért is tett, mikor Giovincónak gólpasszot adott. Ugyanakkor mi történt még a Kapitánnyal? Bebizonyította azt, hogy egy este sikere egy hajszálon is múlhat. Del Piero könyökölt egyet. Aprócskát, azonban elégségeset, ahhoz, hogy a cataniai – fájdalmas fáziskéséssel – összeomoljon. Ha a bíró rosszkedvében van, akkor leküldi és másnap cikkezik a rózsaszín, hogy: ,,Ebben a korban már könnyen elveszíti fejét az ember. Ranieri buta, mert le kellett volna Del Pierót cserélni. Játszania sem kellett volna. Méltatlan egy ekkora sztártól. Lerombolta azt a nagyszerű képet, amelyet felépített. …”
 
Del Piero élvezte a játékot, mi pedig végre láttuk gyönyörűen is játszani zebráékat. Igen, igaz, ez csak Olasz Kupa, ez csak Catania. Tény.
 
Mellesleg, ezúttal hivatalos meccsen is visszatért Buffon, a Garancia. A 19 és féléves Lorenzo Ariaudo, a középhátvéd végig magabiztos volt, a 18 és féléves Simone Esposito pár perc alatt bizonyította, hogy ő aztán tud cselezni.
 
3-0 lett a vég. A negyeddöntőben a Nápoly következik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr87878637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.15. 16:18:11

Én a Roma-Sampot néztem, ahol végre Kersztelő Fenevad is megmutatt miérta is igazolta le a Real Madrid annak idején. Világklasszis teljesítményt nyújtot, de többiek -különösen Juan, Riise és a csereként villogó Aquilani - sem vallotak szégyent. Meneznek például öt perc is elég volt ahhoz, hogy kiharcoljon egy szabadrúgást kecsegtető helyzetből és egy pazar köténycsellel kerüljön helyzetbe.
www.youtube.com/watch?v=twT_h8KY_yY

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.15. 16:43:04

@popp: Fúúúú, ez nem semmi! Tegnap őket akartam nézni, de... hosszú lenne. Ma viszont elfelejtettem pótolni az összefoglalóval. Kösz, hogy elküldted! Óriási mit csinált Baptista, óriási.
Nehogy kihagyd a szövegben elrejtett videót. Nagy élmény!! Képzeld, milyen fura... Ez volt a derbin, amelyiken kinn voltam. Ez az a jelenet, amelyik a leginkább bennem maradt. Fagyoskodok, a tábor alatt, vizslatom a távolt, ahol valaki emelget és csak NEM AKAR LEESNI A LABDA. Óriási!!
Kívánok még egy ilyen jobbhátvédet nektek!!:))

JAJ SZEGÉNY NEDVED, MENNYIRE MEGVICCELTÉK!! Csak nehogy a juvésok lássák, rögtön kikeresztelkednek!:))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.15. 18:52:03


@mbemba: Az Nst-n közéjük lehetne durrantani ezzel, úgyis Nedvedről vitatkoznak épp. Cafu egy egész esernyő készletet osztott ki itt Nedvednek :-D, erről juthatott a Belga eszébe a következő rím: "Mi van Nedved, rossz a kedved?"
süti beállítások módosítása