Olasz fórum

Olasz fórum

Avanti Giovinco! (videók óriásgólokkal, a szöveg között, ulvernek egy meccs is elég)

2009. március 16. - mbemba

Ha van válasz a krízisre – amiről nem tudjuk, hogy van-e (szerintünk nincs) –, akkor ez a forduló egy válasz lehetne rá. Inzaghi és Pato, Del Piero és Giovinco óriásit fociztak Az első három duplát rúgott, a Juve-ígéret pedig, tudtunkkal, a forduló legjobbja volt. Egyébként pedig szombaton és vasárnap kilenc támadó rúgott két gólt. Inzaghi pedig bevarrta a 300. Milan-gólját. Pipponostro.

Giovinco megérkezett

És hogy miért lehet ez a forduló válasz a krízisre – ha van: mert általuk (Inzaghi-Pato, Del Piero-Giovinco) látszik a folytonosság, vagyis egy idősebb, egy fiatal. A Juve-ügyet pedig azért emelem ki, mert ott nem látszott, nem lehetett biztosnak lenni, hogy jön a jövő. Giovinco eddig csak ígért, hiába vártuk, hogy jöjjön el az ő meccse. Márpedig a Bologna elleni meccs azt jelezte, hogy végre megérkezett: Juventus-Bologna 4-1. Giovinco így még nem focizott, úgy lehetett érezni, hogy egy gát végre átszakadt. Korábban gyakran volt olyan érzésem, hogy mit keres egy gyermek a pályán. Ezúttal azonban nagyon odatette magát, az első félidőben például egyszer a nagydarab atlétát, Mudingayit is elintézte (Giovinco 1,64 m, 59 kiló; Mudingayi 1,80 m, 80); attól a pillanattól kezdtem lesni, hogy mit csinál az apróság. A másodikban aztán már volt minden: csel, sebesség, küzdeni tudás és élvezet. Érzésem szerint Del Piero a rá való féltékenységből lett még elszántabb.
 
Olaszországban gyakran születtek cikkek, szóltak kommentárok, hogy egy erős karakter is kell, ahhoz, hogy Giovinco legyen valaki. Nos, most megmutatta ezt az oldalát is. Ő maga hogy látta ezt a meccsét: ,,Igen, ez volt a legjobb meccsem itt a Juventusban. Talán azért sikerült, mert három meccset játszottam egymásután és így érzem a folyamatosságot, korábban hiányzott a meccsritmus.”

Giovinco számára ez a meccs kellene legyen az, amelyik Del Piero számára a Juve-Fiorentina 3-2 volt, mikor egy hátulról előre ívelt labdát nem felejthető módon, kapásból bevágott. És ezt Del Piero is tudja.
 
Egyébként pedig Giovincóban minden megvan, ahhoz, hogy Benjámin legyen Torinóban. Torinói születés, 1993 óta Juve-igazolás (amúgy 87-es születésű!!), kedvence játékostársainak. De ami leginkább kell az góljában volt benne: Úgy pörgetett bele a labdába, hogy másnak eszébe nem jut. Van jó beceneve is: Formica Atomica, vagyis Atomhangya. Amúgy szülei déliek: édesanyja kalábriai, édesapja palermói. Jó tudni továbbá, hogy édesapja amatőr szinten jól focizott, öccse, Giuseppe, pedig szintén a Juve ifijeiben edződik. Na Giovinco, most már nincs megállás. Ugye?
 
Cagliari-Genoa 0-1. Emberhátrányban nem lehet játszani. Egy játékos szárd csapat futott ki, de a kiállítás után küzdeni kellett, ez pedig nem ment. Jó ez a Genoa! Elől, hátul, középen, a kispadon!
Atalanta-Torino 2-0. Ennyire volt fontos Floccari a csapatnak! Mindkettőt ő rúgta.
Lazio-Chievo 0-3. A veronaiak hétszer játszottak a Lazio ellen az Olimpicóban, egyszer nyert a Lazio. Pellissier rúgott kettőt, csak hogy jelezze: még mindig én vagyok itt a legjobb. Ő a Chievo történetének legeredményesebb játékosa. Amúgy, utolsó 11 meccsén egyszer veszített a Ceo!
Palermo-Lecce 5-2.
Itt az újabb jelölt a negyedik helyre: van spiritusz ebben a csapatban!
Reggina-Napoli 1-1. A nápolyiaktól már ez is szép! Sorozatban kilenc vesztes idegenbeli meccs van mögöttük. Sőt, az utolsó percben a reggióiaknak volt hatalmas helyzetük. De Laurentiis azt nyilatkozta, hogy újabb ötéves ciklus következik. És köszönte Rejának az eddigieket! Őszintén
Sampdoria-Roma 2-2.
Baptistának a pályán kell lennie mindig, mert ha senkinek nem megy, akkor neki igen. Máskor pedig… Őrült Pazzini pedig tovább termel. Lassan Cassano az árnyékában fog focizni. Ez persze nem igaz! A második gólpasszt ő adta. És ahogy előtte lekezelte a labdát, az mese.
Siena-Milan 1-5. Van, amikor az öregfiúk csapatoknak is kijön a lépés. Abbiati jobb térdében a szalagok megnyúltak, úgy néz ki vége az idényének.
Udinese-Catania 1-1. A friuliak játszanak egy csomó edzőmeccset, azért, hogy jobban felkészüljenek az UEFA-kupára. Ekkora távolságból, ezt gondoljuk!
Internazionale-Fiorentina 2-0.
Tékozoltak a firenzeiek, aztán IBRAKADABRA, akkorát rúgott a labdába, hogy húsz év múlva is megemlegetjük! Még szerencse, hogy nem találta el Freyt. Már majdnem elfelejtettem: MASCARA ismét vedelt a célzó vízből.
 
Egy hét múlva szombaton: Catania-Lazio, Roma-Juve, vasárnap: Bologna-Cagliari, Chievo-Palermo, Firenze-Siena, Genoa-Udinese, Inter-Reggina, Lecce-Atalanta, Torino-Samp, Napoli-Milan
 
Állás: Inter 66, Juve 59, Milan 54, Genoa 48, Fiorentna 46, Roma 46,… Samp 33, Siena 31, Chievo 27, Bologna 26, Torino 24, Lecce 23, Reggina 20
 
Ulvernek egy meccs telibe találása elég volt a győzelemhez. Ez zsenge volt mbemba, popp, zigi, elemezni kell a helyzetet!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr451004904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulver 2009.03.16. 09:55:45

Örültem. 1-1-et kell mindenhová tippelni a jövőben, szerintem tuti a siker :)

Samp-Roma 2-2. Nem örültem. Valahogy elfogyott a csapat megint (mint év elején). Az ilyen meccseket hozni kell a negyedik helyhez (ahogy a Genoa hozza is ezeket).

A Milan meg egy vicc. milyen játék volt már ez? Az első féidő olyan volt, mintha rúgós focit nézett volna az ember. A Siena essen ki, ha ezt tudja egy sétáló Milan ellen. Kakát meg Abbiatit sajnálom.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.16. 10:34:48

@ulver: Valahogy úgy érzem, a római pont inkább egy mentett pont, mint két elvesztett. Az olasz bemondó szerint a Sampnál is kellett volna legyen egy kiállítás. Nem az kapta a sárgát, aki szabálytalankodott a tizenegyesnél.
Hát a Milan tényleg kiábrándító volt. Vicces volt nézni Gallianit, meg Braidát: olyan keserűek voltak a negyediknél is, hogy az csak na. Megértem őket. Ennyi pénzből, ennyit mutatni...

*Fata* 2009.03.16. 12:43:36

Az első félidő felejtős, a hosszabbítás 4 percében több esemény volt.
Az isteni Pippora nincsenek szavak. Méltatlan, hogy eddig padozott. Büszke vagyok rá, hogy láthattam a 300.gólját. Még egy ilyen csatár nincs, mint Ő, hálás vagyok minden pillanatért, amikor a pályán láthatom. 2 meccs, 5 gól…Szerintem megérdemelt volna pár mondatot. (bár nem láttam a Juve meccset, biztos izgi volt...)
Ahogy Pato bombagólja is minimum említésre méltó, hihetetlen mértékben fejlődik, igazi kincs a srác.
Carlo ma nem cserélt be védőt, zúgott is a Carlo Ancelotti a lelátóról…
És még valami:a Milané a legtöbb rúgott gól a bajnokságban!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.16. 13:21:00

@*Fata*: Pippo mindig többet érdemel, nagyon kedvelem őt. Korábban volt poszt róla: olaszforum.blog.hu/2009/02/19/tobbet_pipporol
Most másvalakit próbáltam kiemelni, Giovincót, mert úgy éreztem, hogy vele itt tényleg történt valami.

Őszintén megmondom a karatémozdulat miatt én nem fújtam volna le. Ha megnézed egy szögből (1,41-nél), itt: www.youtube.com/watch?v=9LiGCLzA444 , akkor látod, hogy nem volt veszélyes senkire. Szerintem.

A Pippomióból faragott Pipponostro pedig maga a tisztelet! :))

*Fata* 2009.03.16. 14:04:10

@mbemba: szegény Frey ezt nem így gondolja, de Ibra is bocsánatot kért érte... (ez a minimum)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.16. 14:59:15

@*Fata*: Én a másodikért inkább kértem volna bocsánatot.:) Persze, most már látom, hogy Ibra valóban az első gólra értette.
süti beállítások módosítása