Olasz fórum

Olasz fórum

Ó, Udine, mért vagy te Udine? (madbalee, popp és mbemba döntetlenezett, videók a 93. percből, 35. forduló)

2009. május 11. - mbemba

Azért a címbeli kérdés, mert ismét fel lehet tenni a kérdést: mi lenne Friuliban, ha együtt maradna ez a csapat? De nem fog együtt maradni, mert az egyesület politikája azt kívánja, hogy az immár klasszis labdarúgók továbbálljanak és a második sor, illetve a nyáron igazoltak megint vállalják az erős Serie A-középcsapat színvonalat.

Ősszel még csak azt tudtuk, hogy remek csatársora lesz az Udinének: Di Natale, Quagliarella és Pepe. Jók, mert válogatottak. Aztán kiderült, ha valaki hiányzik, akkor Alexis Sánchez és Floro Flores is úgy tudja kavarni az ellenfelet, hogy az beleszédül. Sáncheztől láthattuk, hogy bár még nincs 21, de olyan magabiztosan cselezik, hogy érthetővé vált miért ragaszkodott hozzá a River Plate. A most hétvégi Lazio elleni 1-3-on pedig Flores is bizonyította, hogy ő lesz az udineiek új nápolyi csodafegyvere (Quagliarella és Di Natale mellett ő is a Vezúvtól érkezett).
 
Aztán a támadóalakzat mellett feltűnt, hogy olyan kapus van, Handanovic személyében, aki sok-sok békét és nyugalmat hoz. A szlovénről gyakran, mint a legjobb Buffonról beszéltek. Aztán jött egy periódus – november elejétől január végéig –, amelyik hazavágta a szép eredményeket. Ezer vereség (többek között hazai pályán a Regginától és a Chievótól) és a középmezőny aljáig süllyedt a nagy zimankóban a csapat.
 
És ekkor kiderült, hogy nem csak kapusa és csatárai vannak a gárdának, hanem gerince is. A legtöbbet pályán lévő játékos, D’Agostino – a Romával még bajnok is volt –, a chilei Isla, a svájci-török Inler – pár perccel játszott kevesebbet D’Agostinónál – úgy focizott, hogy Mourinho rájött honnan lehetne megerősíteni a bajnokcsapatot.
 
Szóval, amint az a Lazio ellen hátrányban focizva is kiderült egy rendkívül magabiztos fiatal csapat – hárman vannak 1980 előtt születettek – állt össze a szicíliai Marino edző keze alatt, amelyik ha együtt maradna, ott küzdene a nagyokkal Európáért. Nem így lesz, mert nem így akarják ők maguk. Ők csak éléstára a Serie A-nak.
 
 
Sampdoria-Reggina 5-0. Erődemonstrációt tartott a Samp, azonban ehhez kellett egy jó nagy a szerencsétől érkező kezdőlöket is. Rögtön gól, rögtön kiállítás, aztán már csak a buldózer! Gyerünk Kalábria, még mindig van esély!
 
Atalanta-Genoa 1-1. Egy mázsa Atalanta-helyzet után a 73. percben kiállították Guarantet és akkor már csak a Genoa alakított helyzeteket, egyet a hajrában Criscito góllal fejezett be.
 
Cagliari-Roma 2-2. Arturra lehet mondani ezt, azt és amazt, de a védelemre, akkor valami kritikait még kell – az összefoglaló legalábbis ezt mondatja. Még szerencse, hogy ezúttal előre jobban ment a játék – nem a most visszatért Vucsinics miatt. Spalletti elégedett volt csapatával. Érdekes volt Matri vezetőgólja: jelezte, hogy sérült és cserét kér, ellenben fejelni még maradt ideje és gyakorlatilag álló helyzetből sikerült is bevennie a kaput.
 
Catania-Fiorentina 0-2. Így kell nyernie annak, aki akar valamit. Jovetics volt a mezőny legjobbja a yahoo szerint, párban a szlovák Kosickyvel, a Catania kapusával.
 
Chievo-Inter 2-2. Igen, nem volt Ibra, az Inter nem úgy nyomott, mint akinek nagyon kell, de kétszer egyenlített Rákospalota, az pedig nem kutya. Másodszor Luciano, volt csapatának passzolta be a gólt, annak a Julio Cesarnak, aki viszont valamikor chievós volt.
 
Lecce-Napoli 1-1. A93. percben Tiribocchi felsőlécre tette a labdát, majd ismételt: hrrrrrrr, mondták a hazai tifosók.
 
Siena-Palermo 1-0. Valaki észrevette, hogy a Sienánál kevesebb gólt csak az első öt kapott. Ráadásul nem volt Liverani a palermói támadásvezető. Lehetett volna 0-0 is, 1-0 lett!
 
Torino-Bologna 1-1. Mint a Lecce-meccsen itt is volt a 93-ban egy felsőléc. És itt is csak dúlhattak, fúlhattak a hazaiak. Esély volt az elhúzásra, hiszen a 86.-ig 1-0-re mentek. Di Vaio bevágta a büntetőt.
 
Milan-Juve 1-1. Már-már retróhangulata volt a meccsnek. A focifélmúlt nagyjai ott robogtak a pályán és egy jó kis meccset hoztak össze nekünk. Jó érzés látni, amint Inzaghi morog, amikor lemegy, hogy Maldini is be tud még pöccenni, Beckham kemény sprinteket tud kivágni, Favalli ugyanúgy tud focizni, mint 15 éve, aztán Del Piero és Maldini meccs utáni egymásra borulása azt jelzi, hogy ők is hasonlókat éreznek. Amúgy a vezetést Seedorf szerezte meg, majd Iaquinta két szerencsétlen szabadrúgás (?!?!) után, gólt fejelt. Seedorf pedig megmutatta Balotellinek és Ibrának, hogy kell viselkedni, ha a saját szurkolók egy része nem szívlel: gól után visszafutni a csapattársakhoz örülni, de előtte még jól belecsapni a levegőbe, aztán cserénél, ha újra fütty van egyet fölényesen – és nem fölényeskedve – mosolyogni. Köszönjük innen is Seedorf!
 
 
Állás: Inter 78, Milan 71, Juve 67, Fiorentina 64, Genoa 61, Roma 54, Palermo 52, Udine 51, Cagliari 50,… Chievo 36, Torino 31, Bologna 30, Lecce 29, Reggina 27.
 
Következik: Bologna-Lecce, Fiorentina-Samp, Genoa-Chievo, Inter-Siena, Juve-Atalanta, Napoli-Torino, Palermo-Lazio, Reggina-Cagliari, Roma-Catania, Udinese-Milan
 
Királyságért: Di Vaio 22, Ibrahimovic 21, Milito 19, Gilardino 18.
 
Ha jól számoltam, akkor egy nagyon kemény holtverseny alakult ki madbalee, popp és mbemba között, vagyis két-két telitalálat volt és négy meccs adta meg magát! Így három győztese lett a fordulónak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr51114347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.11. 09:21:54

Nos, Vucsinics visszatérése is meglátszott a támadójátékoin, már az első félidőben kihagytunk egy valag helyzetet. Igaza volt Spallettinek: jól játszottunk gólokkal kellett volna nyernünk, de ez már csak egy ilyen szezon.

madbalee 2009.05.11. 13:24:24

Csak a telitalálatok számítanak a versenybe, vagy más is van pontozva?

Juve-Milan meccs kínszenvedés volt. Az überpasszív Juventus nézett farkasszemet a töketlen tilitolizó veteránokkal. Annyi pozitívum volt talán hogy a Rossonerik nyerni akartak. (See meg tud mutogatni, Pippo mennyire motivált volt, hihetetlen)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.11. 15:35:09

@madbalee: Számomra szimpatikus ahogy Seedorf rendezi a dolgokat, mindenesetre hatszor kevésbé harsány, mint pl Ibra volt. Én egy szelíd mosolyt láttam, most mikor lement.

Előbb a telitalálatok az érdekesek és ha azok egyenlők (most 2-2 popp, madbalee, mbemba), akkor jön, hogy ki talált 1-t, x-t és 2-t! Szóval így! Most úgy számoltam, hogy ez is egyenló volt!
süti beállítások módosítása