Olasz fórum

Olasz fórum

BÁNKITÓ FESZTIVÁL

2009. július 16. - mbemba

Augusztus 6-8.

Tekerj a tóra!


A legújabb gyújtópont a nyári fesztiváltérképen: a Bánkitó fesztivál.
Egy esemény, amit együtt alakíthatunk, hogy olyan legyen, amilyet szeretnénk: laza és igényes. Kevés kereskedelmi elemmel, és sok önálló gondolattal. Aki ott lesz, formálhatja.
A fesztivál célja a roma és zsidó kultúra bemutatása és a kultúrák, szubkultúrák közötti párbeszéd. Célunk továbbá az aktivizmus: aktív pihenés, aktív szórakozás, aktív alkotás.
A sokféleség mellett fontos programelem az ökológiai tudatosság: minden lehetséges eszközzel csökkentjük a rendezvény ökológiai lábnyomát, lesznek öko-tudatosságot erősítő programok, és egyik fő helyszínünk a Bringás Placc, ahol a biciklis szubkultúra mutatkozik be versenyekkel, bemutatókkal, és biciklis hip-hop, funk sztárokkal.
Bánk nevezetessége a Tó Színpad, ahol olyan előadók lépnek majd fel, mint a Zuboly (ethno-remix), a Nomada (latin-cigány-balkán), a Hagesher (klez-hip-hop-funk) és a Másfél Deti Picassoval. A koraesti koncerteket, akár a vízből is hallgathatják a látogatók!
A Víziszínpadtól tíz percre egy egykori úttörőtábor lesz a fő buli helyszín, ahol délutántól hajnalig DJ-k, MCk, rapperek, hiphopperek, live actek, futárok, és olyan zenekarok zúznak majd, mint a Specko Jedno.
Nemcsak zene, színház is lesz. A Tünet Együttes két előadását láthatjuk Bánkon: a Nylon Revü rendhagyó divatbemutató és amorftánc című alkotást valamint a Te szemét! – szabadtéri szennyesztrád és nagytakarítás öko-performanszt. Workshopot és előadást is tart a hírhedten lázadó TÁP színház, Határátlépés és Tömegkülönböztetés címen.
Napközben számos igényes program közül válogathatunk: komolyzenei koncertek, civil kerekasztalok a zsidó negyed/romanegyed párhuzamáról, a média felelősségéről és a szólásszabadságról; előadás a zsidóság és kereszténység kettéválásáról, a cigány és a zsidó megnevezések problematikájáról, az izraeli művészek társadalmi és politikai felelősségvállalásáról, hogy csak párat említsünk. Lesz beszélgetés Grecsó Krisztiánnal, megtekinthetjük a Chachipe fotókiállítást, a Romano Kher közgyűjteményének festményeit, vagy a „Black Jews” amerikai fotókiállítást. Több mint tíz művészeti workshop várja a fesztiválozókat: fotó, VJ, tánctorna, színház, fúziós energia, Slam Poetry, zsidó ornamentika, zsidó szövegértelmezés, szenzitivitás, cigánylabirintus szerepjáték – a többit elolvashatod a  www.tekerjatora.hu weboldalon.

Fesztivált másképp. Gyere, és formáld te is!
Fő médiatámogató: port.hu
Jegyek augusztus 1-ig féláron! 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr321248787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fiorentina 2009.07.17. 11:37:49

Szia Mbemba! Remélem, hogy minden oké. Csak azért írok, hogy újraindult az italy blog :)! Végre be tudtam lépni több, mint fél év után. :)!
süti beállítások módosítása