Olasz fórum

Olasz fórum

Lecce, Cesena avanti (a Brescia még feljuthat, a Gallipoli, a Mantova és a Salernitana kiesett )

2010. június 01. - mbemba

Vass Ádám Bresciája egyelőre nem jutott a Serie A-ba. Ez a Lecce és a Cesena csapatainak sikerült. A Brescia, a Sassuolo, a Torino és a Cittadella ezen a héten fog megküzdeni az élvonalért. Az utolsó fordulóban Torino és a Cittadella meccs volt (1-0), a felek viszont csak arra figyeltek, hogy senki ne sérüljön le, illetve, hogy ne legyen sárga lap: a torinói Zobolinak nem sikerült eléggé figyelnie.

A Bresciának ha sikerült volna nyerni az utolsó fordulóban – a Padova ellen –, akkor máris újra a Serie A-ra készülhetnének a lombardok. Ehelyett a Cesena jutott fel a Lecce mögött. Előbbiek húsz éve estek ki, de most sikerült két éven belül a Serie C-ből az első osztályig dobbantaniuk. Ismerős játékosaik kevesen vannak. Az ismerősök: Ivan Franceschini (ex-Reggina, -Chievo, -Torino), Giuseppe Colucci (Verona, Reggina, Livorno, Chievo), Greco (Genoa, Chievo), na meg a fiatal – Buenos Aires-i születésű – Schelotto, aki Komanék ellen többször is játszott a korosztályos válogatottban. De legismertebbjük a kapusuk az 1969-es Antonioli, aki 1988 és 90, valamint 1991 és 93 között a Milannal nagy sikerek részese volt, de a Romával is scudettót nyert. Stadionjukba (Dino Manuzzi) majdnem 25 ezren férnek be. Az elnök Ivan Campedelli - azonban nem rokona a chievói elnöknek (Luca Campedelli) - megmondta, hogy szeretne továbbra is fiatal játékosokra építeni. Cesena városa a bolognai székhelyű Emilia-Romagna tartományban van.
 
A cesenaiak még 2009 júliusában visszavonultatták a pályáról 12-es mezüket, azt a helyi B-középnek (Curva Nord) ajánlották fel. A meznek az eladásából befolyó összegekről pedig úgy döntöttek, hogy az, az abruzzói földrengés-károsultjait illeti.
 
A Lecce ismertebb csapat, mint a cesenai fekete-fehérek. A pugliaiak alapozhatnak sok régi Lecce-játékosra: ilyen a kapitány az uruguayi Giacomazzi, Vives, Munari, Rosati, a brazil Fabiano, de ismert(ebb) név Mazzotta is, a 17 gólos – csapata legeredményesebbje – Corvia, az algériai Mesbah a vébére is megy és persze az idény közepén érkezett Di Michele (a Torinótól kölcsönbe!!), aki az Udinese, a Reggina, a West Ham és a Torino csapataiban is lődözte a gólokat, mitöbb válogatott is volt. Kár, hogy januárban 35 lesz. Marilungo viszont a jövő embere. Ő a Samptól kölcsönbe érkezett, 13 gólt szerzett és Schelotto csapattársa az ifi válogatottban.
 
Marilungo és Corvia érkezése volt a döntő, azért is mert egyszerűen csatárok nélkül készült sokáig a Lecce. A két fiatal a második fordulóra érkezett meg. Előbbi 100 ezer euróért kölcsönbe érkezett, utóbbi azonban végleg írt alá.
 
Az edző a komoly Serie A-rutinnal rendelkező Luigi De Canio, a stadion pedig a tágas, 35 ezres Via del Mare-stadion.
 
A bajnokság egyik nagy csalódása a Reggina szereplése volt – tizenkettedikek lettek. Mindenki, de főleg szurkolóik sokkal többet vártak tőlük. Az utolsó meccseken a Vergogna (Szégyen) felirat gyakran ott volt a lelátókon. Aztán ott van az Ancona, amelyik a 15. fordulóban még vezette a mezőnyt, akárcsak korábban a Frosinone. A csapatkapitány Mastronunzio kivételével mindenkit elküldene az anconai tábor. A gólkirály Eder lett az Empoliból, 27 góllal. Az ő fejét azzal zavarják, hogy a Milan szívesen leszerződtetné.
 
Szerdán a Torino a Sassuolóval, a Cittadella a Bresciával mérkőzik, vasárnap pedig jönnek a visszavágók. A győztesek a feljutásért június 9-én és 12-én játszanak még egyet-egyet. A negyedik kieső helyéről oda-visszavágós alapon a Padova-Triestina meccsek döntenek.
 
A magyarok sajnos nem játszottak túlontúl fontos szerepet ebben a bajnokságban, bár Vass Ádám 2 gólt is lőtt és sokszor volt kezdő, de nem kihagyhatatlan kezdő (tudtommal nem sérülés miatt hagyott ki meccseket). A szeptemberben 22 éves középpályás 27 meccsen szerepelt (összesen 42 forduló volt). Filkor a Sassuolóban kezdte az idényt, és többnyire kimaradt a feljutásért játszó csapatból, majd a déli Gallipoliba igazolt, ahol a hajrára egyértelműen a kezdőcsapat tagja lett. A gárda rosszul szerepelt, kiesett, a vezetőség, a szakmai vezetés és a játékosok között folyamatos konfliktusok voltak – az érkező hírek szerint. De mielőtt végleg elfelejteném: a Gallipoli mellett a Salernitana és a Mantova esett ki biztosan, majd, ahogy említettem vagy Padovának vagy Triesztnek nem lesz Serie B-s gárdája. Kovacsik Ádám miután a felnőtt csapatnál sokat padozott, az utolsó fordulóban végre bemutatkozhatott a Serie B-ben, ha csak pár percre is. Hajrá az új idényben!
 
Érdekesek a már tuti feljutók kiléte: a nagy múltú Novara – Silvio Piola (ott a képen a gólkirály) szűkebb hazája lenne – és a nagyon kicsi múltú Portogruaro (25 ezres település Velence mellett).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr122047529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 13:28:32

Sajnálom, hogy Brsciának osztályzóznia kell, de Leccének örülök. Nagyon bírtam Zeman Bozsinov és Vucsinics-féle csapatát.

bacity · http://kacat.blog.hu 2010.06.01. 15:17:19

meg is nézem a Cesena-t, a Forlitól csak egy ugrás. a Roma ellen tuti telt ház lesz -

Rino 2010.06.01. 15:50:18

A Lecce feljutásával jövőre hat déli csapat indul a Serie A-ban. A Bari - Lecce klasszikus regionális rivalizálással pedig a "paprikás helyi rangadók" száma bővül :))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 16:03:32

Remek poszt, épp akartam is erről olvasni, köszi mbemba!
Piolát pedig nem kell mondanom hogy honnan ismerjük... :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.01. 18:49:18

@bacity: Meg a Cesena-Bologna derbin is. Állítólag nagyon szeretik egymást.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kösz!

Most olvasom, hogy Cesenában volt edző Lippi és Vicini is!

madbalee 2010.06.01. 20:36:32

@popp: Az a Lecce nekem is szimpi volt Amelia, Ledesma, Chevanton vagy csak mint név, nem mint jó játékos Pelé:)
Bojinovban én anno több perspektívát láttam, kár, hogy nem lett nagyobb játékos.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.02. 14:33:01

@mbemba: Leccében meg játszott Vincze Pilu is ;-).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.02. 23:35:15

@popp: Cittadella-Brescia 0-1, Vass 80-at játszott.
Torino-Sassuolo 1-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 20:23:40

Brescia-Cittadella 0-1, +két kapufa, a Brescia ment tovább a jobb helyezés miatt!

Vass nem játszott, sérült volt! (nem komoly állítólag, mármint a sérülés:)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 20:28:00

Na, hamarosan kiderül, hogy marad-e esély jövőre a torinói derbyre. Remélem, nem.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 20:28:51

@mbemba: hihetetlenül kevesen voltak Bresciában. Siralmas képet festett a lelátó. Ez van.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 20:36:27

@dino vercotti: Igen, elfelejtettem írni, de én is szerettem volna megjegyezni. Fura! (biztos gondolták, hogy tuti a továbbjutás. De így is, úgy is...). Az uccsó négy-öt percet láttam: tudtam, hogy mekkora kajla Possanzini és Caracciolo, de megint meglepődtem. :)

Nekem szimpatikus a Toro, a nagyok között a Juve is - őszintén mondom, de Vass miatt persze, hogy a Bresciának szurkolok.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 22:56:04

Vége a Sassuolo-Torino meccsnek is, nyertek a vendégek 2-1-re. Úgyhogy a döntőben Brescia-Torino. A jelenlegi formák alapján a Torinót esélyesebbnek tartom, a Brescia egyáltalán nem érdemelt továbbjutást a Cittadella ellen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 23:07:35

@dino vercotti: Lehet rosszul tudom, de a szezon közepén egy szurkolói balhé miatt nem lépett le a csapat egy része?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 23:09:59

@dino vercotti: Pár éve voltam Cittadella-meccsen, nem volt stadionjuk - csak valami pályájuk (gyep gyakorlatilag) -, és ezért Padovában rendezték a hazai meccseiket.Az olasz haverom azt mondta, hogy ők a másodosztály Chievója! :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 23:18:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: jól tudod, több mint féltucat játékos hagyta el a Torinót. Igaz, mindegyikük csak kölcsönben van máshol.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 23:21:10

@mbemba: aranyos volt ma a kapusuk (Andrea Pierobon a neve): azt mondta a meccs után, hogy nem fog visszavonulni. Idén 41 éves...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 23:31:15

@dino vercotti: például Di Michele, aki csapatkapitányként állt tovább, Leccébe!

Tudommal Antonioli (Cesena) is egy évet még rátesz. Ő is 69-es születésű! (szószerint is a diáklázadások gyermeke) (először dáklázadást írtam:)))

Pierobonnak kívánjuk fejezze be a Serie A-ban! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.09. 23:10:10

Torino-Brescia 0-0, vasárnap visszavágó. Vass végigjátszotta.
A yahoo azt írta, hogy az idegesség győzött! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.14. 07:00:15

BRESCIA AZ A-BAN!

Vass végig pályán, Brescia-Toro 2-1. 5 év után ismét Serie A!
süti beállítások módosítása