Olasz fórum

Olasz fórum

Másik Olaszország (Fabri Fibra ft. Gianna Nannini, ott a videó)

2010. szeptember 11. - mbemba

Fabri Fibra elmondja itt nekünk – ha szükség van rá, hitelesíti őt Nannini –, hogy Olaszország nem csak játék és móka (pizza, chianti, alta moda), hanem van egy hazug Olaszország (paese delle mezze verità – mondja FF) is.

Pár hete nem ismertem Fabri Fibra barátunkat, de odafigyelek rá ezután az egészen biztos. Máris meghallgattam egy másik Fibrát: a Speak Englisht. A 2,58-nál kezdődő részlet például nagyon meggyőzött (ha élvezni akarod, addig is meg kell hallgatnod).

Visszatérve az In Italia számra kifejezetten ötletesnek tartom a keretet: Fibra feldolgozandó az ő legnagyobb problémáját a pszichológusával beszélget, s megkérdi, hogy bánná-e, ha egy visszatérő rémálmát elmesélné. A végén pedig annyit mond Őcsinosságának, hogy nem is annyira súlyos a helyzet, majd beszélnek róla újra a következő héten.

Szerintem idetartozik – ezer helyen olvasni –, hogy Nannini gyermeket vár (56 júniusában született a sienai rockanyu).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr642288154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2010.09.11. 17:34:28

Nem vagok nagyon tájékozott a témában, de Olaszországban Dunát (na jó, Po-t, Arno-t v. Teverét) lehet rekeszteni az ilyen tematikájú nótákkal. Ez mellesleg szeintem elég gyengus.
Mondjuk azt megnézném, nálunk ki merne kiállni valami hasonlóval...)

baraonda · baraonda.blog.hu 2010.09.11. 21:49:37

Na jóvan, ha Nannini csak most készül lebabázni, akkor még van 20 évem pelenka nélkül... ehehehe :D
süti beállítások módosítása