Olasz fórum

Olasz fórum

Lorenzo a világbajnok, 2011 már elkezdődött

2010. október 10. - mbemba

Még hátra három verseny, de már tudni, hogy Jorge Lorenzo nyerte az idei Moto GP-t.

Nagyon egyértelmű ez a győzelem, és egyértelmű már nem egy hónapja. Rossi összetörte magát, és Pedrosa bár tartotta a lépést, de közeledni nem tudott honfitársához. Viszont tévedés lenne Lorenzo győzelmét csak Rossi eséséhez kötni. Az első versenyen, Katarban ugyan a 46-os győzött, de a következő kettőn Lorenzo ellentmondást nem tűrően söpörte be a 25 pontot.

Az igazat megvallva nyártól már mindenki arra készül – leszámítva a többi versenyzőt –, hogy mi lesz 2011-ben, hiszen megtudtuk, hogy Rossi a Ducatihoz került. És ez annyira felizgatta a dzsipis közvéleményt, hogy csak na. De nem csak izgatásról van itt szó. A Yamaha is elkezdte a felkészülést: például azzal, hogy Rossi nem kapta meg mindazt, amit a mallorcai megkapott. Rossi beharangozta, hogy még az idény végezte előtt megműtteti magát, lecsípve ezzel valamennyit yamahás szerződéséből – persze, hogy nem lesz belőle semmi.

Egy biztos: jövőre Olaszország nem lesz faramuci helyzetben! Végre-valahára olasz motoron, olasz motoros fog feszíteni és repeszteni. 

És számomra az is biztos, hogy Lorenzo sokkal komolyabb kihívója lesz a Dottorénak, mint a Rossi-sorozatot megszakító Hayden és Stoner.

Azért a Maláj Nagydíj érdemel egy-két szót! Minden olasz és nem olasz Valentinója, úgy nyert ma, hogy egy rossz start után a tizenegyedik helyre esett vissza. Hogy Lorenzo egy kiforrott versenyző, arra az a bizonyíték, hogy nem vette fel a kesztyűt, hanem beérte a harmadik hellyel, mert így válhatott biztossá, hogy Jorge Lorenzo 2010 világbajnoka. Le a kalappal előtte!!

Az összetett állása így néz ki: 1. Lorenzo 313 pont, 2. Pedrosa 228, 3. Rossi 181, 4. Stoner 180, 5. Dovizioso 179, 6. Spies 152,...

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr252361258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epszilon 2010.10.11. 15:25:22

Tul kesei ez mar szerintem, a doktor ur benne van mar a korban azert. De ha jo lesz a Ducati, akkor lehet meg ebbol valami. Mindenesetre kemeny lesz.

madbalee 2010.10.11. 20:55:42

Rossi Rossi, őt sosem szabad leírni;) (Mondjuk Doohanről is ezt hittük a sérüléséig:( )

epszilon 2010.10.11. 22:42:04

@madbalee: nem szeretnem en leirni, felreertes ne essek. Csak jobb lett volna, ha ez a csapatvaltas nem 30on jott volna letre, hanem Rossi fenykoraban.

Giannichedda 2010.10.13. 09:31:21

Érdekes lesz az is, hogy a téli tesztek alatt miként tud Jorge ütőképes motort "varázsolni" a Yamakkából.Rossi ezt (is) zsigerből tudja! :)
süti beállítások módosítása