Olasz fórum

Olasz fórum

Csak sasolunk a római sason (meg Zigin és DavidE-n, ez volt a 9. forduló)

2010. november 01. - mbemba

Ha eddig nem lett volna egyértelmű, most még világosabb lehet: az Inter, a Milan és a Juve fog harcolni a scudettóért! A kérdés az lehet, hogy mi a helyzet a rómaiakkal. A Lazio véleményem szerint nem fog a dobogóért küzdeni, de a negyedik BL-hely így is megmarad, mint nagyon is reális cél; a Romáról véleményem az, hogy nem fog odaérni.

A Laziónak idén egy meccsét láttam: ott az derült ki számomra, hogy a Milan fölényét az éhséggel tudták ellensúlyozni. Összefoglalókat bámulva viszont úgy éreztem, hogy sok-sok hibával küzd a Reja-csapat védelme. A Palermo ellen például két olyan védelmi hiba volt a meccs elején (0-0-nál és 0-1-nél), hogy simán indulhatott volna szicíliai előnnyel a meccs (0-1 lett a Laziónak). Szögezzük le – véssük ködbe (vagy hogy is mondja a zsargon?) –: ami történik most a Lazióval az legalább annyira emlékezetes, mint a tavalyi Roma-menetelés! Szárnyalnak a sasok! Jövő héten derbi van a fővárosban!
 
Közben Cassano megint balhézott: túlságosan őszinte volt a Samp elnökével, és közben mocskosan beszélt, ráadásul mások előtt. Nem ment el egy ünnepségre, bármilyen szép szavakkal is győzködte őt a presidente (sig. Garrone). Én Cassanónak adnék igazat, de nem olyan világ ez, hogy fontosabb lehet a gyereket váró feleség, mint egy munkahelyi kötelesség.
 
Delpieróék a San Siróban varázsoltak (a 10-es meg is előzte Bonipertit). Igen, mondjuk ki: számolni kell a fekete-fehérekkel (1-2 lett a vége); ezúttal Chiellini és Krászics nélkül nyert a csapat, amelyiket veszélyeztet az elfogyás. De Ceglie és Martinez hosszú hetekig nem szorgoskodik majd az edzéseken. Így is tömve volt a kispad az ifi játékosaival.
 
Én a Chievót nézegettem, ízlelgettem (Párma-Chievo 0-0). Meg is lepődtem, mert azt állapítottam meg, hogy Pioli úgy is komolynak vehető csapatot tudott összegyúrni, hogy egy csomó teljesen új embert hozott be a kezdőbe. Andreolli, Cesar a védelemből; Guana, Fernandes, Constant a középpályáról; elölről Théréau tavaly még máshol futkározott (a cserék közül Bogliacino és Moscardelli szintén nem a Chievón elmélkedett). Cesar és Constant annyira jók, hogy azt nem élvezheti hosszú-hosszú ideig a gáton túli Veronában (Oltre la diga - mondják Veronában, ha a Chievo cselekedeteiről beszélnek).
 
A pármaiakról csak annyit, hogy Dzemaili második félidő elején történt kiállítása után kaptak szárnyra igazán, mert a Chievo támadót cserélt be, ők pedig nem viszakoztak. Sőt, mikor behozták Öreg Puskát, alias Crespót, a kényelmes Bozsinov helyére, akkor már lendület is volt. Jó volt látni a derék argentin lendületét, lelkét.
 
Zigi belehúzott, és lassan ki lehet jelenteni, hogy gondban vannak a győzelem nélküliek, mert nagy Zigi előnye: harmadszor tippelt a legjobban. Gratulálok neki is, DavidE-nek is!
 
1. forduló - ulver, epszilon (2+3)
2. forduló - Automata Hari (0+6)
3. forduló – Frajti (2+3)
4. forduló – epszilon (3+3)
5. forduló – Zigi (3+2)
6. forduló – Giannichedda (1+8)
7. forduló – Zigi (2+5)
8. forduló – Automata Hari (4+1)
9. forduló – DavidE., Zigi  (3+3)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr992412860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2010.11.01. 12:05:47

Gratu! Csak az x nem volt jó az esti meccsre, mert különben én is odaférhettem volna. :( :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.01. 12:23:46

Gratulálok!
Egyébként egyetértek veled mbemba, jól ragadtad meg a lényeget, ez eddig legalább annyira emlékezetes, mint a Roma tavalyi menetelése.
süti beállítások módosítása