Olasz fórum

Olasz fórum

Rangadózik az örök város - özönöljenek a tippek!

2012. március 03. - Pietro87

A Squadra Azzurra hétközi bukása már a múlté, Itália népét új, izgalmas események érdeklik: ez pedig nem más, mint a folytatódó Serie A egyik legnagyobb gyöngyszeme, a Derby della Capitale. Igen jön az örök város várva várt összecsapása, a gladiátorok színrelépése a római arénában; de emellett nagyon érdekel bennünket, hogy a Palermo ismét kifog-e a Milánon, a Juve megbotlik-e egy újabb kicsiben, vagy megszakad-e az Inter vergődése. És persze a többiekre is kíváncsiak vagyunk, úgyhogy hajrá.

 

 

 

 

 

 

 

 

Palermo - Milan
Az utóbbi években igen csak sokasodott a baj a Rossoneri feje fölött, ha Szicília fővárosában kellett meccselnie: 4 győzelem, 1 döntetlen hazai szempontból. Lehet, hogy már a fejekben csak az Arsenal elleni meccs forog, de azért badarság lenne leírni a jelenlegi listavezetőt, méghozzá úgy, hogy Ibra is visszatér a pályára.

Juventus - Chievo
Még nehéz szülés is lehet ebből az Öreg Hölgynek, ha nem talál be korán a veronaiaknak, akik tömörülő védekezésük mellett, talán egy sikeres kontrát is elérhetnek az idő előrehaladtával, pszichikálisan ezt fel nem dolgozó Juventusnak. Bár meg kell hagyni, Conte ilyen téren jól érti a dolgát, szóval inkább a vendégeknek lesz nehéz ez az este.

Parma - Napoli
A legjobb formában lévő csapat csap össze ebédidőben a 7 hazai meccs óta veretlen Parmával. Ezek az adatok talán már okot is szolgáltathatnak arra, hogy tippjeink közé be se illesszük ezt a meccset. Vagy bátran dobjunk be egy jó nagy x-et. Azt viszont ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy amióta Donadoni itt dolgozik, csak egy vereséget nyeltek be a pármaiak.

Roma - Lazio
És akkor el is érkeztünk a poszt legizgalmasabb soraihoz, legizgalmasabb meccs beharangjához. A derbi talán még nagyobb lutri, mint az előző meccs, teljesen kiszámíthatatlan. A Roma hol négyet vág, hol négyet szed be - de inkább az utóbbi jellemző. A Lazio jelenlegi formája pedig úgy néz ki, hogy otthon általában nyer, idegenben pedig kikap - persze ez a Romára is ugyanolyan igaz. Az, viszont nem állja meg a helyét, hogy a Farkasok hemzsegnének a sérültektől, ellenben a Lazióval - ami döntő is lehet. Plusz a reváns, na meg a kínos bergamói zakó is tüzelheti őket. Persze náluk meg eltiltottak lesznek. A Sasokat röpítheti, hogy kétszer lenyomják a legfőbb riválisukat, ezzel 10 pontnyi távolságra letaszítva maguktól a Romát, és nem utolsósorban tovább csatázni az Udinésével a dobogóért. A derbi vasárnap 15-kor kezdődik.

 

 

 

 

 

 

Fiorentina - Cesena
Ha a Cesenát sem veri meg a Fiorentina, akkor senkit sem. Tényleg ennyire reménytelen a helyzet a többszörös edzőváltáson is áteső vendégeknél - nekik már minden egyes meccs egyfajta ajándék ebben a ligában. Ezt használhatja ki a Fior és zárhatja le pocsék szériáját.

Lecce - Genoa
Az a helyzet, ha ez a meccs Genovában lenne, akkor sem merném biztosra állítani, hogy Marinóéké lenne a három pont. Pláne, hogy délen lesz az ütközet, inkább a Lecce az esélyesebb. Két győzelem után Cosmi bandája már közelebb van a bentmaradást érő helyekhez, mint a mögötte kullogó duóhoz, vasárnap pedig tovább faraghatja 2 pontos hátrányát. Figyeljünk Murielre, óriási tehetség.

Siena - Cagliari
Még mindig nem értjük a Sienát: legyőzik a Romát otthon, majd ugyanott kikapnak a Cataniától. Beleszaladnak egy 4-1-es pofonba Leccében, majd ugyanilyen eredménnyel teszik helyre a Palermót a Franchiban. Kupaelődöntőznek és a kiesés elől menekülnek. A helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy a Cagliari is ilyen rapszodikus teljesítményt nyújt, meg az a tény, hogy most egymással játszanak.

Udinese - Atalanta
Di Natale stílusosan, góllal tért vissza és vasárnap is ilyen reményekkel fut ki a Friuli gyepére, a Denis szárnyán repülő bergamóiak ellenében. Vajon melyik gólzsák húz jobb fajta góllövő cipőt? Az Udinese jövő csütörtökön utazik Hollandiába, előtte még behúzná ezt a meccset, hangolva Európára és életben tartván BL-es álmait.

Bologna - Novara
Bolognába utazni mostanában nem leányálom, de az udineiek szűk egy hete mégis megmutatták a többieknek, hogy lerombolható a masszív Felsinei mítosza. Azonban most egy sokkal gyengébb kaliberű együttes látogat hozzájuk, így tovább araszolhatnak a táblázaton, amire szükség is lenne, mert a mögöttük lévő két csapatnak is komoly sansza van a győzelemre.

Inter - Catania
A meglepetésre utolsó helyen szerénykedő Interhez utazik, az előkelő második, egyenes Bajnokok Ligája indulást jelentő helyen álló Catania. Legalább is így szólnának a hírek, ha öt fordulóval ezelőtt kezdődött volna el a Serie A. Ez a fajta tabella is jól szemlélteti, hogy súlyos bajok vannak Milánóban és nem szabad félvállról venni ezeket a délieket. Azért sem mert nagy blama lenne, ha a két szicíliai csapat megtréfálná a nagyobb hírnevű milánóiakat. A Gazzetta 4-4-2-es Inter felállást jósol, Sneijder nélkül, míg odaát kezdhet az argentin Tridente. Különösen figyeljünk Barrientosra - Lavezzi egyik legjobb haverjára - és Gomezre. Meglehet, hogy a következő évadban már más csapatokban láthatjuk őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nálatok itt ki nyerte a Derby della Capitalét?

Palermo - Milan
Juventus - Chievo
Parma - Napoli
Roma - Lazio
Fiorentina - Cesena
Lecce - Genoa
Siena - Cagliari
Udinese - Atalanta
Bologna - Novara
Inter - Catania

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr654285396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2012.03.03. 10:03:15

Bologna - Novara 1:0
Fiorentina - Cesena 2:0
Inter - Catania 2:1
Juventus - Chievo 1:0
Lecce - Genoa 0:0
Palermo - Milan 1:2
Parma - Napoli 1:2
Roma - Lazio 1:1
Siena - Cagliari 1:0
Udinese - Atalanta 2:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.03. 10:03:36

Pellissier sajnos nem fog játszani, mert eltiltott. Sorrentino viszont ott lesz a kapuban. Most tudtam meg, hogy ő a Juvében kezdte, de azt mondták neki, nem viszi sokra (területi bajnokság-szint). És ő ezt nem nyelte le. Maga nyilatkozta.

Palermo- Milan 1-2
Juventus - Chievo 2-0
Parma - Napoli 1-2
Roma - Lazio 1-1
Fiorentina - Cesena 1-1
Lecce - Genoa 1-0
Siena - Cagliari 1-1
Udinese - Atalanta 3-0
Bologna - Novara 2-0
Inter - Catania 3-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.03. 10:04:34

FREY 400-adszor játszik Serie A-meccset!!!!!

Panucci 2012.03.03. 10:38:51

Legutolsó tippelésem óta rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, ezért most úgy döntöttem, ismét eljött az idő, hogy leadjam tippjeimet, 100%ig biztos vagyok benne hogy ez az én fordulóm lesz, és amint megnyerem a fordulót, menten vissza is vonulok....

Bologna - Novara 2:0
Fiorentina - Cesena 2:1
Inter - Catania 3:2
Juventus - Chievo 1:0
Lecce - Genoa 1:1
Palermo - Milan 2:2
Parma - Napoli 1:2
Roma - Lazio 5:1
Siena - Cagliari 2:1
Udinese - Atalanta 2:1

406coupé 2012.03.03. 11:01:59

Palermo - Milan 1:0
Juventus - Chievo 1:0
Parma - Napoli 1:1
Roma - Lazio 1:2
Fiorentina - Cesena 2:0
Lecce - Genoa 2:1
Siena - Cagliari 1:1
Udinese - Atalanta 1:0
Bologna - Novara 1:0
Inter - Catania 1:1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.03. 12:44:46

Palermo - Milan 2:1
Juventus - Chievo 1:0
Parma - Napoli 0:1
Roma - Lazio 1:1 (egy-két piros lap) :)
Fiorentina - Cesena 1:0
Lecce - Genoa 2:2
Siena - Cagliari 1:1
Udinese - Atalanta 2:1
Bologna - Novara 1:0
Inter - Catania 3:2

madbalee 2012.03.03. 12:48:40

Bologna - Novara 0:0
Fiorentina - Cesena 2:0
Inter - Catania 3:1
Juventus - Chievo 2:1
Lecce - Genoa 1:2
Palermo - Milan 1:2
Parma - Napoli 0:2
Roma - Lazio ?:?
Siena - Cagliari 3:1
Udinese - Atalanta 2:0

oleandro 2012.03.03. 23:24:26

@Panucci:
bizony itt az ideje amortizálni ezt itt:
www.youtube.com/watch?v=D7R8WxBVNs8
(külön felhívnám a figyelmet Carlo coming out-jára 4:32-nél:))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.04. 02:02:57

Hogy mit hagytam én ki... Juve-Chievo 1-1. Olvasom, hoy ebben az idényben még senki nem erőltette rá a Juvéra a jàtékát, mint most aChievo. Mármint Torinóban.
Csoda ezredszer is!:-)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.04. 09:25:30

@mbemba: Én a meccs nagyrészét láttam, és tényleg van abban valami, hogy a Chievo szorongatta meg eddig a legjobban a Juvét Torinóban. Bár nem sok Juve meccset láttam, de amiket láttam, zokon nem játszott ennyire erőtlenül a Juve, úgyhogy van abban valami, amit az infód mond. Fáradt volt a Juve, semmi ötlet nem volt a focijukban, a góljuk is elég szerencsésnek mondható - tegyük hozzá lesről született. A Chievo harapott végig, Sorrentino meg nagy bravúrokat mutatott be. Bradley pedig elképesztő mezőnymunkát végzett: egyszer hazafutott a Juve csatárral, tisztán szerelte a Chievo 16-osának közelében, majd egyből ment is vissza a labdával és nagyszerűen indított valakit. A juvéből kidőlt a két középhátvéd, ami még nagyon megbosszulhatja magát a későbbiekben.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.04. 11:44:37

@Pietro87: Köszi szépen a beszámolót! Minden évben csoda, újabb csoda. Év közben is folyton változik a csapat, de az eredmények mindig jönnek. Pár hónapja Acerbit elképzelni sem tudtam a ketzdőben. Vagy ott van Jokic - nagyon jól focizott meccseken át, aztán jött Dramé, mert ő még jobb. Hetemaj is nagyon jó, de simán le lehet ültetni pihenni, mert jön Sammarco s megoldja a feladatot.

Hihetetlen!

Panucci 2012.03.04. 18:59:33

Juant rasszista rigmusok érték a meccs közben, csak érteném, mi értelme volt akkor pont a rasszizmus ellen kampányolni a meccs előtt, fasiszta, rasszista öblítőkék mocskok, ennyik vagytok.;)
bergonci rigó meg ha ennyire precíz a 7dik perc tájékán, csak érteném, hogy a gülüszemű biava hogy a fenébe maradhatott pályán? hogy játszhatta végig a meccset sárga(már az első félidőbe kijárt neki a 2) nélkül?

Szezon végén búcsút kell mondani Lalinak, meg a spanyol armadájának, és egy normális edzőt, meg egy komplett védelmet kell keríteni.

oleandro 2012.03.04. 19:13:26

@Panucci: Ez olyan mint nálunk a pártok a volt apparátcsikokkal: a saját komcsijukra nem érzékenyek, csak a másikéra :)

Amúgy ezennel ünnepélyesen megemelem a kalapom (avagy bringás sisakom)a Lazio és Reja előtt: ebben a bajnokságbnan bemutatták, hogy még ha létszámfölényben is, de igenis le tudják győzni a Romát. Ez tényleg hatalmas előrelépés, úgyhogy megérdemlik a gratulációt!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.04. 19:25:45

@Panucci: Juan a szememben a meccs embere volt! Az csak a ráadás, hogy nem reagált.

S megkérjük Estit, hogy ő se reagáljon Panucci hülyeségére!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.03.04. 19:40:22

@Panucci: Idén büntették már ilyenért meg a Juventust is, ahogy csomó más csapatot. Erre alapozni olyan, mintha az 1 évvel ezelőtti Paparelli-drapériáért utálnám a Sudot. Agysérültek mindenhol vannak.
Ahogy egyébként a fasiszta nem rasszista, de gondolom csekély értelmű huhogók ezzel nincsenek tisztában.

Csak nem tudom, hogy ez miben és mennyiben releváns, mikor Pécstől Messináig meglévő és sajnálatos probléma.

Panucci 2012.03.04. 21:05:54

akkor már csak 1 sárgát hiányolok bergoncitól, meg a biava kiállítást.;)

Panucci 2012.03.04. 21:27:48

Inter is elég komolyan nyomja, ha 3-2vel még nyerhetek, csak akkor szurkolok nekik, máskülönben Forza Montella!
süti beállítások módosítása