Olasz fórum

Olasz fórum

Olimpia az olasz Honvéddal (olimpia, 2.)

2012. július 16. - mbemba

A katonaság Olaszországban alaposan kiveszi a részét a sportolók felkészüléséből. A 291 Londonban versenyző olasz sportolóból huszonöten a sereg létesítményeit használják, illetve rangjait viselik.

Mitöbb a sereg, gyakorlatilag, egyesületük is. És így belegondolva egészen jó ötletnek tűnik: a katonaság létesítményei között sok olyan van, amelyiket nehezen tartanak fenn önálló, kisebb egyesületek, a katonaságnak pedig a legtermészetesebb módon fenn kell tartania ilyeneket (vívótermek, lovardák, lőterek, medencék, ugrótornyok hozzá,...). Az olasz katonaság számos külföldi akcióból veszi ki a részét. Ráadásul, például a küzdősportok terén a katonaságnak olyan szakemberei vannak, akik a sportolók felkészítésében is remekül segíthetnek.

batki_noemi_1_1.jpgEnnek megfelelően a huszonötök között vannak ökölvívók, úszók, tornászok,... A katonaság kötelékéből indul Londonba az aranyesélyes Bátki Noémi is (ő van a képen), a Budapesten született, de hároméves korától Olaszországban élő toronyugró (1,50-től nyilatkozik). Egyébként a katonaságtól érkező sportolóknak több mint fele nő, tizenöt. 

Gondolom, hogy a doppingellenes harc is eredményesebb lehet, ha a katonaság keretein belül történik a felkészülés.

Az 1800-as évek közepétől működik eredményesen arrafelé a katonaság és a sport kapcsolata. Torinóban, vagyis Piemontban tevékenykedett a Scuola di Ginnastica Militare és a Reale Ginnastica Torino. Szervezeti formájában a mai lehetőségek 1960-ban alakultak ki, mikoris megszületett a Centro Sportivo Esercito, s biztosítja az olimpiai felkészüléshez korszerű létesítményeit azóta is.

Korábban már írtunk erről a témáról. Ott van a vonal alatt!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr84658681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása