Olasz fórum

Caterinánál Budaörsön, avagy: Hajrá Laci!

Bejegyzés alcíme...

2012. augusztus 01. - mbemba

Hetente háromszor oda-vissza kikerekezek Budaörsre, így nem véletlenül éreztem azt, hogy megérdemlek valami szépet, s jót!

budaörs 2.jpgEgyszer egy éppen kibontakozó viharféle kergetett be, most pedig egy kibontakozó kánikula elől tértem be a Da Caterinába. A Da Caterina ott van a főút jobboldalán – ha Pest felé megyünk –, már közel-közel a Budapest-táblához. Mikor a vihar elől menekültem, akkor csak egy kapucsinóra tértem be, most (augusztus 1., 11,40-13,00) viszont ebédfélére készültem.

budaör.jpgButaságnak éreztem bemenni az épületbe, mert szép, árnyékos kerthelyiség parancsolta azt, hogy kinn eddegéljek. Bevonultam, kerestem egy kisebb asztalt – miután egyedül voltam –, s láttam, hogy előttem az olimpiára néző doboz. Egy perc nem telt el, érkezett a víz, a rendelés ment. Máris magam előtt láttam a friss margheritámat: a gyönyör zöld bazsalikomot, a veres paradicsomkarikákat, a mozzarellámat. Nem így történt! Tíz-tizenöt perc múlva egy ízes massza érkezett, ami ugyan jó volt,… de én csalódott.

Az egészről elterelte a figyelmemet, hogy Laci Londonban nagyot csobbant, s az utolsó forduló után már ott is volt a befutóban  beuszóban… és ekkor a pincér – a tányéromért érkezve – kitakarta a tévét. Mint ahogy édesanyák tudnak érkezni a legnagyobb gólhelyzetekben. Elnéztem a pincérnek is galád-galád tettét, mert Cseh Laci ismét első volt. A friss paradicsomot és bazsalikomot, a hitelesebb mozzarella hiányát viszont ismét felemlegettem magamban.

Édességet gondoltam ki… rendeltem is a házi gyümölcstortát, de nem volt. Emberünk mondta, hogy csak tiramisù van, ahhoz viszont nem füllött a fogam. Kávét kértem és kaptam, ristrettót. Nem volt hiba benne! Szerintem.

1600 forintot fizettem! Nem éreztem, hogy kiraboltak volna, pedig a pizzám nem volt egy mestermű (Miért olyan nehéz ilyenkor a friss bazsalikomos, paradicsomos pizza elkészítése? Különösen jogosnak érzem a kérdésem, mert a margherita rajta volt a nyári ajánlatos listán, vagyis szerintem elvárható lenne, hogy a rövid menüben válogatott fogások szerepeljenek), de kárpótolt a hely barátságosság, ízlésessége, a hűsítő árnyék. Különösen tetszett a zenei válogatás. Hallottam népzenét, Nanninit, Celentanót, nápolyit.

Közben visszatérő vendégek érkeztek.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr994690723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.08.01. 17:57:29

Korábban Pizza 107 néven futott a hely, emlékeim szerint akkor jobb volt a pizza.

fingerbangs 2012.08.01. 18:23:36

nagyon nehéz jó pizzát találni, sajnos
vapiano hoz egy elfogadható szintet a témában

bl4ze 2012.08.01. 21:39:58

Budaörsön igazi Olasz pizzáért egy pár száz méter feljebb kell menni és az Aromi-ba menni. www.aromi.hu/

.Frajti 2012.08.01. 22:06:33

@fingerbangs: Vapiano? biztos csak viccelsz. :)

Symbolban volt régen jó (2 éve voltam ott utoljára), ill. a Pomo d'oro volt még ehető.

Valahogy nem győztél meg mégse, hogy megálljak hazafelé bármikor is itt. :(

Ez az amúgy, aminek a parkoló autók közül szinte kilóg az útra a háromszögtáblája? Mert akkor végképp nem győztek meg.

Aromitól viszont lehet rendelek egyszer ebédre. :)

zitoka 2012.08.01. 23:53:35

@bl4ze: Megerősítem! Az Aromiban olyan a pizza, mint Rómában (más olasz városban nem ettem pizzát). Na, holnap be is ugrok, pizzát ebédelünk!

bela2 2012.08.02. 00:17:58

Az honnan jött, hogy a margarita pizzán friss paradicsom és (főleg) bazsalikom van? Rengeteget jártam Olaszországban, de ilyennel nem találkoztam. Mondjuk Rómától délebbre nem jutottam, ott csinálják így? Sokak szerint Nápoly a pizza hazája, de tudtommal ott sincs így...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.08.02. 08:12:57

@.Frajti: Pedig tényleg kellemes hely! Az árnyékban elszürcsölni egy kávét, egy limonádét... és én csak margheritát ettem.(vapiano-ügyben is egyetértünk)

@bela2: Most őszintén ott van előtted a friss bazsalikom, a friss paradicsom, de te szárítottal eszed, készíted? :)

Egyébként ott sokkal gyakrabban ettem frisset, mint mást. De ez is ízlés kérdése!

T55 2012.08.02. 08:17:04

Sajnos csalódás a hely. Amikor először mentünk jó pármai sonkás pizzát kaptunk.
Aztán rendeltünk házhoz szállítással, és nem azt a minőséget kaptuk amit vártunk, az akciós pizzát küldték ki teljes áron, amit persze visszaküldtem. Erre küldtek egy másikat, de nem vettem át, felhívott a tulaj, hogy grátisz vacsorára a vendégei vagyunk, mondtam, hogy jó majd megyünk.
Nyaralásból visszatérve akartunk adni még egy esélyt neki, de ugyanazt a rossz minőséget hozták.
Szóval nem is érdekel ezek után a grátisz vacsora, nincs is kedvem még egyszer oda menni.

.Frajti 2012.08.02. 08:17:46

@mbemba: Mikor hazafelé megyek melóból, már nem kérek kávét. :) Különben is, isteni van a cégnél, megvagyok vele elégedve. :)

Egy limonádéra se állok meg. :) Rengeteg kellemes, kiülős, árnyékos hely van, ez még nem indok erre. Ráadásul ez a főút mentén van, forgalmas nagyon az az út, és teli büdös busszal.

bela2 2012.08.02. 10:50:33

@mbemba: szárított???
Az még annyira sem való oda, mint a friss. A Margheritanak 3 összetevője van: tészta, paradicsomszósz és mozarella. A szárított paradicsom túl extra feltét lenne.
A bazsalikomot nem tudom hova terveznéd, akár frissen akár szárítva. Tetejére szórva furcsa magyar szokás, a szószban persze ízlés kérdése, de nem jellemző.

madbalee 2012.08.02. 11:32:52

Ha nem ismeritek a Moszkvatol nem messze (Eröd utca) a Due Fratelli nagyon jo hely. Kicsi de, jol föznek. Helyben mindig finomat ettem, a futaros pizzajuk volt egyszer nagyon szaraz.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.08.02. 20:31:29

@bela2: Beírtam a keresőbe ,,pizza margherita ricetta" egy nem volt bazsalikom nélkül. static.flipora.com/enhancedsearch_site_d.html?q=ricetta+pizza+margherita&cx=partner-pub-6808396145675874%3Avtssz0r1w2c&cof=FORID%3A10&ie=utf8&oe=utf8&u=6715652&t=null&gl=hu

ugyanezt képkeresésre is átállítottam, ott is az általam elképzelt jelenik meg:

images.google.com/search?q=ricetta pizza margherita&biw=1280&bih=552&sei=c8YaUJixBsrJsgb-ooDgDQ&tbm=isch

De mondom, ízlés kérdése! Én maradok a lehetőleg friss bazsalikomnál, paradicsomnál. Szárítottat az életben nem tennék, tetetnék rá!

@madbalee: Előbb-utóbb benézek!

.Frajti 2012.08.04. 20:46:59

Nem tudom, hogy hívják azt a pizzát, amin csak ruccola meg koktélpari van (+pszósz és sajt), na az a kedvenc. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.08.04. 21:01:42

@makk_ász: igaz!

Az új üzemeltető "magyaros" minőséget produkál, legutóbb pl. a legvacakabb trappista sajtot véltem felfedezni a pizzán. Kár, mert a kertecske kellemes...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.08.06. 18:18:27

@.Frajti: Nevét nem tudom, de szerintem naaaaagyon jól hangzik!

.Frajti 2012.08.10. 20:01:17

Kipróbáltam az Aromit. Jelentem a próbálás ismétlésbe torkollik, mert 1. finom volt 2. helyszínen akarok tesztelni, ez csak házhozrendelős teszt volt, és lássuk be, a pizza így nem olyan, mintha a kemencéből a tányéromon landol. :)