Olasz fórum

Olasz fórum

Tengerjáróval Velencébe? Neeeeeeee!!!!

2014. július 22. - mbemba

velence, tengerjár 1.jpgNaponta többször ismétlődik a kép, amint egy tengerjáró gyakorlatilag Velence fölé emelkedik és kikötve a város csatornáinak közvetlen közelében turisták ezreit löki ki magából. Ezek a turisták óriási összegeket költenek, de a tömegek immár élhetetlenné teszik a várost, a hajók pedig óriási víztömeget mozgatva rombolják a palotákat, a hajók által használt üzemanyag pedig a csatornák vizét teszi tönkre.

A további rombolás elkerülése érdekében egy levél született, amelyet aláírt számos világhírű ember: építész, író, veneziacrociera.jpgszínész, divattervező (Jane Fonda, Calvin Klein, Michael Douglas, James Ivory, Edward Norton). A névsor a linkelt cikkben olvasható.

Az olasz miniszterelnöknek, Matteo Renzinek és a kulturális javak miniszterének, bizonyos Franceschininek címzett levél megírását egy magántársaságokat tömörítő szervezet (Associazione Comitati Privati Internazionali per la Salvaguardia di Venezia) jegyzi. Utóbbi társaság 1966-ban jött létre, miután egy óriási dagály nagy rombolást tett a velencei csodapalotákban és szükség volt a világ segítségére.

Most ismét segítségre van szükség, mielőtt a pénzérdek tönkreteszi Földünk egyik csodáját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr956535279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.23. 14:30:25

Magam is többször láttam ezeket. Undorító dögök!

Hölgypilota · http://holgypilota.blog.hu 2014.07.23. 16:12:58

Szörnyű, hogy a több emeletes hajókról a felső fedélzetről nézik a város utcáit és alattuk a történelem. Inkább szállnának fel hidroplánra - mno.hu/hidroplanok/varosnezes-velenceben-1135307 de ezt az üzletet is tönkre tette a város vezetésének engedékenysége azzal, hogy beengedi a szörnyeket a lagunákba

Hölgypilota · http://holgypilota.blog.hu 2014.07.23. 16:21:08

Egy Facebook csoport is erősen tiltakozik az emeletes tengerjárók csatornába engedése ellen. Úgy hívják őket, hogy Nograndinavi és joggal attól rettegnek, hogy egyszer bekövetkezik majd a nagy baleset. Rajzot is közölnek róla www.facebook.com/photo.php?fbid=10152539463968771&set=p.10152539463968771&type=1&theater

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.07.23. 23:25:26

Most jut eszembe, hogy a Velence mellé-elé akartak építeni egy gátat - valami elképesztő összegért (euróhegyekért) -, ami elmaradt a pénzek lenyúlása miatt.

Valószínű, hogy ilyen emberek engedélyezték ezeknek a szörnyeknek a rombolását.

madbalee 2014.08.19. 14:10:56

Ilyet en is lattam, igaz nem ennyire bent, mint a ezen a kepen. A szigetek között lavirozott. van is kepem rola. Nagyobb volt mint az elötte levö sziget epületekkel:)

Gergely_it · http://gergo.me 2014.08.26. 16:37:31

A gát épül - MOSE a neve, és elég jól állnak a kivitelezésével (leszámítva a körülütte kialakult nyerészkedéseket és anyagi visszaéléseket).

Az utóbbi időben a tv sokat foglalkozik Velencével. Jó lenne kitiltani ezeket a monstrumokat, de ez egy dolog, amit meg kéne szüntetni. Egy ideje nem voltam már Velencében, de a napokban le kellett ugranom Rómába, és szomorúan tapasztaltam, hogy a hírekben szereplő (Velencéről is) képek igazak: turisták, akik az emlékműveken esznek, alattuk alszanak, a bejáratokban (és sokszor beljebb is) heverésznek félmeztelenül. Minden tele szeméttel, innen-onnan csüngő, "emélkeket" letörő és ellopó fiatalokkal, ujjaikat hiányoló szobrok, megcsonkolt kőfaragások, letört díszítő elemek... Szóval, sajnos még tengerjáró monstrum sem kell ahhoz, hogy leromboljuk a minket körülvevő szépséget.
süti beállítások módosítása