Egyszerűen elkészíthetőnek és nagyon finomnak tűnt, ezért döntöttem mellette, s valóban: egyszerű volt elkészíteni és nagyon finom volt.
Hat kaliforniai paprikát vettem, tölteléknek pedig egy edénybe tettem a tonhalat (150 grammot), 4-5 kisfilé szardellát, 250 gramm ricottát (kevés tehéntúrót tettem hozzá, hogy legyen ki az előírt 300), 2 tojást mindenestől, petrezselymet, friss bazsalikomot és parmezánt egy-két kiskanálnyit. A tölteléknek valót jól összenyomkodtam, szép krémmé pépesítettem, majd belenyomkodtam a kettévágott paprikákba. A tetejükre rászórtam egy kevéske prézlit.
Ezt végig gyakorlatilag a receptkönyv szerint csináltam, de biztos vagyok benne, hogy ha a Barilla szerzőpárosának eszébe jutott volna, hogy mennyire jól megy ehhez a töltött paprikához a rukkola, akkor ők is azzal kínálták volna.
Az előírt hat kaliforniai paprikához nem volt elég a töltelék, pedig nem voltak hatalmasak (négy lett belőle). Sót a recept nem írt elő, de mi tettünk hozzá – talán sósabbnak gondolták a szardellánkat.
Egyikünk hárslevelűvel ebédelte meg a piemonti töltött paprikát, másikunk bodzalével. Mindketten jól jártunk!