Olasz fórum

Olasz fórum

Piemonti töltött paprika (mbemba főz, 13.)

2014. augusztus 16. - mbemba

kellék.jpg201408162033.jpgEgyszerűen elkészíthetőnek és nagyon finomnak tűnt, ezért döntöttem mellette, s valóban: egyszerű volt elkészíteni és nagyon finom volt.

Hat kaliforniai paprikát vettem, tölteléknek pedig egy edénybe tettem a tonhalat (150 grammot), 4-5 kisfilé szardellát, 250 gramm ricottát (kevés tehéntúrót tettem hozzá, hogy legyen ki az előírt 300), 2 tojást mindenestől, petrezselymet, friss bazsalikomot és parmezánt egy-két kiskanálnyit. A tölteléknek valót jól összenyomkodtam, szép krémmé pépesítettem, majd belenyomkodtam a kettévágott paprikákba. A tetejükre rászórtam egy kevéske prézlit.

Ezt végig gyakorlatilag a receptkönyv szerint csináltam, de biztos vagyok benne, hogy ha a Barilla szerzőpárosának eszébe jutott volna, hogy mennyire jól megy ehhez a töltött paprikához a rukkola, akkor ők is azzal kínálták volna.

Az előírt hat kaliforniai paprikához nem volt elég a töltelék, pedig nem voltak hatalmasak (négy lett belőle). Sót a recept nem írt elő, de mi tettünk hozzá – talán sósabbnak gondolták a szardellánkat.

Egyikünk hárslevelűvel ebédelte meg a piemonti töltött paprikát, másikunk bodzalével. Mindketten jól jártunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr996609337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2014.08.22. 19:49:27

üdv, a paprikák kaptak a töltés előtt/után némi kezelést? pirítás, héj lekapirgálása, ilyesmi?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.08.23. 00:12:45

@Sigismundus: Képzeld, az égvilágon semmit nem tettem vele és tökéletes állaga lett: nem volt túl puha, nem fityegett le róla a héj,...
Az eredeti recept szerint sem kell tenni vele semmit!

(csak lemostam alaposan)

Gergely_it · http://gergo.me 2014.08.26. 16:42:25

Hm, ezt kipróbálom, bár ebben a melegben nincs sok kedvem bekapcsolni a sütőt. A tonhal és a szardella miatt talán egy kis ecetes kapribogyó sem rontaná el a tölteléket. Egyébként ugyanezt a tölteléket szoktam (prézli és parmezán nélkül, ill. a tojást nyilván előtte megfőzöm) félig-meddig kibelezett paradicsomokba tölteni, és hűtőben lehűteni. Sütés nélküli, nyári, gyors, könnyű vacsora. Csak egy pohár jóféle bort kell hozzá találni. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.08.30. 11:16:45

@Gergely_it: Én is meglepődtem, de nem kellett a tojást megfőzni, oszt jó volt nagyon!
süti beállítások módosítása