Olasz fórum

Olasz fórum

A Fiat elköszönt Olaszországtól

2014. október 07. - mbemba

Fiat, 500nostalgia-2.jpgOlaszország egyik büszkesége volt sok-sok éven át a Fiat (Fabbrica Italiana Automobili Torino). Jövő héttől azonban végképp kijelenthető, hogy esetükben nem olasz cégről van szó: a Fiat-részvények búcsúznak a milánói tőzsdéről és hétfőtől immár az Egyesült Államokban, New Yorkban jegyzik – 1903-tól voltak ott az olasz tőzsdén.

Odébb állt a Fiat!

Az új cég neve: Fiat Chrysler Automobiles. Az fca-részvényeket hétfőtől, vagyis október 13-tól a Wall Street jegyzi majd; a főrészvényes pedig az Exor nevű cég lesz, vagyis az Agnelli család. Ugyanők a Juventus egyesületének főrészvényesei.

Olaszországban még maradtak Fiat-gyárak, illetve az európai tevékenységet is Torinóból fogják irányítani; ugyanakkor a csoport állandó székhelye London, ami az anyagiakat illeti (kellemesebb ott adózni, mint Olaszországban), illetve Hollandia, ami a jogi ügyek bonyolítását jelenti.

A részvényekből befolyó összegeket a cég ötéves terveire költik el, ezt mondta Sergio Marchionne, a cég vezére.

Az adót a Fiat ezek után nem Olaszországban fizeti be.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr376768961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása