Olasz fórum

Olasz fórum

Jó volt a gyermek Bud Spencer barátjának lenni!

2017. június 15. - mbemba

Az olaszfórum egyértelműen legnépszerűbb írásai azok,amikor Bud Spencer nevét megemlítjük. Ami még fontosabb: tényleg rokonszenves ember volt. Egy mai órámon, egy nápolyi olvasmány során ismét láttam a nevét. Nem tehettem mást, lefordítottam:

,,Néha a szó legszorosabb értelmébe vett büntető hadjáratok szerveződtek. Botokkal és a szemetesládák fedeleivel, pajzsokként használva vonultunk fel és átkeltünk a Santa Lucia utcán üvöltve,mint indiánok, lerohanva egy kis csapat lucianóit,akik labdázni akartak. Máskor viszont ők voltak,akik lerohanták a területünket és nekünk kellett védekezni.Egyike gyermekkorom legveszélyesebb játékainak a guaianella (bajkeverős?) volt: a Molosiglio kertecskéinél találkoztunk és egy adott jelre annyi követ dobtunk el amennyit csak bírtunk. A balsors nem is igazán az ezután bekövetkező sérülések voltak,hanem az amikor véresen hazatértünk és a hazaiak, szüleink megint megsoroztak. Nekem nagy szerencsém volt és egy bikaerős barátom:Carlo Pedersolinak hívták (ma ismertebb Bud Spencer néven), egy házban laktunk és ugyanabba az iskolába is járt. Carlónak békés természete volt és legalább tíz centivel volt magasabb nálam. Ezen utóbbi adottsága és alkata több, mint elég volt, hogy tisztes távolban tartsa a Pallonetto utca apacsait.”

A könyv címe: Vita di Luciano De Crescenzo scritta da lui medesimo. De Crescenzo legismertebb műve a Così parlò Bellavista. Életem könyve! Egyik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr1312598609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

octy 2017.06.16. 12:43:26

Sugárzott belőle, hogy JÓ ember.
süti beállítások módosítása