Olasz fórum

Olasz fórum

Spenótos gombóc, avagy mbemba a csúcson! :) (mbemba főz, 17.)

2019. március 28. - mbemba

Ahogy az lenni szokott sok mindennel az életben, a konyhában: egyszerű, tehát jó!

Ilyen a Fatto in casa da Benedetta oldalról lesett kaja is. Jó, finom, kevés ez ide! Nagyon kevés, mert mbembának ekkora sikere még nem volt a konyhában!:) Két-három hónapja legalább tizedszer kell elkészítenem: barát, rokon, kislányom mindig csak követelőznek mióta megkóstolták ezt a csodalabdát.

Hogy mi kell a csodatevéshez? Spenót, tehéntúró, parmezán, prézli, tojás, só, ezekből finom, sütéshez éppen elég száraz, kemény massza, közepébe pedig mozzarella. Hát így! :)

Arányokkal, mennyiséggel most nem bíbelődök, mert a fényképen szerintem látszik a lényeg! De ha érdekel, akkor írom a kommentbe rögtön!

Hol lehet elrontani? Ha a massza túl nedves lesz. Tehát, ha a spenót fagyasztott, akkor szépen csöpögtessük ki a vizet. Ha nem sikerül, mert kapkodnánk, akkor több prézlit kell hozzákeverni. Fura módon nem kell hozzá hagyma, fokhagyma. Szerintem, azért hogy a parmezán íze tényleg érvényesüljön.

És igen, a mozzarella nyúlik benne, mint parittya gumi!

Kell a gyereknek, na! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr7114720851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue Lemon 2019.05.27. 15:38:53

Szia, leírnád a receptjét?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2019.05.27. 20:15:16

250 g spenótot megfuttatsz a serpenyőben, mikor kihűlt összekevered egy tojással, 250 g tehéntúróval, prézlivel, parmezánnal (bátran tegyél hozzá). A prézlivel érdemes játszani - elég kemény a massza vagy sem, ez a kérdés.

Sót teszek hozzá, feketeborsot néha.

A mozzarella-kockákat beleteszed a masszába, mint szilvát a tésztába a szilvásgombóckor.

A kész golyókat beleforgatod a prézlibe, olajba kisütöd.

Én leggyakrabban paradicsommártással tálalom.

Általában 9 gombócra elég ez, ami általában 3 embernek elég is (ettük meg már kettesben is a lányommal).

Így!:)
süti beállítások módosítása