Olasz fórum

Olasz fórum

Sarokkal, futtából (videós)

2009. április 22. - mbemba

A hétvégén Kaká kísérletezett azzal, hogy sarokkal lőjön gólt, persze mindenki elalélt, aki szereti a szépet, sóhajtva, hogy: húúúúú, de szép volt (5,56-nál). Az volt! Azonban ezt a mozdulatot valaki már tökélyre fejlesztette: Nicola Zanini (pont akkor Genoa-játékosként) volt az, aki a madjeri finomságot fokozhatatlanná tette. Futtából, ütemet nem váltva, erővel lőtte a labdát a sarokba. Persze az sem utolsó, ahogy Lazetics, a szerb végigsüvöltött a pályán. Az irtóztató sebességről annyit, hogy 12 másodperc elég volt ahhoz, hogy saját tizenhatostól felérjen az akció, pedig Lazetics labdával sprintelt (a wikipédia szerint 105 méter a pályahossz a Marassiban).

Zanini azonban még szót érdemel valamiért: 1990 és 92, illetve 2006 és 08 között fordult elő vele az, hogy egy egyesületnél maradt. Ezeken túl mindig egyesületet váltott, de gyakran megesett, hogy egy idényen belül két csapatot is boldogított. Aki ezt követni tudja, az a vonal alatt bonyolódhat bele ebbe az életútba.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr441077939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása