Olasz fórum

Olasz fórum

Hajrá Leicester! Hajrá Ranieri!

2016. április 14. - mbemba

ranieri_1.jpgHa hétvége, akkor figyelmesen lesem: Na, na, mit játszott a Leicester? Szerintem sokan vagyunk így ezzel olyanok, akik már túl vannak a viharos focis éveken, de még vissza-vissza pillantanak a nagy bajnokságokra. És most azt látják, hogy megtörténik valami olyasmi, amire sokan közülük vágynak: végre megint nem Góliát nyer, hanem Dávid!

Nem! Nem azért szurkolok nekik, mert olasz az edző! Most azonban azért lesz itt szó róluk, mert olvastam egy rövidke interjút a Gazzetta dello Sportban az olasz edzővel, Claudio Ranierivel.

Egy lépésre van attól, hogy pályafutása első nagy címét megszerezze. Milyen érzés? ,,Szívesen emlékszem a Cagliaraival és a Firenzével megnyert Serie C-re és Serie B-re is!" A Premier League az más! ,,De még nincsen meg, a Bajnokok Ligája az igen, de az utolsó öt forduló szörnyen nehéz lesz. A Tottenham nem adja fel, nekünk nagyon kell összpontosítanunk."

A Leicester-játékosok meze meccsek végén mindig úszik az izzadságban. ,,Ez a mi nagy tartalékunk. Már az ausztriai edzőtáborban megértettem mekkora mentális erő (forza morale speciale) van ebben a csapatban. Nagyon ügyes srácok, akik nagy felelősségérzettel viseltetnek életük nagy esélye előtt. A héten komoly munka folyik, majd mikor jön a meccs az öltözőben nevetés van egészen míg nem lépnek a pályára. Ott aztán senki nem takarékoskodik energiáival."

Mi a család szerepe? ,,A barátok a világ egyik legszebb ajándéka! Feleségem, Rosanna a legnagyobb támaszom (é la mia roccia, a sziklám). Majd ott van a lányom és az unokám, a 15 hónapos Orlando. Skype-on látom őt és amikor nagypapának szólít, az tényleg komoly egy érzés!"

Aztán kérdezték persze arról is, hogy miért könnyezett a győztes meccs után a levonuláskor: ,,Nem igazi könnyek voltak, visszafogtam őket! Látni azokat az embereket körülöttünk, családokat Leicester-mezben, akik Sunderlandig jöttek: ilyenkor érted meg mekkora erő a foci! Amikor a mi sportunknak sikerül ezt az arcát mutatnia, akkor nem lehetsz közömbös."

Így állunk most! Hétvégére pedig: Hajrá Leicester! Hajrá Vardy, Ranieri! Hajrá Huth!!!

(Ranieri 2014-ben a selejtezőcsoportunkban 4 meccsen nyeretlen maradt a görög válogatott élén, később  a Leicester azért igazolta le, hogy próbáljon nem kiesni a csapattal)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr318604478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása