Olasz fórum

Olasz fórum

Első fokon hat évet kapott a rendőr (videón a halálos lövés modellezése)

2009. július 15. - mbemba

A Lazio egyik ismertebb szurkolójának Gabriele Sandrinak történt halála 2007 novemberében hatalmas vihart kavart. A fiatalembert egy autópálya melletti pihenőben (egy Autogrill mellett) ért halálos lövés. Mint rövid időn belül kiderült a golyót egy rendőr lőtte. Gabriele Sandri egy autó hátsó ülésén volt, mikor a halálos lövés érte. A hírek szerint, nem volt a pihenőben randalírozó szurkolók vagy ultrák között. Az ügészség így modellezte a történteket (videó)!

Gabriele Sandri dj-ként dolgozott

A rendőr, Luigi Spaccarotella balesetről beszélt, a város, a szurkolók viszont szándékos gyilkosságról. A bíróságon is ez volt a tét, vagyis, hogy szándékos emberölés történt vagy gondatlanságból elkövetett emberölés. Első fokon a bíróság úgy döntött, hogy baleset történt, vagyis a halál gondatlanságból következett be. Hat évet rótt ki a bíróság.
 
A rendőr nem volt ott a bíróságon, ügyvédje szerint nagyon örült a döntésnek. A rendőr amúgy majdnem egy évvel a történtek után az újságok útján bocsánatot kért a családtól. Maga így mesélte a történteket: ,,Futottam, a lövés véletlenül történt, majd irányt is változtatott. Nem céloztam az autóra: hogyan lehet azt gondolni, hogy meg akartam ölni valakit?”
 
A felháborodott barátok és Lazio-szurkolók
 
 
Sandri családja, barátai felháborodással fogadták a hírt a hat éves büntetésről. Többen közülük ott voltak az ítélethirdetésen is. Gabriele Sandri édesanyja elsősegélyre szorult, a Gabbónak becézett fiatalember barátnői sírtak, barátai pedig a bíróság felé azt kiabálták, hogy: Pojácák! Gazemberek! Rómában többen most is utcára mentek, két Lazio-szurkolót le is tartóztattak, mert kövekkel és üvegekkel dobáltak egy rendőrségi autót. Nem csak az említettek voltak felháborodva a döntés miatt, de Gianni Alemanno, Róma polgármestere is: ,,Kifejezem teljes elégedetlenségemet a döntéssel! A tett nem csak a családot sújtotta, hanem az egész várost!” Visszafogottabb volt Claudio Lotito, a Lazio elnöke: ,,Meg kell ismerni a döntés teljes hátterét, mielőtt bármilyen ítéletet mondanánk. Ez a szomorú történet mindannyiunkat nagyon mélyen érintett!”
 
2007 novemberében a Lazio-szurkolók mellett az utcára vonultak a Roma hívei közül is sokan, és gyakorlatilag minden olasz stadionban emlékeztek Gabriele Sandrira. Egységesen lépett fel a társadalom a feltételezett vagy valós rendőri erőszak ellen.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr931247545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flimo13 2009.07.15. 20:12:59

Valahogy nehezen képzelem el, hogy pont egy autóban békésen ücsörgő drukkert akart volna direkt lelőni a rendőr.

A hat évet lehet kevesellni, de szándékosságot feltételezni csak nagyon elfogultan lehet szerintem.

Platon 2009.07.15. 20:25:04

Nézd meg a videot. A rend éber őre túl sok Kojak epizódot látott, és rálőtt a menekülő autóra.

viks 2009.07.15. 20:29:47

Nem látok én itt szándékosságot - ha rálőnék valakire, ennél 30 szor jobb szögből tenném meg.

Mindenesetre legyen ez tanulság mindenkinek aki fegyverrel hadonászik, hogy az bizony elsülhet.

Platon 2009.07.15. 20:51:59

Szerintem pedig egyértelmű hogy célzott lövést adott le. Persze nyilván nem az utasra, hanem az autóra célzott.

SzerelmesDolgok · http://szerelmes.dolgok.com 2009.07.15. 21:50:54

Egy ismert szurkoló? Ismerjük az ilyet! Mit véditek?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.15. 22:06:20

@SzerelmesDolgok: Az ismert szurkoló-témában egy adalék.
A meccsre menetelkor például körmailben hívott még embereket, mondván, hogy van szabad hely az autójukban.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.07.15. 23:08:09

@SzerelmesDolgok: Az teljesen nyilvánvaló, hogy fogalmad sincs az ügyről. Mi, akik az elmúlt másfél évben végigkövettük, nagyjából pontosan ismerjük. Nem kell mindent kommentálni. Amiről fogalmad sincs, azt pláne nem. Köszi.

Azhát 2009.07.16. 08:12:08

"Egységesen lépett fel a társadalom a feltételezett vagy valós rendőri erőszak ellen."

És a társadalom minden erőszak ellen ilyen egységesen lép fel? A feltételezett vagy valós ellen?...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.16. 08:46:18

@Azhát: Ebben a helyzetben nem kijelenthető, hogy a rendőr valóban ölni akart vagy sem! Nem tudjuk, hogy feltételezett vagy valós volt az erőszak!

A társadalom nem mindig lép fel egységesen - az erőszak ellen sem! Uff!
süti beállítások módosítása