Olasz fórum

Olasz fórum

Rémek Genovában (hárman nyerték tippelésünk)

2012. április 22. - mbemba

Sokkoló látni, amikor kigyúrt legények átveszik az uralmat – lelátókon, benzinkútnál, egy városban vagy falun. Jó lenne hinni, hogy a nép méltatlankodása elveszi a túlfizetett percfocisták jókedvét, de Genovában valószínűleg most sem (az olasz-szerb jutott eszembe) erről volt szó.

Ez történt: A Genoa-Siena meccsen 0-4 állásnál a második félidőben a nézőtér egyik részéről erőszakos farmernadrágos, napszemüveges, megtermett, agresszívék olyan helyzetet provokáltak ki, hogy a meccset félbe kellett szakítani, a hazai játékosoknak pedig le kellett vetniük a kék-piros mezüket – a beszámolók szerint többen sírva tették ezt. A csapatkapitány, Marco Rossi gyűjtötte össze azokat. Az egy szem játékos, aki nem adta oda a mezét Giuseppe Sculli volt. Ő odament az említett csoporthoz, s beszélgetett velük. Az elnök, Enrico Prezosi is lement a játéktérre, s a meccset követő percekben (Igen, a meccset követően, mert végül 50 perccel a félbeszakítás után újrakezdték, 1-4 lett a vége) feltette a mindenkit érdeklő kérdést: Hol a nyavalyában volt a rendőrség?
S hol volt a Roma? (Juve-Roma 4-0) Na jó… nem láttam a meccset, csak azt a statisztikában, hogy 2-0 állásnál kiállították a római kapust, ráadásul a velejáró tizenegyest Pirlo betette másodjára.
Alakulhatott volna úgy is ez a forduló, hogy teljes a Lazio öröme, de nem így lett, mert a ritka erős Lecce két pontot elrabolt a Laziótól – igaz, hogy csak egyet vitt el. Jó kis meccs volt, pedig mindkét csapat igen figyelmes, türelmes volt. Úgy tűnt, hogy a hazaiak türelme rózsát terem, de egy hihetetlenül nagy katyvasz végén Bozsinov betette Marchetti kapujába a labdát – volt ott Corvia-lövés, Marchetti-védés, Cuadrado-kavarás, Giacomazzi-suta, kaparászás, majd jött a Leccebe nemrég visszatért Bozsinov, s az 1-1. Cosmi edző gólöröme pedig pont olyan volt, mint Montelláé. Véleményem szerint Candreva és Cuadrado, alias Szélvész volt a két legjobb.
A Nápoly közelebb került a BL-selejtezős helyhez, de vannak nála esélyesebbek. S valljuk meg – én legalábbis megteszem –, azon sem lepődnénk meg, ha az Inter érne oda (látva a Chievo-Udinét, úgy gondolom, hogy a friuliak nem lesznek béelesek). Most így állunk: Juve 71, Milan 68, Lazio 55, Udine 52, Nápoly 51, Roma 50, Inter 49, Catania 46,… Firenze és Cagliari 38, Genoa 36, Lecce 35, Novara 25, Cesena 22.
Ha jól számoltam, akkor hárman is nyertek, mert 5 (1+3-mal) pontot hárman (Frajti, P 87 és 406) is szereztek.
  1. Pietro 87 12 pont
  2. Frajti, 406 coupé 8 pont
  3. mbemba 6 pont
  4. madbalee 4 pont
  5. Gila 11 és Panucci 1 pont
Hát így! Kedden már megint egymásnak feszülnek a legények! Tippelni a múltkori beharangnál! (aki akarja újra írhatja a tippeket kedd fél 7-ig)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr204467423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.23. 18:26:43

2 zártkapusra büntették a Genoát!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.23. 18:50:14

Egész olcsón megúszták. Plusz mától De Canio az edzőjük, én nagyon drukkolok nekik. Hozzáteszem, a Leccének is, viszont a Fiorentina az elmúlt két év alapján minden várakozást alulmúlt és sokadszorra is kérdem: ha véletlenül bent is maradnak, Montolivo és Jovetics szinte biztosan távozik, akkor pedig ki marad ott...?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.23. 20:44:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az utolsó mondat kivételével egyetértünk. Joveticsről még nem hallottam, mármint, hogy odébb állna. Most néztem meg, mert sejtettem: 2016-ig van szerződése.

Szetintem a neveket tekitve is jól állnak (Vargas, Lazzari, Cerci, Cassani, Ljajics, Marchionni, ... talán De Silvestri is:).

De az idei bajnokság is bizonyítja, hogy nem kellenek nevek egy erős középcsapathoz, csak egység, harcosság, egy jó igazolásokat intéző stáb (Catania - akkor javultak, mikor eladták Maxi Lopezt, Atalanta - Doni nélkül, Chievo).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.23. 21:00:56

@mbemba: Oké, de látod mit értek ezek a nevek az elmúlt két évben. Mihajlovics és De Rossi sem olyan rossz edző, egyszerűen semmi sem magyarázza ezt a vesszőfutást.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.23. 21:12:35

Sokszor lehetett hallani vitákról, játékosok bulijairól. Ez lehet egy ok.

madbalee 2012.04.24. 10:07:24

Egyenenlőre ezen meccsek tuti eredményét osztom meg Veletek:
Cagliari - Catania 2-1 (A szárdok nem eshetnek ki!)
Atalanta - Chievo 1-1 (Csacsik megint hoznak egy döntetlent
Novara - Lazio 1-2 (Sajna a műfüveseknek annyi, Lazio meg harcban marad)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.24. 15:32:32

Ha pedig a linkre kattintunk, a youtube-on felülről a harmadik videó is eléggé ijesztő. Ott egy család próbál menekülni épp. Erre az eseményre végképp nem számítottam, kicsit ledöbbentett.
süti beállítások módosítása