Olasz fórum

Olasz fórum

És csak sorra jönnek a jobbnál jobb meccsek - 2. forduló + tippelde

2012. szeptember 01. - Pietro87

Még mindig sötétben tapogatózunk, nem tudjuk mely csapatokkal kell majd számolnunk, mégis jókedvűen ízlelgethetünk néhány meccset, ha rátekintünk a második forduló párosításaira. Lesz nekünk Inter - Románk, Napoli - Fiorentinánk és egy Udinese - Juventusunk is. Tegnap, a nyár utolsó napján véget ért az átigazolási időszak: voltak csapatok, amelyek még ekkor is elég aktívak voltak, és olyanok is, akik egy-egy kulcsposztra végül csak a legvégén tudták megszerezni a kívánt játékost. Innentől mindenki tiszta lappal indul, abból főz, amit a nyáron ki tudott alakítani magának.

Torino - Pescara

Ezzel az újonc rangadóval indul a szombati program. A nyitány Ventura csapatának csalt némi mosolyt az arcára - 0-0 Sienában -, hiszen a Delfinek egy sima 3-0-ás vereségbe szaladtak bele hazai pályán az Inter ellen. Nem ezt a Pescarát csodálhatta meg az ember az előző idényben: távozott mind edző, mind kulcsjátékosok sora, most pedig így kellene helytállni a Toro otthonában. Hatpontos meccs a javából.

Bologna - Milan

Pörögtek a csapatok rendesen tegnap, hiszen a Bologna megszerezte Gilardinót, míg a Milan De Jongra csapott le - ő a Manchester Cityből érkezett. Mindketten vereséget szenvedtek egy héttel ezelőtt, de csupán a Milanra lehetne azt mondani egy újabb nyeretlen meccs után, hogy viszonylag beragadtak az elején. Már pedig erre lehet esély, mert egy Bolognát sosem könnyű megverni hazai pályán, még úgy sem, ha már csak Diamanti van ott a tavaly oly sokat megcsodált támadó hármasból.

Udinese - Juventus

Megint hagyott egy nagy sebet az olasz focin az Udinese azzal, hogy újabb BL selejtezőt bukott el, Guidolin egyébként teljesen magára vállalta a felelősséget, pedig ugye csak Maicouselnek kellett volna normálisan végrehajtania büntetőjét. Firenzében vereséggel rajtolt a Zebrette, vasárnap 6-kor a Juve ellen kellene javítani, ami megint csak komplikált feladatnak tűnik.

Cagliari - Atalanta

Egy-egy vereség mindkét oldalon, így indult a szezon. Az Atalantáé azért meglepő, mert tavaly Bergamo szinte bevehetetlen vár volt, míg a Genoa ellen idegenben elfogadható a vereség. A Cagliari valamivel esélyesebbnek tűnik.

Catania - Genoa

Montella már távozott, ám úgy tűnik otthagyta Szicíliában a tavaly oly sokszor megcsodált csapatát. Igaz a Roma elleni meccs óta már Llama a Fiort erősíti, de a többiek maradtak és otthon borzasztóan erősek. Szép az a 2-2-es döntetlen a Farkasok ellen, a Genoa ellen pedig kötelezőnek tűnik a vasárnapi meccs. 

Inter - Roma

Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb meccset láthatunk majd, mint tavaly ilyenkor. A Romához, Luis Enriquenél jobb edző került Zeman személyében, míg Stramaccioni ügyesen építgeti újjá Interét. A 0-0 már azért sem lehetséges, mert mindkét együttes támadófocit játszik és a cseh tréner egyik védjegye a sokgólos találkozó.

Lazio - Palermo

A Lazio azzal, hogy Bergamóból tudta elhozni a három pontot, keményen rácáfolt a felkészülési meccsek sorára, és otthon a Palermo is könnyen fogható ellenfélnek tűnik. Míg Petkovicnak jól, addig Sanninonak siralmasan sikerült a bemutatkozása, de ez nem kéne, hogy megzavarja Zamparini lelki világát, ugyanis jó kezekben van a gárda, csak kell az a bizonyos idő.

Napoli - Fiorentina

toni fior 2012_1.jpgNem tudom, hogy volt-e olyan a calcio történetében, hogy ugyanaz a játékos, egymást köbvető két bajnokin is, ugyanaz az ellenfél ellen lép pályára. Nos, ha nem, akkor Migliaccio történelmet írhat, hiszen múlt vasárnap még a Palermo színeiben lépett pályára a Partenopei ellen, míg most már firenzeiben teheti meg. Ezen kívül sokan várják már ezt a meccset, hiszen a Napoli magabiztosan húzta be a szicíliai kalandot, míg a Fiornak úgy tűnik elég gyorsan halad az újjáépítése - véleményem szerintem nagyon meggyőző játékot mutattak be legutóbb az Udinese ellen. Toni egyébként visszatért Firenzébe.

Parma - Chievo

A Juve ellen nem szégyen a vereség, és ahogy kikaptak meg pláne nem. Könnyen benne volt abban a meccsben egy kis meglepetés, de végül a nagy hal befalta a kicsit. Most a Chievo ellen minden esély adott a zárkózásra, amely Veronában a Bologna legyőzésével hangolt a vasárnap esti összecsapásra. 

Sampdoria - Siena

Az első játéknap legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Samp azzal, hogy elintézte a Milant a San Siróban és most jöhet a folytatás, hiszen a Siena bőven verhető ellenfélnek tűnik. A toszkánok egy Toro elleni 0-0-al izzítottak Ferrara fiaira és sürgősen tovább kéne gyűjtögetniük a pontokat, hiszen jelenleg -5 egységgel bírnak a nyáron meghozott büntetéseknek köszönhetően.

Remélem most nem cserélem fel semelyik csapat pályaválasztói jogát sem. Íme a lista:

Torino - Pescara
Bologna - Milan
Udinese - Juventus
Cagliari - Atalanta
Catania - Genoa
Inter - Roma
Lazio - Palermo
Napoli - Fiorentina
Parma - Chievo
Sampdoria - Siena

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr364745037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.01. 09:57:11

,,megzavarja Zamparini lelki világát, ugyanis jó kezekben van a gárda, csak kell az a bizonyos idő." Amiből nincs! :)))

Igen, Guidolin soha nem mond nagyokat, de most a meccs előtt azt mondta, hogy élete meccse lesz a Braga eleni. Nem sikerült a továbbjutás!

Szerintem még nem állnak fel, a Juve nyer ellenük!

Máskor aggódok a Chievóért, amikor kezdődik az idény, most úgy érzem nagyon-nagyon jó a csapat. Tízben várom őket!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.01. 09:58:25

Torino - Pescara 2-0
Bologna - Milan 1-1
Udinese - Juventus 1-2
Cagliari - Atalanta 1-1
Catania - Genoa 1-0
Inter - Roma 2-1
Lazio - Palermo 1-0
Napoli - Fiorentina 1-1
Parma - Chievo 1-2
Sampdoria - Siena 2-0

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.09.01. 10:47:33

Torino - Pescara 3-1
Bologna - Milan 2-2
Udinese - Juventus 0-0
Cagliari - Atalanta 2-1
Catania - Genoa 2-1
Inter - Roma 2-2
Lazio - Palermo 2-0
Napoli - Fiorentina 2-1
Parma - Chievo 1-1
Sampdoria - Siena 1-1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.09.01. 10:56:41

A Napolira tippelek, de igazából nagyon tartok a meccstől. :) Tavaly egy gyenge 0-0-t játszottunk velük és az a Fiorentina meg sem közelítette a mostanit, és egy meccs volt még csak, de én akkor is szép idényt jósolok nekik. Jó lenne hat ponttal menni a szünetre.

Most olvasom, hogy Prandelli valószínűleg behívja Insignét a válogatottba Bulgária ellen, ami egy újabb jele lenne annak, hogy min ment keresztül az elmúlt évben a srác.

Kíváncsi leszek az újakra El Kaddourira, Mestóra zsavaz-e nekik vasárnap bizalmat mazzarri, Uvini szerintem biztos nem kap még lehetőséget.

Nem most szeretném látni a Toni-féle gólörömöt, akármennyire is tetszik az. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.01. 11:05:14

@Pietro87: Azon a meccsen a Fiorentina zseniálisan focizott. Úgy járt a labda Montolivo, Vargas, Jovetic lábán, hogy nem hittem a szememnek.

Toni-ügyben fogadást merek kötni - egy borba ismét :)) -, hogy egy bajnoki gólnál tovább nem jut ebben az idényben.

Tisztelet jegyet kapott, s azt bőven-bőven kiérdemelte!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.09.01. 11:16:16

@mbemba: Én azt nem is mondtam, hogy azon az őszi meccsen gyenge lett volna a Fiorentina, inkább mi voltunk azok. :) De az idei Viola még attól a "nápolyitól" is klasszabb.

Toni transzfer részleteit nem nagyon tudom, de ő csak belebotlik a labdába - akár a nézőtéren - és már akkor megvan az az egy gól.

Nem, nem fogadok, majd jön helyettem oleandro. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.01. 11:29:41

@Pietro87: Ne hajszold bele úgy újabb esélytelen harcba! :)

.Frajti 2012.09.01. 12:19:21

Bologna - Milan 1:3
Cagliari - Atalanta 1:1
Catania - Genoa 2:1
Inter - Roma 2:1
Lazio - Palermo 2:1
Napoli - Fiorentina 2:1
Parma - Chievo 1:1
Sampdoria - Siena 2:0
Torino - Pescara 0:0
Udinese - Juventus 1:1

406coupé 2012.09.01. 13:34:53

Torino-Pescara 1:0
Bologna-Milan 0:1
Udinese-Juventus 1:2
Cagliari-Atalanta 0:0
Catania-Genoa 2:1
Inter-Roma 1:1
Lazio-Palermo 2:1
Napoli-Fiorentina 1:0
Parma-Chievo 0:0
Sampdoria-Siena 1:1

Panucci 2012.09.01. 17:35:01

Bologna - Milan 1:1
Cagliari - Atalanta 2:1
Catania - Genoa 2:2
Inter - Roma 2:3
Lazio - Palermo 2:1
Napoli - Fiorentina 2:1
Parma - Chievo 2:1
Sampdoria - Siena 1:0
Torino - Pescara 1:2
Udinese - Juventus 1:1

madbalee 2012.09.02. 01:13:54

Cagliari - Atalanta 1:0
Catania - Genoa 1:2
Inter - Roma 1:1
Lazio - Palermo 2:0
Napoli - Fiorentina 2:2
Parma - Chievo 1:1
Sampdoria - Siena 1:0
Udinese - Juventus 1:2

Automata Hari 2012.09.02. 10:55:26

Udinese - Juventus 1:1
Cagliari - Atalanta 0:1
Catania - Genoa 1:0
Inter - Roma 1:1
Lazio - Palermo 2:0
Napoli - Fiorentina 1:0
Parma - Chievo 1:0
Sampdoria - Siena 2:1
süti beállítások módosítása