Olasz fórum

Olasz fórum

Kortárs kép és szép a Tevere mentén (500 méter hosszan)

2016. április 07. - mbemba

tevere_kentridge.jpgRómának a Sixtus-kápolna után a legnagyobb művészeti alkotása az, amit egy dél-afrikai művész, William Kentridge létrehozott a Tevere partján, a Mazzini és Sisto hidak között. Egyfajta graffitiről van talán szó, ahol az idő falfelületre lerakódott porát, sarát úgy mosták le nagynyomású vízzel, hogy ilyen györnyörű alakok bukkanjanak elő felidézve ezzel Róma gyönyörű,máskor keserű történetét. Az idézet Kentridge szerint négy évig lesz látható, utána már nem élvezhető látvány.

william_kentridge_murales_lungotevere.jpgA több mint 500 méternyi hosszú alkotás, a falkép figurái között megtalálható Rémusztól kezdve Pasolini, Anita Ekberg, Mussolini, Aldo Moro és csak remélni merem, hogy kedvenc rómaim a költő Trilussa is.

Avatás április 21-én!

És még valami: az említett művész saját költségén vállalta elkészíteni Róma legújabb díszét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr848575480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása