Olasz fórum

Olasz fórum

Véget ért a Parma nagy sorozata (Inzaghi, madbalee taroltak)

2014. március 28. - Pietro87

Persze abban, hogy megszakadt ez a széria, semmi meglepetés nincs, hiszen a Juvénél vendégeskedtek Cassanóék és ott nem szégyen a vereség manapság. Azért sem mert Contéék eddig az összes bajnokijukat megnyerték arénájukban és ha kellően odateszik magukat a végsőkig, olyan rekordot állítanak fel, ami ezidáig egyetlen olasz csapatnak sem jött össze: megnyerhetik az összes hazai meccsüket.

Behúzta maga-maga meccsét a torinóiak két "üldözője" is a Roma és a Napoli is. Az előzeteshez képest a Romának kellett többet megszenvednie a sikerért - Florenzi a hosszabbításban döntött -, míg a déliek egy félidő alatt lerendezték a szicíliaiakat. Majd hagyták őket feljönni két gólra a másodikban, tiszta szerencse így ebből a szempontból az a négy nápolyi gól. Jut eszembe Henrique a csapat, hátul minden poszton bevethető védője "Van Bastenezett" egyet. Tényleg meseszép gól volt.

Várható volt, hogy a csatárnélküli Fior szenvedni fog a Milan ellen, de hogy ennyire, arra talán senki sem számított. Nulla, azaz nulla kapura lövésük volt egész meccs alatt, a meccs után pedig Montella lenyilatkozta, mostantól a 4. hely megtartása a cél. Balotelli szabadrúgásból betalált. 

Jól jöhetett volna tehát a városi rivális besegítése az Internek, de a Nerazzurri ismét szétlövöldözte az ellen kapuját: nézem a statot 20 lövésből, csupán 3 talált kaput. Kis öröm az egészben, hogy legalább most szereztek pontot is.

A hátsó fertályban a Chievo egy kicsit előre lépett, miután legyőzték a Bolognát; a Cagliari pedig a sikerükkel szerintem ezzel meg is alapozta a jövő évi tagságot. Viszont a Livorno, Catania, Sassuolo hármas igen nagy bajban és egyre fogynak a fordulók.

Kijelenthető az a tény is, hogy a Genoa főmumusává lépett elő a Laziónak: három szezon óta oda-vissza verik a római égszínkékeket. Az Atalantára pedig továbbra sincsenek szavak, már zsinórban 5 megnyert meccsnél tartanak, rég volt ilyen remek csapat már Bergamóban. Talán Doni idejében. Kérdés, hogy miután elérték most már elérték a bennmaradáshoz szükséges pontmennyiséget, lejjebb kapcsolnak vagy célba veszik Európát.

406coupé hiába találta el 8 mérkőzésnek is a végkimenetelét (0+8), pontos eredményt nem tudott felmutatni, így Inzaghi és madbalee vitték el a pálmát 2+4-es tippjeikkel.

Az állás pedig:

1. Inzaghi 9
2. madbalee 8
3. Lucarelli 5
4. 406coupé 4
5. mbemba 3 
6. Pietro87, Automata Hari 2-2

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr345882332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.03.28. 19:18:23

A Nápoly néztem, de Henrique gólja mindent-mindent elfeledtetett!!!!! Így ellőni, erőből, egészen hihetetlen!!!!! Azt azért látta, hogy Hamsik jobbacskán focizott, illetve, hogy hülye Insgine megint olyanokat rúgott fölé, amibe minden nagyképűsége benne volt.

Mindenki odavan az Udine kapusáért Scuffetért! A válogatottba követelik a srácot - 17 éves!!!! Bár a statisztikai infód ellentmond a nagy-nagy teljesítménynek.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.03.28. 20:48:11

@mbemba: Ki tudja lehet az a 3 lövés meccslabda volt, amit ügyesen hárított. :)

Nem foglalkoztam Scuffet-tel, csak figyelgettem az összeállításokat, hogy nem Brkic-csel kezdődik az Udinese összeállítása.

Franciás neve van, erre látom, hogy olasz. De azt se gondoltam volna, hogy még 18 sincs!!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.03.28. 21:45:57

@Pietro87: Ráadásul udinei születésű! Egy olasz lapban olvasom, hogy 10 éve nem volt udinei születésű emberke a kezdőben.

Lucarelli 2014.03.29. 06:47:16

Bologna-Atalanta 1:2
Milan-Chievo 3:0
Sassuolo-Roma 0:2
Torino-Cagliari 2:1
Sampdoria-Fiorentina
Hellas Verona-Genoa 2:0
Lazio-Parma 1:1
Napoli-Juventus 2:1
Udinese-Catania 3:0
Livorno-Internazionale 1:0
süti beállítások módosítása