Olasz fórum

Olasz fórum

Massaro milánói polgámester szeretne lenni (régi_arcok, 5.)

2016. május 07. - mbemba

massaro.jpgOlvasom, hogy Daniele Massaro Milánó polgármestere szeretne lenni.  Rögtön utána az jutott eszembe, hogy ilyet nem tehet, csak a Forza Italia színeiben.  Továbbra is Berlusconi embere ő, gondoltam.

És így is van: Berlusconi pártja indítja őt, hogy pár ezer Milan-szurker ködös emlékét tisztábbra mossa és beindítsa őket júniusban a szavazóurna felé. Bizonyára így lesz! Ugyanakkor arra is fogadást mernék kötni, hogy Massaro nem lesz olyan sikeres, mint focistaként volt. Nem mindenki tudja, hogy nem csak a Milan csatáraként – hejjjjjj, te athéni 4-0 – jegyzett nagy-nagy sikereket, hanem válogatottként is. 1982-ben bár nem volt egyetlen percet sem a pályán, mégis világbajnok lett Paolo Rossival, Contival, Antognonival együtt. 21 éves volt akkor. Bő-bő 10 év telt massar_athen.jpgel, hogy ismét válogatott legyen, akkor Arrigo Sacchi számolt vele és jól tette, alaposan kivette a részét a küzdelmes ezüstérem megszerzéséért folytatott küzdelemben. Kár, hogy a brazilok elleni döntöben tizenegyest hibázott. Mint Baresi és Baggio. Meg ne kérdezze senki, hogy: melyik Baggio? :)

Itt a Milan mezében szárnyal, Athénban, de játszott ő Monzában, a Fiorentinában és a Romában, sőt Japánban is.

És hogy a régi arcok sorozatba beférjen lám mit csinált gólvágónk a focista pályája után. Az olasz strandfoci csapat szövetségi kapitánya lett, majd komolyabb autóversenyeken indult (San Remo-rally például). Legutóbb pedig a Milan egyik szorgalmas menedzsere volt.

Daniele Massaro május 23-án 55 éves lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr728695164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2016.05.13. 20:16:50

Kíváncsi leszek, hogy szerepel majd.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2016.05.15. 13:18:24

@madbalee: Tippem a futottak még csoportja! (igazából ez nem csak saját vélemény, olvasgattam is róla)

madbalee 2016.05.15. 19:34:53

@mbemba: Jaja valami hasonlóra gondolok én is.

Ha már csatárok. Pellisier meddig tolja még? Nem vonul vissza idén?

madbalee 2016.05.15. 19:38:02

gyorsan megnéztem, még 2 éve van a szerződéséből.
süti beállítások módosítása