Olasz fórum

Olasz fórum

Újabb ajándék a régi rómaiaktól, ezúttal Positanóba húz a szív!

2018. július 22. - mbemba

positan.jpg

 

A Gazzetta di Salerno fényképe

 

 

 

 

 

 

A sok-sok Olaszországból érkező hír mellett, hasonló rendszerességgel, érkeznek a hírek fantasztikus leletekről, frissen feltárt részletekről, illetve leletegyüttesekről.

Tudjuk, hogy az olaszok milyen tömegű kincseken ülnek, milyen hihetetlen birodalmak kincseit őrzik és hanyagolják, de számomra még mindig felfoghatatlan az, ami előkerül nap mind nap a föld alól (vagy éppen ott marad gyönyörködtetésünkre).

Nápolyban hajókat, katonai bárkákat találtak, Milánóban egy mauzóleum újabb részeit, Rómában nem olyan rég tették lehetővé a Domus Aurea, vagyis Néró palotájának megbámulását.

Ezeken valahogy túltettem magam, de amióta videón többször megnéztem a legújabbat a positanói római villa mibenlétét, azóta tudom, hogy dühöt érzek:), ami néha irigységgé szelídül.

Egy pár adat erről a legújabbról: a villa a Vezúv kitörése (Krisztus után 79) után tűnt el a föld színéről, ma 8 méterrel van az utca alatt és ami számomra a leggyönyörűbb, hogy a színek, a freskók színei hihetetlen minőségben maradtak meg. A leletet, amelyik a Santa Maria Assunta templom alatt van pár napja tízes csoportokban lehet látogatni (15 éve is látható volt), egy üvegrámpáról. A feltárás 5 millió euróba került.

Miért minden nekik jut? :)))) Így állunk! Addig is tátsuk a szánkat a képek és a videó láttán! A düh utáni irigységből mára csak egy egyszerű érzés hajt: látni kellene!

Hajrá Olaszország! Hajrá magyar felfedezők!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr5014121875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása