Olasz fórum

Olasz fórum

A nápolyi szemét útra kelt

2008. július 11. - mbemba

 

Milánó, Brescia és Mantova szemétégetői nápolyi szemetet fognak égetni. 3000 tonna érkezik a lombard fővárosba, két turnusban. Mindez történik a szolidaritás jegyében.

Csakhogy nem eszik olyan forrón a kását. Az égetés helyén ugyanis mit sem tudtak (állítólag) a jótékonykodásról, ez derül ki abból, amit a szemétégető vezetője nyilatkozott a Corriere della Serának: ,,Egy papírzsebkendő sem fog bejutni, míg nem fizetik ki azt az 1 millió 300 ezer euró adósságot, amelyik egy korábbi hasonló akciókor született". Ez volt korábban is a feltétele az egyik előző rakomány elégetésének, ezt ígértette meg még a Prodi-kormánnyal a Lombard tartomány vezetője, Formigoni, aki, mint a Lega Lombarda politikusa hozzáteszi: ,,Ezt a Lombardiára mindig is jellemző gesztust azért tesszük meg, mert a meleg nagyon komoly veszélyeket okozhat a népességnek, mindenekelőtt a gyerekeknek."

A Zöldeknek is megvannak a maguk érveik: ,,Tették volna meg hat hónappal korábban, megtehették volna, akkor is, amikor a Prodi-kormány kérte. A szemét ugyanaz, csak a kormány változott."

Stefano Galli, mint a Lega Lombarda egyik vezetője, igazi keményfejűként még hozzátette: ,,Formigoni döntött így. Ha megbeszélés lett volna az ügyben, ellene szavaztunk volna!"

Ismét egy példa: nem kell mindent, mindig megbeszélni!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr71564445

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.behimba.com/?option=com_k2 2019.01.13. 08:03:39

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása