Olasz fórum

Olasz fórum

A déli fekete sereg

2008. július 28. - mbemba

Minden ötödik Délen lakó feketén dolgozik. Ezzel a kijelentéssel lehet összefoglalni, azokat a mutatókat, amelyeket a Bankitalia tárt fel a minap. Ez pedig a duplája annak a számnak, amelyik a közép- és dél-olaszországi helyzetét jellemzi.

A legrondább mutatók az építkezéseket és a mezőgazdaságot illetően mutatkoznak: Szicíliában például 40 százalék a szabálytalanul alkalmazottak száma, míg az építkezésekre vonatkozóan 34 ez a szám.
 
Kalábria és Basilicata szénája sem áll jobban: a Bankitalia szerint 1999 és 2003 között 5 százalékkal emelkedett a feketén dolgozók serege.
 

Ha a déli helyzet szebbik oldaláról szeretnénk beszélni, akkor ki lehet emelni, hogy Campainában emelkedett a foglalkoztatottak száma: méghozzá majdnem két százalékkal, 2000 és 2005 között.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr50588894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása