Olasz fórum

Olasz fórum

Most aztán lesz hadd el hadd! Indul a Serie A!

2008. augusztus 29. - mbemba

Nagyon komoly bajnokság indul szombaton: erősödtek a nagyon nagyok, a nagyok és a kicsikék is! Többnyire.

A klubvezetők nagyon odatették magukat és minden pénzt kifacsartak magukból. Ez persze így nem igaz.
 
Nézzük a nagyon nagyokat! Az Inter vezetői a brazil Mancinit elhozták a Romából, ami arra is jó, hogy megmutassák a fővárosiaknak, hogy ,,nem vagyunk egy kategória, megveszünk, akit akarunk!” A brazil már kapott a rómaiaktól: a sosem kötekedő Spalletti megjegyezte, hogy a kispadot ott viszont el kell fogadni – néha legalábbis. Aztán úgy néz ki a kezdőben lesz Muntari, a ghánai őserő. Portsmouthból érkezett. És hát a kispadon a Serie A-ba belevágó Mourinho. Ranierivel, a Juve trénerével már volt egy fölöslegesnek látszó purparléja és fogadni lehet rá, hogy nem ez volt az utolsó affér (az Internek lehet meglesz Quaresma és a Steauából Radoi is).
 
Szóba került Ranieri, vagyis a Juve is. Ebben az évben már nincs alibizés, vagyis a ,,nekünk a dobogó kell" szöveg. Ennek megfelelően érkeztek nevek is. Sőt, a nevek helyett inkább remeknek látszó igazolások. Giovinco színt fog jelenteni, az biztos. Mellber, Poulsen, De Ceglie szolgáltathatja a hátteret a kockázatosabb manőverekhez. Memba pedig azt mondja: Amauri majd megmutatja!
 
Ez Amuri! Érdemes Buffon mimikájára figyelni a 30. másodpercben. 
 
A Milan pedig nagyon megakarja mutatni. Hogy vannak-e összefüggések Berlusconi miniszterelnöksége és a nagybevásárlások között, arra, nincs információm elsőkézből, de tény, hogy Ronaldinho piros-feketébe öltözött. Látványt ígér az összmunkája Kakával. Visszajött Sevcsenko és Borriello. Az összmunkájuk Kakával gólokat ígér. És ha a gólok nem jönnek, akkor jön Inzaghi és ahol ő elmegy ott Pippo-gólokról beszélnek már régóta. A Milan egy kis biztonságért Londonba ment: Flamini és Senderos az Arsenalban megtanulták, hogyan tudják feláldozni magukat, azért, hogy társaik látványt nyújtva legyenek eredményesek. Ezért szorít most a San Siro, hogy ez sikerüljön. Jó hír minden Milan-szrukernek, hogy Abbiati is visszatért. Zambrotta? Majd meglátjuk mire képes a világbajnok.
 
Aztán a Roma is fejébe vette, hogy vetélkedni kell az előbbiekkel. Visszajött Montella! A 34 éves klasszis pedig még képes lehet jól időzített gólokkal segíteni, aztán a Realtól érkező Julio Baptista sem a kispadra érkezett: lesz ott dulakodás elől, mert Okaka is visszaérkezett a Modenától. A 19 éves csatár helyet fog követelni, hogy kap-e nem tudjuk. Mindenesetre ő az, aki 16 évesen már gólt lőtt a Nápolynak majdnem a félpályától kapuig masírozva. Ezzel ő a legfiatalabb Olasz Kupa gólszerző. Aztán a norvég Riise is biztosan több veszélyt fog jelenteni balról, mint az amúgy nagyon is megbízható Tonetto.
 
A Fiorentina, a Sampdoria keményebb fejű hívei nyilván látják miért tudnak versenyre kelni a nagyokkal. Firenzében Mutu mellé megszerezték Gilardinót, aki máris megszabadult béklyóitól és ismét idézi régi énjét, aztán Jovetic is nagy durranásnak ígérkezik. Több edző szerint is a 8 millióért igazolt montenegrói megvétele lesz a legnagyobb vétele ennek az idénynek. Hallottad te is Ronaldinho ezt a jóslatot? (Nem hallja!). Azért a firenzeieknek van is szükségük minőségre, meg mennyiségre, hiszen a Bajnokok Ligája igája vár rájuk. A Sampdoria abban reménykedik, hogy az lesz nekik Cassano, ami Maradona volt a Napolinak. Ha fele annyi lesz, már jól jártak! Félreértés ne essék: Cassanót óvni és szeretni kell! Cassano pedig megfogadta, hogy ő lesz az új Mancini – ez is éppen elég lenne a genovaiaknak, ugyanis vele bajnokok lettek a blucerchiatók. Igen, igen, akkor volt Vialli is, meg Cerezo, meg…
 
Innentől pedig a csapatok azért küzdenek, hogy ki ne essenek. Megeshet az bárkivel, mert mint említettem mindenki erősödött, az újonnan jöttek pedig erősek is, erősödtek is. Kezdjük az újakkal: a Chievo elsőként jutott vissza, azon nyomban, hogy elbúcsúztatták őket. Várható volt, hogy Obinnának nincs maradása (Everton az új csapata), de a lényeg, hogy Pellissier maradt. Ez túlzás, de a veronaiak lelkének ez kellett. Ha minden igaz egy millió eurót kapott a házi gólkirály, ami egy ilyen szerény-szerény költségvetésű egyesületnél kész csoda, vagy maga a ragaszkodás. Sokáig károgtak a károgók – ez a dolguk –, hogy kevés lesz a Chievo az új idényre, de mikor megérkezett az utolsó pillanatokban Langella és Pinzi, akkor mindenki – akit érdekel – kalapot emelt a klubvezetés (Campedelli elnök, Sartori menedzser) előtt. Iachini edző megmondta, hogy a csapat nem változtat, továbbra is 4-3-3-at fog játszani, vagyis: támadni, támadni, letámadni!
 
A Bologna középpályájára áldozott talán a legtöbbet: a belga válogatott Mudingayi olasz szinten is remek, megmutatta ezt a Lazióban, de Volpi sem piskóta. Aztán a csatárok közé odahozták Di Vaiót is. A Lecce a másodosztályban is látványos játékával tűnt ki, most pedig még ráerősített erre: két dél-amerikait is megszereztek a déliek. Giacomazzi visszatér, Castillo pedig a Pisa csatáraként rugdosta a gólokat. 21-ig jutott a tavaly.
 
A Catania szintén kitett magáért: Zenga elhozta egyik román csatárkedvencét Dicát (Romániában edzősködött a korábbi válogatott kapus), de alighanem még többet fog nyomni a latba Ledesma, aki a Boca Juniorstól érkezett. Megátjuk mekkora érvágás lesz Vargas eladása.
 
A Catania szicíliai ellenlábasa – talán kevés ez ide – a Palermo esetében nem biztos, hogy a kiesés elkerülése az elsőszámú cél. Véleményem az, hogy sokat gyengültek: elment két világbajnok (Barzagli és Zaccardo Wolfsburgban kötöttek ki – ők tudják miért), ráadásul Amuri is otthagyta őket. Azonban, ha a védelemben helytállnak az emberek, akkor nem csak Szent Rosaliában bízhatnak. Ciaramitaro, Liverani, Budan tudnak látványosan játszani, Nocerino pedig a jövő embere, és lehet, hogy a jelené.
 
Nápolyban is álmodoznak egy jövendőbeli nagycsapatról, de még csak az építkezés zajlik. Jött Maggio a Samptól, az argentin German Denis, Rinaudo a Palermótól, de vannak hasonló értékű távozók is, például Garics György, aki kellett az Atalantának.
 
Kellett az Atalantának, ami azért is kitüntetés, mert ott Del Neri az edző és neki bizony van szeme-esze a játékosokhoz. Érdekes igazolás Vieri megszerzése – voltak olyanok a táborból, akik hangot is adtak elégedetlenségüknek, mikor a Bergamóból 96 nyarán búcsúzó, most 35 éves Bobo visszajött. Jött továbbá Alessio Cerci a Romából, támadónak, ő viszont a jövő embere lehet. Sikerült megtartani Floccarit. Róla csak, annyit, hogy memba azon nyomban honosítaná.
 
Ő Floccari és mesególja
 
Gyengült a Lazio: elment Mudingayi, Rocchi sérült pár hónapig, Behramit sem sikerült megőrizni (irány a West Ham – mondta a svájci) és Zauri, illetve Tare is odébbállt. Helyettük Brocchi, Makinwa, Foggia jött meg egy sor játékos, akiből még bármi lehet: Lichtsteiner (Lille), Matuzalem (Zaragoza, brazil), Zarate (Birmingham City), Carrizo (River Plate). Memba azt mondja Foggia nagy fogás lehet. Így visszanézve, nem is a minőség a kérdés, hanem a nagyszámú érkező, akik közül sokan a kezdőbe látnák magukat. Revideálok! Jók :) lesznek!
 
Nem olyan biztos ez a Torino esetében. Elment Recoba, ami azt jelzi, hogy lehet előrelépés, de elment Lazetic, Comotto, Lanna, Motta és Dellafiore is. Elől valamit nagyon akar a vezetés, mert megszerezték Nicola Amorusót, Rolando Bianchit és a Leccetől befutó Abbruscato is jó firma. Hatalmas idény aligha keveredik ebből, de elég lehet egy nyugodt évre.
 
A Genoa nagyon meg akarta szerezni Pellissiert, aztán hogy nem sikerült megszerezték Potenzát a firenzeiektől. Ment Borriello, meg Di Vaio, de érdekes – nem ironizálva érdekes – emberek érkeztek: Ferrari (Roma), Gasbarroni (Parma), Biava (Palermo), Palladino (Juventus) személyében. Ilyen nevekkel mégsem szabadna a kiesésért küzdeni.
 
Az Udinese, az a csapat, amelyikért nem szabadna aggódni: mindég úgy igazolnak, hogy név nincs, de majd mégis lesz belőle – mármint név. Ismét, jött szerb, bolgár, chilei, argentin, svájci, olaszok, de súlyosabbnak látszik a távozók oldala: Mesto, Asamoah, Dossena, Candreva, Jeremenko, Zapotocny.
 
A Cagliari, Reggina, Siena hármasból valakinek ki kell esnie. A szárdok tettek is ezért, hiszen Foggiától megválltak és csak a másod- vagy harmadosztályból igazoltak. Persze, ez önmagában édeskevés a kieséshez, de mégis úgy tűnik, hogy az olasz bajnokság kevés az, hogy a tehetséges fiatalok sikert hozzanak. Márpedig itt erről lenne szó. A Reggina megszerezte Corradit, de ennél több jó hírrel nehéz lenne szolgálni, hiszen otthagyta Kalábriát: Modesto, Amoruso, Makinwa, Tullberg. Egyszóval, nehéz lesz! Sienában pedig Reggina-féle helyzet körvonalazódik: jött Curci a kapuba és ez jó, meg Calaiò a csatársorba, ami szintén jó, de távozott Manninger, De Ceglie, Locatelli, Bertotto, Corvia, Gasparri. Ajjaj!
 
Ki fog itt kiesni? Van tippünk: Siena, Cagliari, Reggina. Bajnok: az Inter!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr69639440

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.29. 20:02:37

Olasz fórum - Most aztán lesz hadd el hadd! Indul a Serie A!Nagyon komoly bajnokság indul szombaton: erősödtek a nagyon nagyok, a nagyok és a kicsikék is! Többnyire.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amc 2008.08.29. 23:31:33

na nehogy már megint az Inter legyen a bajnok! sokallanám!

sb17 2008.08.30. 00:38:51

hajrá lácjó!!!

ajh 2008.08.30. 02:54:39

nagyon sok a gepelesi hiba, siettel, vagy mi?

Bobby 2008.08.30. 08:53:44

Forza Milan!!!

calogero 2008.08.30. 08:54:31

Nem rossz a cikk,de a Románál kihagytad a legnagyobb fogást,Menezt a Monacoból! Egyébként fantasztikusnak ígérkezik a bajnokság,kár,h a Sport1 egyből kihagyja a Roma-Napolit

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.02. 13:25:34

Bocsesz srćcok, Horvćtorszćgban csajozok, tčnyleg kapkodćs volt. Lesz jobb is, igčrem.
Remčlem kider'l, hogy Horvćtorszćgban vagyok. Bocs noch ein mal! :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.02. 13:33:48

calogero. Talan igazad van, de čn remčlem Montella tčr vissza, meg Riise selejtez le egy pćr halot!
süti beállítások módosítása