Olasz fórum

Olasz fórum

Kicsik ideje (Serie A, 2. forduló)

2008. szeptember 14. - mbemba

Ott kezdődött a második forduló, hogy az Inter elverte a Cataniát.

Sovány győzelem volt (2-1), azonban, figyelembe véve az emberhátrányt (Muntari 44.), akár ragyogó győzelemnek is lehet nevezni. Nem is az emberhátrányáról van szó, hanem a magabiztosságról. A déliek alig-alig értek fel. Viszont az Inter részéről például Maxwell, Balotelli mennyiségi és minőségi munkát végeztek és a csapat veszélyes volt. Ugyanakkor többen gyalázatosan viselkedtek. Maicón üvöltözött, ha kellett, ha nem; Materazzi csak fenyegetőzött; Vieira is igazságosztónak érezte magát; Quaresma pedig csak külsőjét villogtatta. Érdekes kérdés, hogy a vadhajtások visszanyesésében Mourinho szakember-e.

Összetartás

Ő mindenesetre ismét megmondta a frankót: ,,5-1 is lehetett volna!” Ez igaz! Zenga ellenben mondhatta volna, hogy 1-1 is lehetett volna, hiszen két öngól is esett. Nem mondta!

 
Érdemes még megjegyezni, hogy az Inter cseréi Cambiasso, Mancini és J. Zanetti valamennyien zseniálisan játszottak. Memba szerint a legjobbak voltak.
 
A Roma nagyot bukott, a Palermo hatalmasat ugrott Palermóban (3-1). Ballardini érkezésével nem csak a kopasz kontingens (Guana, Migliaccio, Bresciano) erősödött, hanem a csapat is. Rohantak a fiúk, éhséggel játszottak és lerohanták a nagycsapat biztos tudatával érkezett rómaiakat. És ahogy De Rossi lesérült a nagycsapatnak egyetlen jegye sem maradt a pályán (38. percben szállt ki). Arra talán jó lesz a meccs – bár tartok tőle, hogy ez kevés –, hogy Aquilani érezze nagyobb tudású társai nélkül ő még kismiska. Persze, lehet ő még, akár hatalmas játékos is!
 
Totti, Juan, Perrotta, Mexes, Vucinic, hogy egyszerre hiányozzék, az sok egy még nagyobb csapatnak is (Totti, alighanem játszik a Kolozsvár ellen a BL-ben. Miccoli két gólt vágott, jól játszott amúgy is. Talán, ez lehet az utolsó olyan idénye neki, hogy megmutassa, ő többre érdemes. Értsd alatta: válogatottság.
 
Mi lesz veled Ancelotti? Még inkább: mi lesz veled Milan? Három aranylabdás (+Maldini) kezdett a Genoa ellen, de kevés volt ez is. Nullpontosok akárcsak a Cagliari. Ancelotti félidőben merészet húzott, hiszen lecserélte az aranylabdások 2/3-át (Kaká maradt), vagyis Sevcsenkót és Ronaldinhót és behozta Seedorfot, meg Borriellót (tavaly ő volt még a Genoa gólzsákja).
 
Fejtörő all'Ancelotti
 allA milánói brazilok helyett a Genoa brazilja R. Rubinho, a kapus alakította a legnagyobbat, de az túlzás lenne állítani, hogy csakis ő hozta a győzelmet, a 2-0-t. A Genoának voltak még lehetőségei, Gasbarroni és Milito pedig megmutatták, hogy nem nevek teszik a csapatot csapattá. Erőt és fantáziát mutattak fel a Milan rutinja ellen. Győzött az előbbi kettő.
 
Közben a Lazio és az Atalanta került az élre, mivel eddig mindkét meccsüket győzelemmel zárták. Ha valaki fogadásra kényszerítene, akkor azt mondanám inkább a Lazio lesz, amelyik tovább fogja tartani a frontot, hiszen a hírek szerint egy olyan Sampot győztek le 2-0-ra, amelyikben Cassano nagy étvággyal játszott.
 
Azonban Cassano lelkesedése már megint heveskedésbe csapott át. Mazzarrival, edzőjével próbálta megbeszélni hogyan játszik a csapat, mire őt helyére tették azzal, hogy figyeljen inkább a maga játékára.
 
Pozitív szereplője a meccsnek az argentin Mauro Zarate, aki nem akármilyen családi háttérrel rendelkezik: öt testvére közül négyen jegyzett futballisták. Ő 21 éves, de már 3 év Velez Sarsfield után játszott Katarban és Birminghamben is – méghozzá a Cityben. Nagyon úgy néz ki, hogy az érte kifizetett 3 millió (csak a kölcsönért) nem lesz kidobott pénz. 14 milliót kellene fizetni érte a hírek szerint, ha véglegesen szeretnék Rómában.
 
Bolognában kikaparta a gesztenyét az Atalanta. Ott volt Garics is a kezdőben. Lehet, hogy Del Neri maestro itt is nagyot alakít, mint évekkel ezelőtt a Chievóval?
 
Apropó Chievo. A Lecce miután a Serie B-ben is egyszer jól elnáspágolta a veronaiakat (3-0), ismét ellátták a veronaiak baját. 2-0 lett a végeredmény.
 
Nagyobb érdeklődés kísérte a Nápoly hazai meccsét a Fiorentinával – a zárt lelátórészek ellenére. 1-1-ig, kis túlzással minden úgy alakult ahogy várható volt. A szlovák Hamsik válaszolt Mutu góljára (bocsánat, Lavezzi is lehetett volna a gólszerző!), aztán Maggio eldöntötte a mérkőzést, melynek 65 százaléka alatt a toszkánok labdáztak. Ezek szerint nem elég célratörően.
 
A Siena lebirkózta a Cagliarit (2-0). Olyan pályán játszottak, amelyet két napja az eső folyamatosan áztatott. Jóelőre kijelenthető, hogy ezek a pontok ott lesznek a mérlegen, mikor a bennmaradást mérik.
 
A Reggina-Torino viszont 1-1 lett. Itt is átázott talajon ment a derbi. A hazai szurkolóknak különösen fájhatott, hogy Nicola Amoruso ismét betalált. Ők is szomorúak voltak, meg a játékos is. Miért kellett berúgni? (édesanyák, barátnék is szoktak ilyet kérdezni:)
 
Így nem örült Amoruso

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr50663164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.15. 15:12:53

Nekem Fabio Simplicio játéka tetszett a legjobban a Palermo-Roma meccsen, hogy szerna sünt, de Bresciano is nagyon ment, az is tény. Lesz ez még jobb is, mármint római szempontból!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.15. 21:13:39

Dolgozott ott mindenki a Palermo középpályáján. Meg túl azon, h hiányoztak sokan a Romából, akik voltak azok is újfiúk voltak. Nem is lehettek összeszokottak.
Szurkolok nekik, de egy kolozsvári ponszerzés nem törne le.
Che mondo sarebbe senza Montella! :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.16. 09:27:19

Sajnos a Roma az anyagi lehetőségei folytán csak a lecsorgó minőségi játékosokat tudja megszerezni a mercato végén. Ennek az következménye, hogy bár nem igazolunk rossz neveket (Baptista, Menez), mire beépülnek csapatba eljön az újév, lásd Cicinho tavaly őszi erőlködését. A még nyár elején igazolt Riise helyzete más, szerintem ő túl sokat játszott a PL-ben, ahhoz, hogy Serie A-ban jó legyen. Palermoban is látszott, hogy nem érezte a helyezkedést és labdával is bizonytalan volt, tehát Tonettot visszakövetelem a kezdőbe, ja és várjuk a Capitanot!

De jó lenne egy 6-8 évvel ezelőtti Aeroplano!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.16. 16:33:29

Nem biztos, hogy ez a gazdálkodj okosan jól működik.
Én Montellának nagyon szurkolok, de szerintem még inkább hiányzik Delvecchio, vagyis egy olyan játékos, aki befutja az egyik oldalt, felér a kapuhoz, passzol, labdát tart.
Riise még bejöhet, de én sem érzem, hogy ... szerintem az olasz focihoz nem csak őszinteség és erő kell, hanem finesz is. Menezt nem ismerem.
Én nyomatnám Okaka Chukát, ifivűlogatottban szerintem egészen jó vót.
Conti megmondta a frankót: Szerencse, hogy kedden játszunk!

süti beállítások módosítása