Olasz fórum

Olasz fórum

Tizenkettedikből lesz a(z)...? (videó a szászországi csodáról, moto gp)

2008. október 04. - mbemba

Valentino Rossi ezúttal – az ausztráliai Phillip Island a helyszín – a tizenkettedik helyről kénytelen rajtolni. Könnyen lehet következtetni a rajtpozícióból arra, hogy valami baj történt, hiszen rég volt már, hogy ilyen pozícióra kényszerüljön. Baj volt, de úgy tűnik nem a nagyobbikból.

Szóval, mi is történt? Körülbelül 10 perc lehetett még az időmérőből, amikor – miután megkapta a villámgumikat – rákészült a gyorskörökre, azonban kisodródott, fűre ment, ott pedig nem tudott kanyarodni a nagy sebesség miatt, a kavicságyba menekült, ahol bár lelassult, de még mindig nagy sebességnél a gép ledobta magáról, és láthatóan szerencsétlenül esett. Costa doktor megvizsgálta és útjára is engedte pár percre rá. Így Rossi visszatért a pályára, viszont gyorskörre már nem volt jó. Arra viszont jó volt a pályán töltött pár perc, hogy érezze körülbelül mennyire lesz terhelhető holnap. Nyakizmai húzódtak meg leginkább.
 
Amúgy a hazai pályán versenyző Stoner lett a rajtelső, második a végig elől vitézkedő Lorenzo, az első sor utolsója pedig Hayden, aki többször is vezette a mezőnyt.
 
Rossi Bálintunk amúgy vallott és elmondta, hogy talán Philip Island, a pályák között, a legnagyobb szerelme – természetesen ezt az időmérő előtt mondta. A fantasztikus 46-os nyilatkozott arról is, hogy nyerni szeretne, leginkább azért, hogy szerelőinek örömöt szerezzen, köztük ugyanis több is ausztrál, hogy mást nem említsünk: Jeremy Burgess főszerelő. Ő pedig bizony főszereplő, még ha a háttérben zajlik is a munkája. Tudja ezt Rossi is: ,,A csapatunkban négyen vannak olyanok, akiknek ez hazai pálya, értük szeretnék győzni, meg akarom köszönni azt a fantasztikus munkát, amit végeztek ebben az évben.”
 
Az utóbbi két idényben Rossi nem győzött itt, pedig 2001 és 2005 között egy győzelmet sem engedett ki a markából. A gyenge rajtpozíció önmagában még nem jelent sokat, hiszen Rossi faragott le már nagy hátrányokat; sokkal fontosabb, hogy az esés mivel járt fizikailag és lelkileg.
 
Holnap Talmácsi a 9. helyről startol, a 250-esek között Tóth Imre a 16.-ról, Simoncelli pedig az élről.
 
Rossi Bálint 2006-ban a Sachsenringen a 11. helyről nyert. A meseverseny összefoglalója, angol kommentárral:
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr72695473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása