Olasz fórum

Olasz fórum

Ő lesz Talmácsi ellenfele!

2008. október 30. - mbemba

A motorversennyel, nem, mint szakmával, foglalkozók, Talmácsival együtt ismerték meg Marco Simoncellit.

Ott volt, a mi Talmánk mellett egy langaléta olasz, aki gyorsnak, gyors volt, viszont állandóan kicsúszott, elesett, kiütött másokat, és ha ezt nem is szándékosan tette, mindig kellett aggódnunk, hogy nehogy egymásnak akaszkodjanak. A jurósport Pepije és Ferije (respekt az eddigi munkájukért!), a száguldó srácokat nézve, mindig megjegyezte, hogy most a közelben van az olasz, vagy sem.
 
A bozontos lesz Simoncelli
Jövőre ismét lesz aggódnivalónk, hiszen Marco Simoncelli, megint ott lesz egy mezőnyben Talmácsi Gáborral, ezúttal a 250-esek között. A mi fiúnk, mint 2007 világbajnoka a 125-ösök között, a bohó ragazzo pedig, mint a 250 új világbajnoka fog küzdeni. Ezúttal azonban nem a fiatal olasz (21 éves) közveszélyessége miatt kell nagyon szurkolni, hanem, mert hihetetlenül gyors lett. A Gazzettának nyilatkozva elmondta, hogy miért maradt a 250-ben: ,,Úgy gondolom, az eredménytől függetlenül, még egy év a 250-ben segíthet a fejlődésemben. Maradok, pedig tudom, hogy megvédeni a címet, nehezebb, mint megszerezni.” A Gazzetta szavazása alapján 9420 véleményt mondó közül 56,5 % helyeselte a döntést.
 
Simoncelli (281 pont) simán világbajnok lett, pedig Alvaro Bautista (244 pont) volt a vetélytárs, aki igencsak keményfiú a motoron ülve. Kallio gyakorlatilag nem is számított ellenfélnek. A finn 196 pontot gyűjtött. A jövőre 100 éves Gilera, Simoncellivel nyolcadik világbajnokságát nyerte a versenyzőknél. A korábbi bajnokok sorában olyan nagyságok voltak, mint Umberto Masetti, Libero Liberato. Legutóbb Poggiali nyert a 125-ben.
 
De mi a lényeg? Simoncelli felnőtt, ha fizimiskáján, külcsínen ez nem is látszik meg. Sokan Valentino Rossihoz hasonlítják, hasonló fenegyereknek gondolják, mondják, ami elől hősünk menekülni próbál. Nem véletlen, hiszen Rossi jó barát lett az utóbbi hónapokban. A nyolcszoros világbajnoktól tanácsokat kapott rendszeresen – edzettek is együtt –, és Simoncelli gyakran hangoztatta, hogy ezek kellettek, ahhoz, hogy bajnok lehessen. Ő maga mit mond erről? ,,Tíz évvel több versenytapasztalata van, több mint száz győzelme, de egyszer szeretnék ellene küzdeni. Néha krosszban összemérjük az erőinket, én mindent beleadok, agresszív vagyok, de ha ő formában, akkor kevés az esély!”
 
Egyébként a maláj verseny után, Rossi azon nyomban üzent, barátként: ,,Fantasztikus volt, sokat fejlődött, meglepett. Nem emlékszem arra, hogy valaki ennyit javult volna egy éven belül. De bukó nélkül szörnyen néz ki. Marco, vágasd le a hajad!” Simoncelli ebben a témában, azt mondta, hogy röviden nem állt sehogy, így viszont jó érzi magát. Ez a lényeg!
 
Egyébként, pedig kiderül, a Gazzetta-féle beszélgetésből, hogy nagyon bosszantja őt a Rossival való összeméregetés. Említette, hogy a győzelmének, azért is örül, mert így nehéz már azt mondani, hogy csak egy egyszerű imitátor. Meg különben is, mbemba mondja: ez a fickó egy igazi egyéniség! Magát, egy a Sportweekben adott interjúban így jellemezte: ,,A macskafélék tetszenek nekem, a jaguárral pedig egyenest azonosulni tudok. Látod a szavannán, ott nyújtja a nyelvét, láthatóan nem akar semmit sem csinálni… Majd, amikor eljön a vadászat ideje, érzi a vadat, akkor elkezd futni!”
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr93737964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása