Olasz fórum

Olasz fórum

Múúú, Fantantonio és a Vicsorgó (Cassano-percek, a nápolyi 2-2 videón, 13. forduló)

2008. november 24. - mbemba

Van mit sajnálniuk a Samp és a Napoli szurkolóinak.

Genovában a sóhajgyenge rajtot kárhoztathatják, Nápolyban pedig a 95. percet szidhatják, hiszen győzelem csúszott ki a kezük közül, pedig már felmarkolták a három pontot.
 
Persze a forduló csúcsa az Inter-Juve volt. Mourinho így játszatta a milánóiakat: Julio Cesar; Maicon, Materazzi, Samuel, Maxwell; Cambiasso; Zanetti, Sztankovics (Burdisso 85.), Muntari (Vieira 89.); Ibrahimovic, Adriano (Cruz 83.). Szóval, vannak itt nagymesterre valló húzások: a bizonyítási vágytól izgő-mozgó, amúgy kényelemre hajlamos Adriano szinte végigjátszott. A meccs után edzője ezt mondta róla: ,,Egy <<Állat>> kellett Legrottaglie és Chiellini ellen. Kevés olyan csatár van, aki védekezik, mélységbe is tud játszani és gyors is.” Samuel, pár fordulója, még alig volt kispadközeli állapotban, aztán most a mezőny legjobbja volt. Vieira kihagyása szintén fordulat volt (a francia, meccs után, azt mondta, hogy majd tisztázzák a helyzetet a portugállal. Mou – nekünk csak Múúúú – nem fog magyarázkodni). A nagydarab francia helyén csatába szálló Muntari lőtte a győztes gólt (1-0). Figo ott ücsörgött a kispadon.
 
A Juve nem gyengélkedett, egyszerűen most ennyivel gyengébb, mbemba szerint egyszerűen a játékosok minősége miatt. Ranieri így látta a meccset: ,,Nem tudtuk a magunk játékát játszani. Egy páran, talán, túlságosan is elfogódottak voltak. Nem tudtunk elég rövidek lenni, jól zárni, nem volt játékunk a szélen!” Hát, röviden ennyit a Zebrákról. Meg, még annyit, hogy az első percekben lecipelt Tiago 30-40 napon belül visszatér.
 
A Milan jó úton volt Torinóban, egy ideig, aztán a gránátvörösek letérítették erről az útról: Torino-Milan 2-2. Visszatért Pirlo és ez fontos, de Ronaldinho és Kaká egyelőre fontosabb, meg Gattuso is. Nem lehet betelni vele! Eddig Ringhio (Vicsorgó) volt a beceneve és marad is, de érdemes megjegyezni, hogy tegnap is tetszetős gólpasszot adó, szóval már rég nem csak támadómegfélemlítő szerepe van neki. Ugyanakkor érdemtelen lenne csak a milánóiakról beszélni, hiszen a csupaszív Toróban is voltak nagyalakítások: például Dzemaili, Stellone és Rosina produkciói. Az elsőről egy pár szót most: a macedóniai születésű svájci polgár, aki albán származású és éppen ezért írhatná nevét Xhemajlinak is védekezett, épített, meg kapura is veszélyes volt. Szóval nincs olyasmi, amihez nem értene, pedig csak 22 még mindig.
 
Ancelotti a meccs után két fontos dologról is véleményt mondott: egy, hogy az ilyen meccseket (itt 2-1-nél) tudni kellene befejezni; kettő, hogy a szabálykönyv, azt mondja: ha előbb a testet éri a labda és utána a kézre pattan, akkor, az nem szándékos kezezés, vagyis nem tizenegyes. Egy ilyen után egyenlített a Toro.
 
A Napoli meccsét, ha hinni lehet a Gazzettának, akkor csak 14 ezren látták. A Cagliari ellen kétszer is megvolt a vezetés, de hiába. Daniele Conti a hosszabbítás utolsó percében ejtette kétségbe a nápolyiakat, pedig a hazaiak bámulatos kettőse, Hamsik és Lavezzi, megint rúgott egyet-egyet. És hogy még idegölőbb legyen: 2-1-nél Russotto lesgólt rúgott, méghozzá olyat, amelyik az arra bóklászó és labdához érő Lavezzi nélkül is kapuba jutott volna, végül pedig az ifjú Conti miatt 2-2. Amúgy Lavezzi, már megint nagyon Maradona-szerű volt.
 
Mint Cassano. A 99-es mezben játszó zseni két gólt rúgott, nagyokat passzolt és szórakoztatott, csak úgy tapsoltatta a Marassi közönségét (Sampdoria-Catania 3-0). Bal- és jobboldalon egyaránt kavart. Mai első gólja a 60. Serie A-gólja volt. Fantantonio 8-ast kapott a Yahoo okosaitól és megjegyezték, hogy ez bizony éppen elég lenne a válogatotthoz. Ne aggódjunk, Lippi tudja mit csinál!
 
A Lazio, ha legyőzte volna az idegenben eddig harmatos Genoát, akkor harmadikok. 1-1 lett az Olimpicóban és örülhetnek neki a hazaiak. Merthogy Milito gólja előtt pár perccel büntetőt hibázott a vendég, meg egy szabályosan szerzett gól sem járt nekik. A Francescoli-hasonmás találata után húsz perc volt hátra, de nem tudták megszerezni első idegenbeli sikerüket, mert Dabó jól eltalált, de igen védhető lövése Rubinho bakija miatt a kapuba jutott.
 
A Fiorentina 4-2-re nyert szombaton az Udineset fogadva. Volt 4-1 is, ezek után lehetne gondolni, hogy csak a Firenze volt a pályán. Nem így volt. Az első félidő a friuliaké volt egyértelműen, sőt a második negyvenötnek a vége ugyanúgy. Akkor szállt be ugyanis Di Natale, meg Quagliarella: előbbi tizenegyesből volt eredményes, utóbbi háromszor keveredett gólhelyzetbe. A hazai támadók azonban fékezhetetlenek voltak. Mutu és Gilardino mozgásai követhetetlenek voltak gyakran, Montolivo pedig végre érthetővé tette, hogy mit eszik rajta Lippi. Mert már a világbajnok edző sem kezdte érteni.
 
Kezd kikászálódni a bajból a Roma! A Doni; Cassetti, Mexes, Juan (Loria 71.), Riise; Taddei, De Rossi, Brighi; Baptista (Pizarro 84.); Totti, Vucinic (Menez 66.) csapat háromszor csapott oda a Leccenek. Ráadásul futotta itt mindenre: Totti gólja, olyan cucchiaio (szó szerint kanál, magyarul emelés, pöttyintés) volt, hogy emlékeztetett már a régi cselekedetekre, Riise végigjátszott, Juan gólt rúgott. Ezek után nem tűnik nagyotmondásnak a rómaiak célkitűzése, ahogy Totti mondta: a negyedik hely! Persze, jobb, ha csak a következő meccsre figyelnek! Szerdán Kolozsvárra mennek, hogy kirabolják a Kincses Várost!
 
Úgy a Lecce, mint a Bologna menekülni akar, de ehhez a döntetlenek kevésnek tűnnek. Bologna-Palermo 1-1. Sorozatban harmadik döntetlenje ez a hazaiaknak. Jobb volt a szicíliai csapat, de a 92. percig Di Vaio góljával a hazaiaknak állt a zászló. Dugiban hetedik gólját szerezte a Bologna támadója.
 
A Reggina alaposan helybenhagyta a hol fenn, hol lenn Atalantát. Doni szépítő gólja a hajrá utolsó perceiben érkezett. Így 3-1. Voltak idők, amikor Corradi góljai De Nerinek örömöt okoztak. Ez volt a Chievo-mese idején!
 
Manapság a Chievóról nem mesélnek és maguk sem mesének. Most a Siena babrált ki a veronaiakkal. 0-2 lett a vége. Di Carlo a hazaiak edzője mondta: ,,Mióta itt edző vagyok (három fordulója) négyszer fújtak ellenünk tizenegyest. A maiak azok voltak, miképpen azok is, amelyeket nekünk nem adtak meg.” Szentigaz! Miképpen az is, hogy a Ceo hat gólt rúgott eddig. Édeskevés!
 
Így állnak: Inter 30, Milan 27, Juve 24, Napoli 24, Lazio 23, Fiorentina 23,… Reggina 11, Bologna 9, Chievo 6.
 
Catania-Lecce, Juve-Reggina (nov 29), Atalanta-Lazio, Cagliari-Samp, Genoa-Bologna, Inter-Napoli, Roma-Fiorentina, Siena-Torino, Udinese-Chievo, Palermo-Milan (nov. 30).
 
Cassano-varázs, Samp-Catania 3-0
 
 
 
 

Napoli-Cagliari 2-2, a bánat a 95. percben érkezik

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr22785344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.24. 14:28:04

A kisragyás Cassanot mindig is visszasírom a Romába.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.24. 22:40:56

popp
Szerinted, megjött az esze Cassanónak?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.24. 23:14:16

Én eszetlenül is imádom ;-), szerintem egyébként tapasztabb lett, de az esze sohasem fog megjönni! Mindig könnyes szemmel nézem a youtube-on, hogy miket műveltek Tottival együtt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.24. 23:19:45

popp
A madridi Capello paródia megvan?
Azért gondoltam arra, hogy nem kizárt a változás lehetősége, mert az olasz fociban, sztm, sokan változtak jó irányba, az utóbbi években: még Matrac is, meg Gattuso, meg De Rossi...
Ennél szebb dolgok pedig manapság :)) De tényleg!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.25. 08:26:08

Persze, hogy meg van a Capello paródia. Nem tudsz arról valami felvételt? Azt el tudom képzelni Antonio Mionál is, hogy elmaradnak a kirohanások de ettől még bolond marad ;-).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.25. 08:49:39

it.youtube.com/watch?v=f4gjMzcFIZw
Rájöttem, hogy ez egy posztot megérdemel.
Nézd,csak meg a posztot, mert lesz ott egy Cassanőval poémkodó es!
süti beállítások módosítása