Olasz fórum

Olasz fórum

Olaszország legvénebb fája (fák 2.)

2008. december 05. - mbemba

Az Etna keleti lejtőjén él egy gesztenye, melyikről mesélik, hogy nálánál nincs dősebb Itáliában. Könnyen meglehet, hogy így van, tudós is mondta ezt rá. A neve: Castagno dei Cento Cavalli. Száz Ló gesztenyefája.

Beszélik az emberek, hogy azért a név, mert egyszer száz lovas menekült be ide a vihar elől. Élvhajhász legendák, azt mondják, hogy királynő menekült ide az eső elől és ahogy Bill bácsi énekli, Hendrix óta: ,,És nem volt egyedűűűűűűűűűűűl!” Van, aki Anjou lányról beszél, van aki Aragóniairól. A fának egyre megy, nála nincsenek nevek – főképp nemesi, király nevek nincsenek. Ő csak él. Áll.
 
A wikipédia szerint, Európa legöregebb fája és Olaszország legnagyobbja a Castagno dei Cento Cavalli. A szerkesztő Bruno Peyronel torinói botanikusra hivatkozik. A tudósok szerint, amúgy kétezer és négyezer év között az igazság.
 
Könyvek már az 1400-as évek óta emlegetik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr59802530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 17:22:33

"És nem volt egyedűűűűűűűl" :-D! Akarunbk némi blűzt!
süti beállítások módosítása