Olasz fórum

Olasz fórum

Doppingeset a múltból

2008. december 07. - mbemba

A minap egy volt játékos a doppingról vallott. Lerágott csontnak lehet érezni néha a témát, azonban itt, a ma nagyon beteg labdarúgó, annyira életszerűen mesélte el a vele történteket, hogy többet mond hosszú, gyógyszerneveket soroló írásoknál. Szerintem.

,,Amikor először fordult elő, akkor az orvos, a masszőr és az edző jött be az öltözőbe. Az orvosnak a kezében egy kisüveg volt, olyasmi, mint egy kis, hasas üdítős üveg, kis, piros dugóval. Az én időmben nem voltak eldobható injekciós tűk, csak hatalmas üveginjekciós tűk. Azon a napon, azt a tűt ötször szúrták bele az üvegcsébe, majd szintén ötször szúrták különböző fenekekbe – anélkül, hogy egyszer is kicserélték volna. Amikor a pályára mentünk, akkor értettük meg, hogy mit kaptunk, aznap meghalhattunk volna a pályán, Mindenre képesek voltunk: futottunk, ugrottunk, estünk, bármit csináltunk, frissek voltunk, volt szusz bőven, a kapu előtti helyzetekben is frissek voltunk. A testünkben olyan erő volt, amelyik máskor teljesen elképzelhetetlen.”
 
,,Emlékszem, hogy valamilyen zöld nyál jött ki a szánkon a meccsen, amitől nem lehetett rendesen lélegzeni, ha nem köpted ki. A mérkőzés után, azt lehetett volna gondolni, hogy vége mindennek, de nem, egy csomó erő volt még benned és nem tudtál megállni, nem tudtál megállni, leállni. Ennek a dolognak egy másik hatása az volt, hogy a nyelved megdagadt, nem tudtad a szádban tartani, tátott szájjal kellett lenned. Majd háromkor-négykor éjszaka, amikor a fáradtság már kicsinált, akkor elaludtál ott helyben, ahol voltál.”
 
,,Senki nem szorongott azért, hogy ezek a szerek mit okozhatnak. Sajnos, mikor valaki húsz éves, azt gondolja, nem tudsz meghalni, azt gondolod, hogy semmi nem tesz kárt benned és mindent elfogadsz, anélkül, hogy megbeszélnéd, vagy tiltakoznál. Mindennap volt szúrás. Volt, aki magának csinálta, mert nem bízott a masszőrben. Egy időben, ezek a segítségek már-már teljesen normálisak voltak. Képmutató lennék, ha azt mondanám, hogy nem csinálnám megint. Az más dolog, ha akkor valaki, azt mondta volna, hogy <<Ide figyeljetek srácok, lehet, hogy 30 év múlva történik veletek valami!>>, akkor valószínűleg nem csináltam volna.”
 
Egyébként az illető Carlo Petrini. Aki többet szeretne tudni róla az kattintson a vonalra!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr44804203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása