Olasz fórum

Olasz fórum

Foci Oscar (videón a legszebb gól, +best of Hamsik és Chiellini)

2009. január 20. - mbemba

Tizenkettedszer adták át Olaszországban az Oscar del Calcio címeket, amelyeket a Játékosszövetség (Assocalciatori), vagyis a játékosok szavazatai döntöttek el. Meg a szurkolóiak is döntöttek.

A milánói rendezvényen az eddigi címekhez hozzábiggyesztettek további két új leget. Ezek: a legszebb gól (szurkolók szavazata döntött), a legnépszerűbb játékos (itt is a szurkolókra hallgattak).
 
,,Összetettben” Ibrahimovic lett a legjobb, akárcsak természetesen a legjobb külföldi. Az olaszok között Del Piero vitte el az elsőséget. A fiatalok között a szlovák Hamsik (Napoli) lett az első, a védőknél Chiellini, a kapusoknál Buffon (az IFFHS <<nemzetközi focistatisztikai társaság>> most választotta az utóbbi 20 év legjobb kapusának Schmeichel előtt). A legjobb edző a firenzei Cézár, vagyis Prandelli végzett az élen. A játékosok szerint a legkevesebb bosszúságot a játékvezetők közül Rosetti okozta.
 
A gólok között Ibrahimovic bolognaiakat sújtó, sarokkal rúgott gólja nyerte a versenyt. Hogy ilyen gólt tud lőni, ezért az egyik beceneve az Ibracadabra. A Juve 10-ese, vagyis Del Piero a játékosok legrokonszenvesebbje az olasz tifosók között.
 
Tavaly Kaká nyert az abszolút kategóriában, a hazaiak között pedig Totti lett a kitüntetett.
 
Egyelőre nincs magyarázat arra, hogy útközben hová veszett az év szurkolója cím. Meghirdették, aztán az eseményről beszámoló cikkek nem említik sehol.
 
 
 Ibracadabra csodagólja

Marek Hamsik, a nápolyiak szemefénye

Chiellini, a fal feketéből és fehérből

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr74890051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baraonda · baraonda.blog.hu 2009.01.20. 08:38:48

off, de kell: perfettóóó az új sablon :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.20. 08:53:25

Vééééééééégre valaki:)))))
Köszönjük Zoli! Köszönöm Lola, Erik és Leila, hogy hagytátok aput melózni! Rivederci!:))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 17:04:19

Az edzőin díjat Spallettinek a dtam volna, a többi rendben van.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.20. 17:35:06

@popp: Értelek én, talán igazad is van. De ő már kapott elismerést, meg most volt egy hosszú gyengélkedés, meg az a manchesteri buli - már bocs:))). Szerintem Reja érdemelne többet 2004-5-ben még C1-ben volt a Nápollyal, aztán tavaly 8. és most megint lépnek előre!!
Kár, hogy ritkán látom őket, mert igazából nem tudom mennyire jó, látványos, amit csinálnak. Szerintem nagyon, de...
Aztán Zenga is a maximumot tette le az asztalra. Megmentett egy csapatot a B-től, most pedig erőn felül teljesítenek. A Prandelli melletti döntés szerintem emberi is volt. Szóval szerintem a feleségére is gondoltak. Így pedig azt mondom jó!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 22:20:06

Prandellit, Reját és Zengát én is jó edzőknek tartom. (Bár utóbbi minősíthetetlenül viselkedett a Catania-Roma meccsen, ahogy a biztonsági őrnek öltözött szurkolók is, akik a játéksainkat inzultálták.) Szerintem, ahogy összekapta Spalletti a csapatot a pocsék rajt után az is nagy edzői teljesítmény.

Az is érdekes, hogy Buffon úgy kapta meg a díjat, hogy egész ősszel sérült volt, de úgy látszik amíg véd, addig ő kapja ezt a díjat. És valószínűleg igazad van, mivel ajátékosok szavazása alapján adják a díjat, belejátszanak emberi tényezők is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.21. 08:06:58

@popp: Igen - ha jól emlékszem Totti mondta, vagy Perrotta - a kijáróban még vigyorgás, jópofizás volt, aztán jött a rugdosás. Volt más kifogásolható ügye is. Én csak az eredménykre gondoltam Reja és Zenga ügyében is. Szerintem ilyen szempontból hibátlanok, a keretükből folyamatosan a legtöbbet hozták ki. Rejáról fogalmam sincs, hogy milyen ember. Spallettiről pedig tudjuk, hogy jófej.

Jó lenne tudni azt is, hogy egy edző - itt Zenga, Spalletti, Reja - mennyire szólnak bele a játékosigazolásba, mennyire a joguk. Sok mindenre lehetne következtetni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 15:06:57

@mbemba: Annyit tudok, hogy a Románál Danielle Prade az átigazolásokért felelős és övé a végső döntés, de gondolom megkérdezi Spal véleményét is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.21. 17:29:55

@popp: Az jutott eszembe, hogy milyen furcsa lenne, ha ugyanannak az embernek jutna eszébe Riise és Menez. A hajtós, nem túl kreatív és az ügyes.
Semmi gondom Riisevel, de előre lehetett érezni, hogy nem biztos, hogy bejön. Most már egyre jobb, de szerintem távol van attól, hogy nagy biznisznek lehetne nevezni.
süti beállítások módosítása