Olasz fórum

Olasz fórum

El akartam rejtőzni, Antonio Ligabue festőművész élete (filmajánló)

2022. május 03. - mbemba

20220502_204309.jpgHihetetlen 120 percet tölöttem az Urániában! A film elképesztően szép volt, jó volt: gyönyörű képek Emilia-Romagnából, Pó-síkság, fantasztikusan megidézett képek az 50es, 60es évek Olaszországából, hangulatából, de az élet, amelyet Antonio Ligabue megélt az nem teljesen hihetetlen, az teljességgel felfoghatatlan.

És ezt a film megmutatja, kegyetlenül. Egy szörnyű gyermekkor minden következményét, egy angolkóros gyermek, fiatal, majd múvész hihetetlen életét (1899-1965), szenvedélyeit, ritkán örömeit (a motorok iránti szenvedélyt), borzalmas tapasztalatait egy hihetetlenül érzékeny rendező szemével és egy félelmeteset alakító főszereplő alakításával.

Egy festőként sikeres, gyermekként tönkretett, megkínzott, fiatalként kitaszított, gyakran állati sorban élt művész élete! Fantasztikus film!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr6217823099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása