Olasz fórum

Olasz fórum

Eldőlt? (videón Mesto 50-60 méteres nyargalása, 24.forduló)

2009. február 16. - mbemba

Nem hiszem, hogy eldőlt volna a bajnokság, bár 11 pont az 11 pont. Ráadásul tegnap úgy tűnt, hogy az Inter teljesítménye nem csak Ibra jókedvén múlik (Inter-Milan 2-1).

Azért gondolom, hogy nem dőlt el, mert az idény legfontosabb szakasza csak most kezdődik el, vagyis a Bajnokok Ligája olyan ipari üzemi tempót fog a csapatokra kényszeríteni, hogy abba belebukhat még egy nagyon jó gárda is. A tegnapi derbinek egyik legnagyobb jelenete az volt, amikor Adriano, gólja után, átölelte Mourinhót. Manapság haragosok ritkán ölelkeznek pár hétre a nagy viharok után – persze a foci természete lehetőséget ad erre. Múúúú elmondta a meccs után, hogy Adriano az ő kisfiának ajánlotta a gólját. A gólt persze nem kellett volna megadni, hiszen a kezezésből előnye volt a csatárnak. Döbbenetes visszanézni azt, hogy Ibra hogyan fejelte le Kaladze mellől a labdát. Valahogy úgy, ahogy annak idején egy ötödikes srác mellől a három-négy évvel nagyobb fiú.
 
Mourinho felrázta Adrianót. Most már működik!
Kaladze, Maldini megszenvedték ezt a meccset. Bealkonyodott. Azonban tartsuk szem előtt, hogy Adriano és Ibra erőnléte másokat is ilyen szerepre kárhoztatott volna. Inzaghi pedig most annyit hagyott ki, hogy máskor fele is elég lett volna. A piros-feketéknek remény lehet a továbbiakra, hogy Ronaldinho másképpen ugyanolyan nagy, mint a három-négy éve. Olyan passzokat adott tegnap, hosszakat, rövideket, de főleg hosszakat, amelyek hét nyelven beszéltek.
 
Érdekes, hogy a yahoo Ancelottinak magasabb osztályzatot adott, mint a portugál kollégának, mondván, hogy több helyzetet alakított ki a csapat.
 
Lehetett volna gondolni, hogy ebben a fordulóban az Inter-Milan mindent visz, azonban ez nagyon nem így volt. A Genoa és a Fiorentina közötti ütközet 3-3-ja a Marassi hírnevét öregbíti majd. 3-0 után jött Mutu, aki három gólt vágott. Sajnos, még emlékezetesebbé teszi a meccset egy a találkozó utáni baleset: a firenzeiek csapatszállító busza elütött egy Genoa-szurkolót. Gabriele Amato (37 éves) sérülése rendkívül súlyos, sok-sok testrésze eltörött, azonban megnyugtatónak látszik, hogy belső sérülése nincs. Visszatérve a meccsre: 3-0 volt már, mikor a Bukarestben Briliánsnak nevezett Mutu mesterhármast vágott. A Genoa egyébként mesésen focizott, kár, hogy pont egy kulcsmeccsen mondott csődöt az eddig remeklő Rubinho kapus. A meccset markukban érző kikötőbeliek a bírót is hibásnak vélik; bögyükben lehetett az is, hogy több mint hatvan percet emberhátrányban játszottak. Mesto gólpassza a második gólhoz egészen szédületes. Kábé 50 métert sprintelt violákkal a nyakán.
 
Kellett volna, persze, hogy kellett volna mind a három pont, hiszen a BL-selejtezőt jelentő negyedik helyért küzdöttek ezek a kis nagyhatalmak.
 
Egyszer volt Budán kutyavásár, viszont idén Bergamóban másodszor volt nagykutyaverés (Atalanta-Roma 3-0). Az Inter elpáholásához 16 perc kellett, most elég volt 6. Megint Doni volt a főkolompos: két gólt rúgott és szédítette egész meccsen a rómaiakat. A yahoo meg is kockáztatta a Maradoni becenevet – na jó, erre a meccsre még elcsúszik. Egyébként 8-ast kapott a honlaptól. Ferreira Pinto volt hű társa abban, hogy a hétről-hétre fenomenális Juan nagyot bukjon. A harmadik gólnál csak a kifacsartságára hivatkozhat a világklasszis brazil. Spalletti kicsit pácban érezheti magát, mert De Rossi és Perrotta eltiltás miatt kihagyja a Siena elleni bajnokit. Persze, így is illik hozni a meccset, de hát két világbajnok, az két világbajnok. Uff!
 
Spalletti mester, persze nem az a manus, aki megzavarodik egy vereség után: ,,Cataniában is így jártunk, de hát ez rendjén van, mert volt közben hét meccsünk.” Aztán mondott egy pár sort arról is, hogy túlságosan is sok volt a szöveg a második helyről, ami még nem a valós cél; meg hogy sok jó eredmény volt, azonban a célok között még egyet nem ért el a csapat.
 
A Juve végre jól focizott, játszott egy félidőben Nedved, Del Piero, Amauri és Giovinco: volt is játék. Ahhoz, hogy legyen játék még sok minden kellett: egy felszabadultabb… Ranieri, aztán Camoranesi, egy jobb Nedved, egy gyakran védekezni is képes, igen harcos Giovinco; Del Piero és Amauri nagyjából azt produkálták, amit ebben a szezonban szoktak. Kellett az is, hogy egy olyan Samp volt az ellenfél, amelyik nyíltan focizott. Cassano megint remek volt, de kisebb izomsérülés miatt le kellett jönnie. Pazzini pedig egyértelmű, hogy Genovában máris jobban érzi magát Liguriában, mint Toszkánában (Juve-Samp 1-1).
 
Ranieri csak dicsérte csapatát, hogy mennyire nem adták fel a küzdelmet a balsorssal szemben. Alighanem a kapufák sokasságára gondolt a tréner. Mi még hozzátesszük, hogy a 18 ezer nézőből, akkor lesz több, ha tud még ilyeneket játszani a fekete-fehér legénység.
 
Napoli-Bologna 1-1. Jobb volt a Bologna! Ezért fütyültek is a San Paolóban.
Lazio-Torino 1-1. Egész jó csapat ez a Torino. Siviglia, a hazaiak védője pedig bocsánatot kért a szurkolóktól.
Chievo-Catania 1-1. Sokkal-sokkal jobbak voltak a hazaiak, ehhez képest az egyenlítés a hosszabbításban született. 7 meccse nem veszítenek az olasz rákospalotaiak.
Siena-Udinese 1-1. Úgy néz ki meggyógyult az Udine. Di Natale a gólszerzőjük. 12 gólos, pedig több meccset is kihagyott.
Reggina-Palermo 0-0. Egy-egy pont: édeskevés mindkettőnek.
Cagliari-Lecce 2-0. Egyre csak közelít az élbolyhoz a Cagliari. A második vonaluk Fini és Matri a gólszerzők. Tegyük hozzá 1-0-nál szabályosnak látszó gólt rúgtak. Ebben az idényben a délieknek még nem ítéltek tizenegyest. Még szerencse, hogy kevés a Lecce-fan errefelé!
 
Szombaton 3 meccs lesz: Bologna-Inter 16 óra, Roma-Siena 18, Palermo-Juve 20,30, vasárnap: Catania-Reggina, Firenze-Chievo, Lecce-Lazio, Milan-Cagliari, Napoli-Genoa, Samp-Atalanta, Torino-Udinese
 
Állás: Inter 56, Juve 47, Milan 45, Fiorentina 42, Genoa 41, Roma 40,… Bologna 23, Lecce 22, Torino 20, Chievo 20, Reggina 17.
 
Egyszer, mutassunk már gólpasszot is!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr45945964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.02.17. 18:43:36

Jó hogy elkerült a Regginából Mesto. Túl sokat is volt ott.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.17. 19:05:17

@madbalee: Túl azon, hogy tudtam arról, hogy van ilyen nevű játékos, nem sokat mondott a neve. Látom most, h a válogatottban is bemutatkozott, meg hogy még mindig félig Reggina-játékos ő.
Milyen gól ez is: vége az idénynek és az fog fennmaradni, hogy Palladino gólt rúgott.:((

Zigi 2009.02.21. 10:45:56

Tisztelt blogszerzők!
Sokan vagyunk Magyarországon,akik izgalommal várjuk hétről-hétre az olasz bajnoki fordulókat,szívesen nézzük a meccseket,szívesen olvasunk róluk.S bár e blog egyéb más itáliai dolgokról is szól,mégis az bejegyzések nagy részét a futballal kapcsolatos írások teszik ki.Mi lenne,ha mi olvasók nem csak olvashatnánk a Serie A meccseiről,hanem tippelhetnénk is rájuk.Valami hasonló tippversenyre gondoltam,mint ami a labdabiztos.blog.hu-n zajlik,ahol a magyar élvonal meccseire tippelhetnek a szurkolók minden héten.Ezzel azt hiszem az oldal látogatottságán is dobni lehetne,kérem gondolkozzanak el az ötleten.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.21. 11:08:38

@Zigi: Jövő héten indulunk a tippversennyel!:)) Köszönjük az ötletet!

Zigi 2009.02.21. 11:16:17

@mbemba: Remek.El is kezdek gyúrni rá:)
süti beállítások módosítása