Olasz fórum

Olasz fórum

Firenze és Genova vs. Róma (videón löbbölések és sarkazások, tipp: most popp nyert, de...)

2009. március 23. - mbemba

Ezúttal a Serie A második vonalának meccsei hozták a színvonalat, a szépséget, az izgalmat. Mondjuk ki a Roma-Juve (1-4), Inter-Reggina (3-0) és Napoli-Milan (0-0) meccseknek nem volt élvezeti értékük.

Persze, amit írtam a bevezetőben nem száz százalékig igaz, hiszen Ibrahimovic olyan gólt löbbölt, amilyet csak Totti tudott, a Juve-meccsen Giovinco és Iaquinta is mutatott szépet, meg hát az sem semmi, ahogy 60 ezer nápolyi fütyülni tud.
 
Iaquinta, az energiabomba
 
Az Olimpicó-beli meccs gyakorlatilag értékelhetetlen, hiszen a sérülések úgy elverték a Romát, mint Kicsi John a derék Robint (Panucci lett a kapitány ismét a sok sérült vezér miatt). Loria volt a fény az éjszakában és az akkor is igaz, ha nem illik annyit gúnyolódni egy Serie A-játékossal. Persze, ha másképp alakul a meccs – aminek igen kevés esélye volt –, akkor Vucsinics megindulásai is megmaradnak, ehelyett Iaquinta feltámadása volt az igazi élvezet, merthogy a világbajnok hozza magát folyton, de rég volt, hogy igazán hozzátett volna. A Roma számára lehet még egy pozitívum: a 17 éves D’Alessandro merész fiú, majdnem gólt is mert lőni Buffonnak, de hát Buffon ismét a régi.
 
Az Inter kapcsán a nyilatkozatok érdekesebbek, mint a meccs volt – azért mondjuk el, hogy sokszor odalettünk volna, ha klubcsapataink Európa-szerte játszott meccseiken, annyit lőttek volna kapura, mint a Reggina. Cozza pedig nagyon jó játékos!
 
De mit is mondtak a nagyágyúk? Ibra: ,,Soha nem lőttem eddig 19 gólt. Most igen és van egy csomó meccs még… Most nagyon figyelek a bajnokságra, hogy mi lesz, majd meglátjuk!” Sejtelmeskedik. Sokan mondják, hogy csak azért, hogy jól megzsarolják Morattit. Ha így van, akkor Mourinho az egyenesebb: ,,Nekem két út tetszik: a topjátékosoké, vagy az ha fiatalítunk. Van két-három fiatalunk, akik két-három év múlva óriási játékosok lesznek. Nekem van még kétévnyi szerződésem és szeretek a Serie A-ban játszani.” – mondta. Moratti is nyilatkozott és most már tudjuk, hogy beszélt a portugállal, ha nem is a nagyasztalnál, hanem sétálgatva.
 
A Milan-meccs részét nézve az lehetett az érzésünk, mikor egy öregfiúk csapatba meghívnak néhány fiatalt, aki futni is tud. Aztán kiderült, hogy mennyi energia van ezekben az öregekben is: a meccs vége felé még verekedni is maradt volna szusz. Lavezzi volt, aki nem akart beletörődni semmibe, mindegyre lődözött, de volt ő már pontosabb. A hátsó emberek: Cannavaro és Santacroce idétlenkedtek, pedig ősszel még mindentől megvédő bástyáknak láttuk őket. Manniniről nem gondoltuk, hogy ilyen jó futballista: túl azon, hogy végzett egy igen komoly mennyiségi munkát, egy az egyben gyakran cselezett ki ellenfelet. Igen, Hamsik gólja szabályos volt!
 
De a nagyszámok, nem a nagyok voltak, hanem a második sor: a Fiorentina (-Siena 1-0), a Genoa (-Udinese (2-0), illetve a sokadik vonal, vagyis a Samp, a Chievo. A Chievo, ha minden igaz nem játszott nagyot, egyszerűen csak jobb volt, mint a számbelileg megfogyatkozott Palermo (1-0). Eriberto, alias Luciano rúgta a gólt. Azért mondjuk el megint: utolsó 12 meccsén egyszer kapott ki – ötször nyert – a Ceo. A Samp pontjait pedig érdemes lenne újraszámolni, hiszen sok csodatétel után is csak tizennegyedikek. Pazzini megint gólt rúgott, Cassano szintén gólt rúgott és gólpasszal is szolgált (amúgy 8 gól, ugyannyi gólpassz a mérlege, Pazzinié pedig 8 gól 10 sampos meccsén). Bianchi úgy csinált, mint Madjer annak idején.
 
A Roma pedig azért van nagy bajban, mert a sérülésvész sújtja őket, meg azért, mert a Firenze és a Genoa komolyan veszik magukat. A firenzeiek éppen a toszkán derbit húzták be (Fiorentina-Siena 1-0). A Siena folyton csak bizonygatta, hogy helyük van a nap alatt, azonban olyanjuk nincs mint Mutu, vagyis aki gól is tud rúgni. Kharja, Maccarone, Zuniga azonban, ha baj lesz Sienában, akkor sem tűnik el a süllyesztőben. Zuniga mindenkinek kell, főleg a Milannak. 10 millió euró készítsen elő, akinek kell a 23 éves kolumbiai. Mondták a sienai vezetők.
 
A Genoának kicsit becsületbeli ügy is volt, hogy meglegyen a három pont az Udine ellen, hiszen az olasz foci európai nagykövete spórolt a három válogatottal: Di Natale, Quagliarella csak csere volt (Pepe kispadozott). Handanovic megsérült az ötödik percben, helyére a szintén szlovén Koprivec jött be. Az udinei cserecsatároknak egy jól megérdemelt tizenegyesét nem adták meg, majd egy percen belül sikerült gólt lőniük a kikötőbelieknek (a 21 éves szlovén kapus ludas volt). Aztán Ayroldi bíró úr megmutatta, hogy olasz pályákon a legnagyobb aljasság az ironizálás, vagyis leküldte Sanchezt, mert az tapsolni mert. Milito lőtte a másodikat, mindkét passz a Magyarországon nem szeretett Palladinótól érkezett. Korábban mi is beálltunk a sorba. Genoa-Udine 2-0.
 
Catania-Lazio 1-0. A rómaiaknál játszott mindenki, vagyis kezdett Rocchi, Pandev, Foggia, majd 20 percet Zarate is, de a gól nem jött össze. Ez pedig Bizzarri érdeme. Bizzarri kapus 8-ast kapott a yahoo-soktól. Mi 9-est adunk! :) Jól rúgott tizenegyest is fogott!
 
Lecce-Atalanta 2-2. Caserta két gól, Padoin két gól. Eddig jól titkolták, hogy mit tudnak. Padoinnak Floccari adta a passzokat. Ahogy nyelvét szerető olasz mondja: ő volt az assistman!
 
Bologna-Cagliari 0-1. Nagyon kellett valamennyi pont a Bolognának, de hát ha Di Vaiónak nem megy, akkor nincs az a Mihajlovics-süvöltés, amelyik gólt terem. A yahoo szakemberei nagyon szigorúak a szárdokkal, hiszen a Dall’Arában győztes csapatból sem érdemelt senki 7-est, szerintük. Allegri mester húzása szembe megy az olasz edzők hozzáállásával: a sokat robotoló Biondini sérülésekor cserként egy éket (Matri) hozott be. Gratulálunk neki is, csapatának is!
 
 
Állás: Inter 69, Juve 62, Milan 55, Genoa 51, Fiorentina 49, Roma 46, Cagliari 42, … Chievo 30, Bologna 26, Torino 24, Lecce 24, Reggina 20
 
Következik: Atalanta-Fiorentina (13 óra), Cagliari-Catania, Juventus-Chievo, Palermo-Torino, Reggina-Genoa, Roma-Bologna, Samp-Napoli, Siena-Lazio (mindegyik 15 óra), Udine-Inter (19 óra), Milan-Lecce (21 óra).
 
Gólkirályság: Di Vaio, Ibrahimovic 19-19 gól, Milito 16, Gilardino 15, Pato 14.
 
Popp éles harcban legyőzte újoncunkat Romanistát - a többieket utcahosszal - , aki később szállt be a csatába, de ezt ő is tudhatná, hogy ez ilyen színvonalom már nem megy! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr801019596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romanista 2009.03.24. 06:59:43

először és utoljára adtam egy kis előnyt a mesternek.
a Siena igen kemény volt az első félidőben,ha lenne még Maccarone-n kívül egy (fél)klasszisuk akkor Gamberini nem kap sok tapsot.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.24. 13:42:04

Na tessék, kettős római győzelem! Jobban örültem, hogy mi szopunk, és a csapat meg nyer/nem kap ki.
süti beállítások módosítása