Olasz fórum

Olasz fórum

Sziget eladó

2009. március 31. - mbemba

Egy pugliai polgármester (Tremiti-szigetek, az Adria déli részén) miután sokat-sokat rimánkodott fölöslegesen a tartományhoz, Rómához, hogy pénzre lenne szüksége, ahhoz, hogy rendben tartsa a területet, ahová megválasztották, most úgy döntött, hogy túlad egy olyan a szigeten, amelyik az önkormányzathoz tartozik.

Itt lenne Pianosa-szigete

,,Elegem van abból, hogy csóró legyek” – mondta Giuseppe Calabrese polgármester, és így folytatta: ,,ha nem csinálok botrányt, akkor nem hallgatnak meg. 400 állampolgár lakik itt, de gond mintha 10 ezer lenne.” A legnagyobb gond a hulladék, meg a kikötő fenntartása. 1992-ben az említett polgármester felvetette Scalfaro köztársasági elnöknek, hogy az önkormányzatát arról szavaztatja meg, hogy szeretnék-e a Tremiti-szigetek csatlakozását Líbiához. A szavazásra nem került sor.
 
 
 
Nem csak ábra, ezek a Tremiti-szigetek!
És vevő máris lenne a Pianosa nevű, 700 méter hosszú 250 széles föld- és szikladarabra: a líbiai vezér Kadhafi úgy tűnik hajlandó lenne megvenni a szigetet. Nagyon sok haszna nem lenne belőle, de hát a hiúság csinált már nagyobb hülyeséget is. A sziget nem gazdag kőolajban, aranyláz sem fog kitörni, viszont futkos egy pár vadnyúl és vadhagyma is van ott. És mivel csak 15 méternyire van a tengerszint fölött, így gyakran le van zárva, hiszen a víz gyakran ellepi; látogatni is csak előzetes bejelentés alapján lehet. A kikiáltási ár: 10 millió euró (valamivel több mint 3 milliárd forint).
 
Kadhafi korábban (1987-ben) Líbiának akarta a Tremiti-szigeteket, mondván, hogy a korábban ott élő líbiaiak leszármazottai lakják, azonban mindenféle vizsgálatok elvégzése után bebizonyosodott, hogy ez nincs így. Az tény, hogy deportáltak laktak a szigeteken, köztük líbiaiak is, akik 1911-ben kerültek ide. Különben Mussolini alatt politikai foglyok szintén voltak itt.
 
Hogy lesz-e valami az üzletből azt nem tudni, de az tuti, hogy Kadhafi beindult: a Líbia barátainak kijáró kitüntetést Andreotti, Dini és Berlusconi után Giuseppe Calabrese is megkapja.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr561035765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása