Olasz fórum

Olasz fórum

Olaszország-Észak-Írország 3-0 (videóval)

2009. június 07. - mbemba

,,Az olasz foci jól van!” – mondta Lippi. Az olasz új hullám nagyon erős, Olaszország 2 szép – írták a meccsről. Ez a tanulsága ennek a barátságos meccsnek.

A világbajnokok közül csak Gattuso (csapatkapitány) és Grosso játszott, a többiek a bajnokságban remeklők voltak. A net azt írja, hogy a 90 perc alatt végig gyors, látványos focit játszott a Kék Csapat. 

Gattuso régi erejét fitogtatta és az újoncok – hatan (Santon, Mascara, Pellissier, D’Agostino, Marchetti, Galoppa) voltak –, illetve, akik közülük a jövő emberei lehetnek nagyot alakítottak. Nyilván elsősorban Santonról van szó. Lippi kiemelte őt. A Gazzetta olvasói is vele voltak a legelégedettebbek (kábé 10 ezer szavazó 37 százaléka), de Pellissier is megmutatta, ha szorul a kapca, akkor ott van ő is. Azonban Rossi, Foggia góljai szintén gyönyörűek voltak. Meg kell nézni!
 
A meccsről szóló írások szerint az egy szem Pazzini lehet elégedetlen. Ő tizenegyest hibázott. Azonban a Samp-csatára a bajnokságban rúgott elég gólt, ahhoz, hogy fontosnak érezhesse magát.
 
Marchetti; Santon, Legrottaglie, Gamberini, Grosso (Dossena 46.); Gattuso (Brighi 46.), D'Agostino (Galloppa 75.); Montolivo (Palombo 46.); G. Rossi, Pazzini (Pellissier 62.), Mascara (Foggia 46.). Helyszín: Pisa, 8200 néző.
 
A csoportban: Bulgária-Írország 1-1.

Az olasz meccs videója:

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr741168505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klárensz 2009.06.07. 17:17:53

Nagyon zép volt mindhárom, tetszettek.

A 2. gólnál ki adta a gólpasszot? Rossi?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.07. 21:56:54

@Klárensz: Rossit ír a yahoo, a kommentátor Pazzinit (esetleg Palombót).
Mi viszont :)) tudjuk, hogy Rossi adta odta - itt látszik: www.youtube.com/watch?v=fMM_yiUvZfQ

Ugy-e szeretted volna megkérdezni, hogy a harmadik hogy történt?:))) Igen, Pellissier Brighitól kapta a labdát, vagyis igazi Chievo-produkciót láttunk. Hihetetlen! PELLISSIER! És mekkora gólok!!

Klárensz 2009.06.07. 22:32:51

@mbemba: hmm...érdekes, Chievo drukker vagy? :)

nekem mindegyik gól tetszett, de különösen Rossi, Foggia és Pellissier góljai

van egy olyan érzésem, hogy egy nagyon erős generáció lesz ez, ha csak a feléből klasszis lesz már akkor nagyon jól jártak az olaszok, hiába csak egy barátságos meccs volt ez, érett játékosok is irigyelhetik ezeket a gólokat

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.07. 23:13:47

@Klárensz: Kicsit! :))

Szerintem Foggia és Rossi kész játékosok és Palombo is több, mint jó játékos.
Személyes kedvencem Foggia, szerintem, ha megkapja a bizalmat Lippitől, abszolút húzóember lehet a válogatottban. Óriási játékos lehetne. Nagy kár, hogy nem megy Dél-Afrikába, de Lippiben vakon bízom!

süti beállítások módosítása