Nem is értem miért vártam eddig a rukolával. Nem értem, mert eddig mikor kóstoltam mindig ízlett. Őkesernyékessége most sem keltett csalódást.
Ízlelgetni szívesen emelgettem ki eddig is mindenféle salátákból, illetve emelgettem le a pizzákról. Receptet a neten kerestem, aztán egy kicsit variáltam is. Végül így hoztam össze. Megfőztem a tésztát, és a tészta vízébe beletettem a bevagdosott paradicsomokat. Utóbbit jól meghámoztam, felaprítottam, és egy kisebb adag só mellett, borsot is tettem rá. Ezt már a serpenyőben. A dobozban vásárolt rukolát megmostam, hozzákevertem a tésztához, majd a paradicsomot rálöttyintettem.
A tetejére szórtam egy kis parmezánt. A recept azt kívánta volna, hogy pecorinót tegyek rá. Ezúttal bor is jutott a kaja mellé. A Sienából hazamenekített fehér Duca volt az.
Fogok még ilyet készíteni!