Olasz fórum

Olasz fórum

Fordítás Gila-triplával (videóval)

2009. október 15. - popp

Nem kis kellemetlenséget okozott Ciprus csapata a vébé kvalifikációt már szombaton Dublinban kibrusztoló olasz fociválogatottnak Parmában. A ciprusiak a tizenkettedik percben lőtt Okkas-góllal vezettek és előnyüket jó nyolcvan percig meg is tartották, sőt a második félidő elejétől egy Michel gól nyomán bő félórán keresztül két gólos előnyt őrizhettek.

A váratlan fejleményeket csak némiképp magyarázza, hogy a dél-afrikai kiküldetés megszerzése után Lippi alaposan megkeverte kártyáit. Marchetti; Santon, Cannavaro, Gamberini, Bochetti; Pepe, D'Agositno, Gattuso; Quagliarella, Rossi, Gilardino összetételű kezdő tizeneggyel valószínűleg először és utoljára várt kezdő sípszót olasz válogatott.

Az eredmény kedvezőtlen alakulása folytán azonban hozzányúlt néhány sokat próbált játékosához az olasz kapitány. A második félidőben  már Camoranesi és Di Natale futott ki a gyepre Pepe és Rossi helyett. Aztán a még nagyobb bajban jöhetett De Rossi is D'Agostino helyére a második félidő közepén.

A hős ismét a szombat este is a végén villanó Gilardino lett. A firenzei gólgép szűk negyed óra alatt vágott mesterhármast a kilencvenkettedik percben megszerezve a győztes gólt. 

 

Így a világbajnok tíz meccséből hetet megnyerve, veretlenül teljesítette a kvalifikációs sorozatot. Hat ponttal megelőzve Giovanni Trapattoni szintén veretlen és végül második helyen végző ír válogatottját. Az őszi selejtezőkön mindenesetre körvonalzódott milyen csapattal képzeli Marcello Lippi a csúfos nyári konföderációs kupa után még teljesen reménytelennek tűnő címvédést.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr191451056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.15. 16:25:20

Pıhenjenek csak a nagyfıuk! :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.23. 10:37:25

Most fogtam fel, hogy ez mekkora meccs volt. Egy hatalmas dózis adrenalinnal.
És Lippi nagyon bepipult! Nagyon-nagyon!

Én azt mondom, hogy az olasz válogatott körül kell a feszültség az eredményekhez!

www.youtube.com/watch?v=NFR0elVWmAQ

www.youtube.com/watch?v=EhWZuo8J-8I
süti beállítások módosítása