Olasz fórum

Olasz fórum

Dühöngő Bika 88 évesen pózolt (videóval)

2009. november 07. - mbemba

Sokan vagyunk olyanok, akik tudják, hogy Dühöngő Bika nem egy neurózisos indián neve, hanem egy hatalmas film.

De Niro ebben a filmben Jake (eredeti neve: Giacobbe) LaMotta bokszvilágbajnok szerepébe bújt, és megörökítette őt. De Niróról hallani azóta is hál’Istennek, de a bajnokról ritkábban. Jake LaMotta (apja messinai volt) azonban ismét bejelentkezett: 88 évesen meztelen felsőtesttel pózolt a Reuters fotósainak.
 
Ha valaki nem ismerné a Scorsese-filmet, annak egy ajánló. LaMotta ifjú bajnok, s csak úgy csörtet előre. Akadály nincs előtte. Mert, ami előtte van az nem egy akadály, hanem a maffia (egy újabb olasz vonatkozás), amelyik belenyúl mindenbe, a polip, amelyiknek egyik keze a meccsekig ér el, azok rendezéséig, másik keze pedig az utcán van, egy megint másik pedig a strandon, ahol LaMotta megismerkedik egy szőkeséggel, akivel nagyon összejönne már. Sikerül neki, de persze egy ilyen nő – afféle elő-Anita Ekberg – sem létezhet a maffiózós barátok nélkül. Ebben a hálóban mozog a bajnok, míg végül teljesen bele nem gabalyodik. Meg belegabalyodik abba a hálóba is melyet saját nem könnyű természete jelent.
 
Szóval, nézzük meg, emlékezzünk a filmre, és megtudjuk, hogy mi mozgat egy embert – előre és hátra –, hogyan dőlnek el pályafutások, mi kell a sikerekhez.
 
Még egy mondat: Ez a film nem Rocky! (ugyanúgy szeretjük azt is!)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr281504331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qpqp 2009.11.07. 13:20:02

Robert de Niro, a legnagyobb...

Papp Sanyi 2009.11.07. 14:13:58

Hatalmas film! Nagyszerű színészi játék és nagy respect az Öregnek!
süti beállítások módosítása