Olasz fórum

Olasz fórum

Játsszunk piros-fehér-zöldeset a BL-ben (Eredmény)

2009. december 13. - Bunyom

GAME OVER

And the winner is...

Egyelőre még maradjon titok. Nagyon izgalmasan alakult a verseny, az utolsó pillanatig nyílt küzdelem folyt a dobogó legfelső fokáért és a mezőnyben is. A játékszabályokat itt találjátok. A leírtak alapján 5 pont jár a végső csoporthelyezés eltalálásáért minden csapat esetében. Mivel erre tippelni csak az első forduló előtt lehetett és  sokan csak menet közben csatlakoztak a játékhoz, ezért úgy döntött a bizottság, hogy két eredményt hírdet. Egyikben szerepelnek az eredeti kiírásban szereplő csoporthelyezésért járó pontok, másikban ezektől eltekintve áll össze a sorrend. 

Most eljött a pillanat, hogy nagy örömömre bejelentsem sikerült legyőznöm popp-ot, ehhez kellett, hogy juventusi összeomlást produkáljon az utolsó fordulóban. A következő táblázatban mindenki, aki legalább egy fordulóban játszott megtalálja a helyezését és pontszámát. Esti Kornél a Denevér szálló lakosa-tól előre elnézést kérek, hogy lerövidítettem a nevét, mindezt az átláthatóság kedvéért tettem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A táblázat után a pontszámok alakulását figyelhetitek meg a fordulók haladtával (csoporthelyezésből származó pontok nélkül). Mivel sok játékosunk volt, elég nehézkes csak a színek alapján tájékozódni a diagramon. Bizonytalan esetben ajánlott a végső helyezés alapján azonosítani az adott vonal gazdáját. 

Sok egyéb statisztikát készítettem. Többek között kíváncsi voltam, hogy mennyire vagyunk együtt hatékonyak. Minden az adott meccsre (és csoporthelyezésre)  leadott tippből átlagolással és egyszerű kerekítéssel kiszámoltam az átlagos tippet, amit egy fiktív játékos tippjeként kezeltem, majd az ő pontjait is kiszámoltam. Egy átlagosnál valamivel magasabb pontszámú eredményre számítottam. Ennek ellenére csoporthelyezéssel 38, míg anélkül 28 pontot értek az átlagolt tippjeink, ez mindkét esetben a második helyre jó, egyetlen ponttal lemaradva az aranyról.  

Érdekes adat lehet, hogy ki mennyi pontot szerzett az egyes csapatok meccsein. Durva egyszerűsítésekkel élve ez azt jelenti, ki mennyire ismeri az adott csapatot, illetve annak képességeit. Ebben a táblázatban csak a mérkőzések tippjeinek alapján készítettem a statisztikát. A piros számok jelentik a sorokban illetve oszlopokban találhatő pontszámok összegét. A táblázat után található kördiagramm ábrázolja a kapott eredményeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jól látható, hogy a Debrecen tippjei az összes pont több mint negyedét szállították, míg a Fiorentináéval együtt több mint a felét. A Juventus és Inter páros nem hozta a várakozásainknak megfelelő teljesítményt, többnyire erősebbnek ítéltük őket, így kevesebb pontot hoztak a konyhára, míg a Milan a rapszodikus teljesítménye okozta, hogy képtelenek voltunk sok pontot szerezni a meccsein.

 

Köszönöm a részvételt!

Remélem hozzám hasonlóan ti is élveztétek a játékot!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr691594479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2009.12.13. 19:19:18

köszi a statot és mindent. Azért remélem a továbbmenő csapatokkal folytatjuk a játékot!

Grat mindenkinek!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.13. 19:28:57

Gratula a győzelemhez! És a háttérhez, a tálaláshoz!

Kinek köszönöd a győzelmet? :)
poppnak? :)))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 19:37:44

Szépen belepistultál a nagy diadalba ;-). Gratulálok!

@mbemba: Az utolsó forduló alapján, szerintem egy horvát üzletembernek köszönheti ;-).

Bunyom 2009.12.13. 20:54:03

@.Frajti: mehet tovább a játék, csak a szoftver, amit használok csak a csoportra van felkészítve plusz a játék kiírása is csak a csoportkörre szólt. Max a végén nem lesz ennyi stat.

@mbemba:@popp: köszönöm. Ez nekem olyan volt mintha Ahab kapitányhoz odalebegne Moby Dick, hogy megkóstolja az acélszigonyt, vagy Szilveszter szájába röppenne Csőrike :)

Bunyom 2009.12.13. 20:57:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Legközelebb előbb kell csatlakozni a játékhoz :). Ha ilyen átlaggal végigjátszod mind a 6 fordulót, akkor 24 ponttal bronzérmes vagy.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 21:08:10

@Bunyom: Egyébként rendkívül igényes összefoglaló! Tavasszal résen leszek. :)

Klárensz 2009.12.14. 10:17:16

Köszönöm a lehetőséget, jó játék volt. Sajnos az elején beragadtam, meg néhány fordulóról lemaradtam, de csak így lehettem részese a 12. helyért folyó élet-halál harcnak, ami számomra sokat emelt a téten és az élményen. A győztenek pedig gratulálok.

madbalee 2009.12.14. 10:26:39

Köszi Bunyom a részletes elemzést!
süti beállítások módosítása